Grundutbildning Födda 2013 del 4

Nu är våra ridbanor riktigt bra och Platina svinpigg. Även om jag inte ställt av henne under vintern så har det ju varit väldigt lugnt för henne under en längre period när det varit svårt med underlaget. Mest skritt o lite trav.
Nu håller jag på o trappar upp träningen och hon är överlycklig. Lite väl lycklig idag då hon passade på att flaxa iväg i högergaloppen när några otäcka typer smög utmed staketet. Trodde först jag skulle åka av men hon stannade när jag röt åt henne. Tappade bara ena stigbygeln.😳😂
Sen var hon riktigt fin och slappnade av fint i båda varven i trav. Riktigt bra vänstergalopp också.😊 Stod mest upp så hon fick galoppera av sig ordentligt.
Det ska visst bli lite kallare igen men våren kan ju inte vara alltför långt borta. 🙏🏻 Har varit några magiskt fina dagar.😍
 
Oh..bästa starten att få börja med en uteritt i skogen.
Fuxen ska aktiveras...Till att börja med står den mörkbruna o skriker sig hes i hagen eftersom hennes fux uppenbarligen saknas..Detta framkallar viss ångest hos fuxen som i samband med att matte ska svinga sig upp försöker marschera iväg, bortåt, mot, till den mörkbruna som står o kallar i hagen. Efter en del ilskna vrål från matte står iaf fuxen still tillräcklig länge för matte att kravla sig upp.
Ut i skogen.. oooh så underbart. Första stoppet..✋🏻 här är det leeera..vi kan inte komma över den, vi kan inte krypa under den..etc. Fuxen övervinner till slut sin fasa o lyckas på något sätt kravla sig förbi lite vid sidan om.
Stopp 2 ✋🏻Här rinner det ca två mm vatten...även här lyckas fuxen övervinna sin skräck o tar sig över, stopp 3..det blir långdraget. Här är vattnet ca fem cm djupt och rör sig...Stallkamratens häst ledsnar efter ett tag och påpekar att i skogen står väl ingen jävel still o glor på vatten. Hans tips till sin matte är att bara lämna den där blåsta fuxen. Inser till slut att det bara är att hoppa av. Kliver över och sekunden efter seglar fuxen över i ett elegant språng. Hittar en sten och kravlar upp igen. Fuxen mycket nöjd över sitt mod. Scenariot upprepar sig några gånger till och sprången över vatten blir högre och än mer imponerande. Såg framhovarna dingla framför ansiktet på mig samt undersidan av fuxens mage. (Tack o lov att jag inte satt på...hade flugit all världens väg..😅) Väl ute på fast mark i form av en skogsväg ser jag att det vanligtvis vita löddret är rosa. Ska man hoppa tigersprång finns risk att tungan eller läppen kommer i kläm tydligen. Som avslutning bestämde sig fuxen även för att lämna en framsko någonstans på vägen.
Åkte hem o vilade upp mig en stund o åkte sen tillbaka o red ut på den snälla, mörkbruna.🤪
 
Haha låter livat!

Själv testar jag gipsad fux på boxvila en vecka, tänkte kolla hur mycket energi som
kan ackumuleras :wtf: Misstänkt hovböld efter tappsko med trasig fot i lera som sen frös till knöggel.

Kul vinter!
 

Mistimed

Trådstartare
@Hedwig
Ojoj, inte lätt med lera och vatten! :D När det är blött härikring (Göteborg, så blött sådär 9 månader/år) går det inte ens att rida överallt pga för mycket lera. Eller ja, det går, men vidare kul är det inte. Sen är det stengärden och bäckar och allt möjligt. Så, min är tack och lov rätt van och traskar snällt igenom/över det mesta. 😅

@Pontevecchio
Åh nej, vad trist. :( Vi hade bara några veckor med vinter, hade gärna haft lite mer och sluppit all denna lera. Men det där låter ju måttligt kul det heller. :/


Idag har jag och Iska ridit våran första hopplektion! :bump: Blåste halvstorm, helikopter flög förbi ovanför, folk kör förbi på en större väg i närheten med alla typer av fordon osv osv, men hon är ju rätt cool ändå. :love: Bara markarbete med bommar idag, håller det lätt och roligt. Och det värmer i mattehjärtat när hästen får beröm för att hon är så trevlig och att man lyckats med uppfödningen. :love:
 
Var på sista återbesöket i tisdags, fortfarande inte helt läkt eller full styrka/rörlighet i armen men har fått börja jobba och rida igen :up: Så jag har varit uppe på Florence 2 gånger nu, hon känns fin, jobbade lite med förvända galoppen igår och hon kunde gå en hel volt i fin balans i varje varv. Väldigt fin i tempoväxlingarna i galoppen också, det är hennes favoritövning :p Hon laddar som bara den när hon får öka på långsidan, men hon laddar lika mycket för att få samla sig efteråt igen, så söt :love:

Avvaktar någon månad till med riskaktiviteter som uteritt och träning på bortaplan... :cautious:
 
Nej hältan är kvar :( så himla seeegt!!
Fan vad trött jag är på halta hästar nu :banghead:
Undra om det kan vara lädersulsinflamnation. Heddan fick det en gång för typ fem år sedan. Hon fick Fenylbutazon i fem dagar om jag inte minns fel. Det tog nog två veckor innan hon var ohalt. Även när skon kommit på igen.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Uppskruvad

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp