Bukefalos 25 år!

För långa bensnören på täcke?!

Mjuff

Trådstartare
Mina två senast inköpta regntäcken har så långa bensnören! Det är olika märke på täckena, och strl 145 resp 155... men båda har detta lilla störningsmoment! OM nu inte jag är ute och snurrar då. Men jag tycker inte att bensnörena ska vara för långa, för då känns det som stor risk att hästen kan fastna med dem någonstans. I dessa fall var de så långa att de gick nedanför hasen, trots att jag korsat dem!
Ska det vara så? Och om inte... varför i hela friden görs dom så långa? Det går ju inte att justera längden heller lixom. :crazy:
 
Gör en knut på dem, eller kolla hur hakarna är fästa. Det kanske går att ta bort haken, klippa av snöret och klämma/knyta dit haken igen?
 

Mjuff

Trådstartare
Haken går nog inte flytta. Men jag tänkte tanken att göra knut på dem. Det är ju dock elastiska snören, så jag är tveksam på om knuten håller.

Men jag ska testa, tack för tipset! :bow:
 
B

**BORTTAGEN**

Bara bensnörena? Var glad! :smirk:
Alla min ponnys täcken har för långa bensnören, för långa gjordar, är för stora framtill, helt enkelt för stora. :(
Nästan alla saker jag köper är för stora.:crazy:
Bara till att byta ut remmar, sy in, lämna in till sadelmakare osv.
 
Jag kan hålla med om att det alltid är alldeles för långa bensnören... :crazy: Jag brukar göra dom såpass korta att dom inte "hänger" alls...
 
M

meep_ask

Är det elastikska snöten går det utmärkt att göra knutar, gör några, eftersom de är elastiska går dom ju att töja ut så dom kan man ju ha ganska korta.
 
OBS! Denna tråd fick sitt senaste inlägg för 19 år sedan.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Inköpt i nov -07. Fd galoppör, löpt flitigt i många år (sprungit in en halv miljon). Ingen skadehistorik jag känner till, förutom fula...
2
Svar
23
· Visningar
3 225
A
Utrustning har probelm med att få täckena att sitta bra på pållen.. har 1 shire (regntäcke) och för att få det att ligga bra måste man dra det...
Svar
5
· Visningar
1 761

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Myggbett?
  • Kattsnack #8

Hästrelaterat

  • Föl 2020
  • Hjälmdjungel

Omröstningar

Upp