Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Foderhäst

fia0

Trådstartare
Nu vet jag inte alls om den här hamnar rätt......

Vilka kostnader brukar man stå för om man har en häst på foder?
Häst på foder innebär väl inte att man hyr hästen utan att betalar alla kostnader som har med hästen att göra eller?
Försäkring hur gör man med det?

/Fia
 
Z

Zadir

Sv: Foderhäst

Foder, stallhyra, skoning. Det är väl det skulle jag tro. Ägaren å andra sidan ska se till att hästen får med en välsittande sadel m.m. Jag hade oturen att få med en sadel som passat när man ridit lite då och då i den, men när jag började rida igång henne och träna så visade den sig vara för vass.

Nej, har man en häst på foder så hyr man den inte.

I mitt fodervärdskontrakt stod det att om hästen skadade sig när jag hade ansvaret för den, dvs så fort jag höll den i grimman i hagen tills jag släppte ut den, så skulle jag stå för självrisken. Däremot om jag inte var i närheten och hästen skadade sig så skulle ägaren betala.

Dock är detta något man kan forma lite hur man vill. Vissa fodervärdar får stå för allt medans andra kanske får stå för hälften.

Det är viktigt att minsta lilla detalj står med i fodervärdskontraktet, för skulle det uppstå problem så blir det inga utdragna processer.

Jag hade turen och behövde bara betala stallhyran för min foderhäst i vintras. Resten betalade ägaren :) Dock var detta en överrenskommelse oss emellan (lite specialfall också)
 
Senast ändrad av en moderator:
M

moonlightgarden

Sv: Foderhäst

Har inte heller någon anning om den hamnat rätt.

Men du har rätt, har man foderhäst så betalar man för allt hästen behöver (å vad man själv anser att den ska ha utöver det den behöver), men man betalar inte för att låna hästen.

Försäkringen bör ägaren betala iochmed att det är den som betalar försäkringen är den som får ut försäkringsbeloppet om något händer.
 
Sv: Foderhäst

När jag hade min häst ute på foder så betalade jag försäkringen, MEN fodervärden skulle stå för veterinärkostnader upp till självrisken.
 
Sv: Foderhäst

Jag har häst på foder och betalar allt utom försäkringen.

Om du inte hittar någon "gratis" foderhäst så finns det vissa ridläger som hyr ut sina hästar för ca 5-9000:- /år (tror det brukar ligga däromkring iaf :) )
 
Sv: Foderhäst

När vi hade en av våra hästar ute på foder så fick dom stå för allt inkl försäkringen ( stog på oss för att vara säkra på att den blev betald) Skulle hästen skadats så fick dom stå för självrisken.

Är det frågan om en "kanonhäst" som läromästare så kanske en viss hästhyra skall betalas.
Men sånt skall man kommit överens om innan man tar häst på foder.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5540 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästmänniskan Hej! Jag har aldrig ägt en häst, utan har varit (och är) medryttare på ett antal hästar. Jag planerar att hyra en häst när jag börjar...
2
Svar
25
· Visningar
1 766
Anläggning Hej Undrar vad det står i era avtal. Säg att ni hittar en ny stallplats idag och vill flytta dit och bestämmer er att ni vill flytta...
2
Svar
36
· Visningar
2 035
Ekonomi&Juridik Det finns en gård i närheten som har ett markareal på ca 150ha som jag och en kompis satt och funderade på vad som krävs för att kunna...
Svar
9
· Visningar
1 347
Hästmänniskan Hejsan, jag funderar nu på att skaffa foderhäst och skulle säga att jag har har ganska bra koll på kostnader osv men vill gärna ha lite...
Svar
17
· Visningar
932

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Transportbur
  • Ledsen hund

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp