Träning Födda 2015

Klart du vågar! Vad är det värsta som kan hända? Begränsa inte dig själv!
Har alldeles för dåligt självförtroende, får det fler törnar skäms jag väl för att rida öht. MEN kanske en pay and ride i år. Annars är det roligt att heja fram medryttaren också och bara vara stolt vid staketet!
 
Har alldeles för dåligt självförtroende, får det fler törnar skäms jag väl för att rida öht. MEN kanske en pay and ride i år. Annars är det roligt att heja fram medryttaren också och bara vara stolt vid staketet!
Du ska aldrig skämmas över att rida! Att rida gör väl dig glad? Jag har begränsat mig själv i perioder pga jag tyckt det varit jobbigt att rida inför andra men helt ärligt, dom som jag har inbillat mig tittat konstigt/snett osv, det är inga personer jag varken ser upp till eller skulle ta tips och råd ifrån så varför bry sig om deras åsikt (om de ens har ngn). Oftast sitter det i ens egna huvud och vill du verkligen åka på pay and ride eller tävla så gör det. Du gör ju det för din egna skull. :)
 
Hej! Var ett tag sen jag skrev i tråden (men jag har fortsatt att läsa den). Jag blev ju gravid för ett år sedan och tänkte då sälja unghästen men efter lite olika omständigheter med bl.a. en sårskada i hagen så blev hon kvar. Jag fick sluta rida i början på augusti pga foglossningar och hade sedan lite hjälp att hålla igång henne men fram mot hästen blev det lite svårt att rodda med allt och jag körde iväg henne till lösdrift hos uppfödaren. Så där har hon gått sedan oktober och haft det bra. Fick barnet i november och nu i början på mars så tog jag hem hästen igen.
Så nu har vi börjat med igångsättningen. Jag har blivit liiite feg så tagit det säkra före det osäkra och longerat en del men nu i helgen satte jag upp och red. Hon har känts jättefin så nu hoppas jag att hon fortsätter att vara snäll så vi kan komma igång ordentligt! Är så sugen på att komma igång och tävla henne :banana:
 
Vi tar en lite lugnare period nu men jag ställer inte av helt även om hon varit igång några månader nu. Det blir sömniga uteritter ett par veckor sen fortsätter vi. Riktigt bra kondition har hon börjat få, sträckor som sugit musten ur henne tidigare är hon knappt andfådd efter. Det ska jag tacka medryttaren för! Som också tagit med henne på lektion i grupp, gick jättebra och de fick mycket beröm för fin ponny! Med andra ord inget att klaga på, ser fram emot att vinterskorna ryker om en dryg vecka, vi ska prova nya skor och verkligen ta upp kampen med balanssprickorna.
 
Unik åkte iväg på utbildning idag. Gick på släpet snällt och stod fint hela resan. Han hade sällskap av vår gamla shettistant som jobbar som mentor till unghästarna i sådana här sammanhang. :D :love:
Det kommer bli så tomt här hemma utan min knasboll och alla hans upptåg.
 

MayGrace

Trådstartare
Tänkte bara hälsa från Stenai som har de toppen, utvecklas som tusan just nu till en riktigt fin ridhäst med sin nya matte, de har börjat hoppa dessutom 👍😎 Han verkar trivas som fisken i vattnet och då kändes beslutet väldigt enkelt i hjärtat när man ser att de har de så fint i sitt nya hem ❤

Själv har jag tagit hästpaus och funderar över livet istället. Vi får se hur länge de håller i sig eller om de börjar klia i fingrarna igen senare.
 
Snapchat-487040447.jpg

Imorgon kommer hovslagaren hit och plockar av bakskorna, för nästa brunst ska jag lämna henne hos hingst :D hoppas på att få en avkomma som är exakt likadan fast en storlek större, något längre ben och hals, till mig själv. Det får räcka som information men det är fritt fram att hålla tummarna att det går bra med eventuell dräktighet!
 
Visa bifogad fil 49671
Imorgon kommer hovslagaren hit och plockar av bakskorna, för nästa brunst ska jag lämna henne hos hingst :D hoppas på att få en avkomma som är exakt likadan fast en storlek större, något längre ben och hals, till mig själv. Det får räcka som information men det är fritt fram att hålla tummarna att det går bra med eventuell dräktighet!
Vad spännande! Håller tummarna. 🙂
 
Vi har kört till skogen ett par gånger. Vågat mig på att ta något enstaka skutt över stock och upphopp på terrängbanan. Hon är brunstig som tusan så hon pausar eller jobbas lite förhand. Jag märker att hon vill jobba, kommer galopperandes och vill med ut ur hagen. Men när jag väl sitter på så ska det stannas och skvättas, så det krockar med hormonerna, det är första året hon är så här tydligt brunstig. Vill inte bli ovän i onödan eller att hon ska få dålig ovaner.

Igår gick vi en runda, så fick hon hoppa fälttävlanshinder förhand och vanliga hinder, med grind, plank, vattenmatta o.s.v. Det mesta är knähögt men hon bjöd på bussigt och verkade tycka det var kul. Så när hon är sig själv igen ska vi försöka oss på det uppsuttet.
 
Min kille har tack och lov blivit betydligt mindre hingstig och hormonell sedan kastreringen, men han glömmer bort sig lite ibland fortfarande nu som stona är jättebrunstiga... Så i veckan hade vi en liten incident där han lyckades sparka mig i magen (jag befann mig på fel ställe till fel tid). Gick som tur var bra, blev bara rätt mörbultat och fick ett litet sår. Men pga något ömma magmuskler hos mig efteråt, lät jag en kompis få rida honom ett par dagar. Kul att se sin häst med en annan ryttare, och hon tyckte väldigt mycket om honom. De hoppade även ett litet hinder, hans första med ryttare sedan oktober..! :up: Så nu är jag jättemotiverat att komma igång själv.

Innan dess var vi nyligen iväg hos specialisthovis och kollade hovvinklarna med röntgen på alla fyra benen, och förhoppningsvis hittade vi anledningen till att han inte galopperat ordentligt genom ryggen på ett tag (alltså han har sett ut som en "normal" häst när han galopperat, och inte sin magiskt stora mjuka galopp som han "ska" ha). Hovbensvinklarna bak behövde ändras med hela 6 grader då de var negativa, så han har nog fått spänningar i ländryggen pga detta. Körde en behandling med equiterapeaut efteråt, och jag tycker han ser mycket bättre ut redan.

Imorgon blir det dressyrträning, första ordinarie träningen sedan Corona-lockdown. Blir spännande att se om tränaren ser någon skillnad på honom. 🥰
 

Hästfolk, Häst, Avel, Grenar

Allmänt, Fritid, Barn

  • Vad gör vi? Del CXIV

Hund, Katt, Andra Djur

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp