Bukefalos 26 år!

Foder som ger energi men inte så mycket protein...

M

Magdalena

Menar du energi=kalorier eller energi=pigg? (det är inte alltid frågeställarna menar samma som de som svarar).

Olja är enbart energi, inga proteiner alls.
 

Apollo

Trådstartare
Nä, mer för att få upp piggheten inte så mycket kalorierna.
Ökar jag mer på havren så blir det alldeles för mycket protein.
 
M

Magdalena

Vad ger du hästen att äta då? Och ger du proteinfoder eller har du proteinrikt hö? Har hästen alltid varit "för lugn"? Hur är hullet?
 

Apollo

Trådstartare
Han äter hö och havre + betfor. Grejen är att höet är så proteinrikt, så skulle jag ge havre och hö så att energin blev tillräcklig så blir det på tok för mycket protein.
Visst han är en häst som behöver mer protein än normalt men nu blir det för mycket tycket jag. Och han behöver ju energin också för att orka om du förstår vad jag menar.
Hullet är bra, och han är en lugn häst. Allt foder är analyserat.
 
M

Magdalena

Varför oroa dig över proteinet när det kommer från grovfodret? Piggheten tror jag dessvärre du kommer få svårt att fodra fram och hästen är lugn av naturen. Bättre kondis kanske kan hjälpa?

Vad har du för värden på höt? Min häst har stått på hösilage två år i rad med en kvot på 9 och till det en skvätt havre som "sällskapsmat".
 

Apollo

Trådstartare
Höet ligger på nästan precis 6, med havre + betfor så kommer jag upp i 6,7. Jag bara oroar mig att han behöver sin energi och att han får för lite Mj. Så du menar att jag kan fodra upp till den energi han behöver och inte bry mig om att proteinet blir högt, så länge det mesta proteinet kommer från grovfodret. :confused:
 
Du kan ju höja höet så MJ täcks, och strunta i kraftfodret? Pigghet brukar komma med ökad kondition förresten =)

Annars, vill du ge havre och betfor så gör det inget att kvoten blir 6.7 nej. Min valack står på 7 och mår utmärkt (bättre än på 6) och vissa år har de legat på 7.5 bara från hö. (och bara ätit hö, så kvoten har varit 7.5) och mått prima =)
 

Liknande trådar

Foder & Strö Jag behöver få i min unghäst (blir 1 år i maj) både mer energi och protein. Han får bra hö (kvot 6,2) men får inte i sig tillräcklig...
Svar
18
· Visningar
619
Foder & Strö Behöver hjälp med tips på vad jag söker.. Min häst har tappat muskler och behöver mer protein men är väldigt kräsen. Behöver hitta något...
Svar
17
· Visningar
1 084
Foder & Strö Hejsan Jag behöver lite hjälp med hur jag ska tänka kring min hästs foderstat:) hon är en lättfödd fjordhäst som tidigare varit i...
Svar
18
· Visningar
476
Foder & Strö Har precis fått hem mitt fina Pre sto, hon har tappat en hel del muskler och hull efter resan från spanien. Gjorde analys på mitt hö och...
Svar
8
· Visningar
727

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Någon som är duktig på Lissabon?
  • Vad gör vi? Del CLIV
  • Sommarföräldrar 2022

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vilken ras passar mig?
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Fölvakargänget
  • Maxflex sadlar

Omröstningar

Upp