För mkt protein?

L

Lonely

Vad som händer vid för lite protein vet jag..men ad händer vid för mycket?
:bump:
 
B

b4nugget

Sv: För mkt protein?

Är väl ingen jättefena på växtbiologi men får väl sticka ut hakan.
Som jag fått det förklarat för mig är det skillnad på protein och protein. Hästen tar upp proteinet från vissa källor bättre an andra. Därför kan du få olika reaktioner på proteintillskottet beroende på vilken källa det kommer från.
De vanligaste proteinkällorna för häst är dels de foderblandningar som säljs typ Krafft protein eller Krafft Groov dels Luzern eller sojamjöl. Sen får ju hästen naturligtvis i sig protein från flera andra fodermedel också t ex havre. Det brukar iof inte vara nån "hit" att täcka proteinunderskott med hjälp av havre.
Men om man då gett för mycket protein av s a s fel sort, då ser du detta på hästen oftast i form av svullna ben och proteinutslag. man märker det på att urinen luktar mycket skarpare av ammoniak.
 
L

Lonely

Sv: För mkt protein?

Jag förstår fortafarnde inte? :confused:

Kan en häst få bukmage av för mycket protein?

Hur mycket protein inehåller betfor?
 
B

BJÖRKIS

Sv: För mkt protein?

Som sas i tidigare inlägg, det beror nog på varifrån proteinet kommer. Jag har ett väldigt bra hösilage, det skulle utan vidare täcka behovet för en normalpresterande pålle, jag håller på med galopp och mina hästar arbetas rejält 5 dagar i veckan, För ett par veckor sedan insåg jag ändå att det inte räcker till för mina ändå så numera får de 1 kg Krafft Pluss Grön. Fick hem en ny häst för snart 3 veckor sedan, hon hade vilat en månad från all träning, hon var tunn men inte mager, omusklad, efter bara 3 veckor har jag fått upp henne 10 kg i vikt och jobbar på ytterligare 15 kg. Hon har fri tillgång på hösilage, som de andra, men orkar måste lära sig att äta ännu mera grovfoder, idag blir det väl ca 6-8 kg/dygn vilket är väldigt lite i mina ögon, de andra äter utan vidare minst 10 kg/dygn plus kraftfoder.
Trots mina fina värden på grovfoder klarar de sig inte utan KPG, detta är troligen pga att proteinet i grovfodret är mer svårsmält än det som finna i KPG.
De ligger på höga kvoter, runt 9, mår prima och arbetar väldigt bra.

,
 
B

BeastieBabe

Sv: För mkt protein?

kan säga att jag undrar själv vad som händer vid proteinförgiftning, och inte då att kvoten ligger på 9-10 och hästen blir lite svullen i benen utan om man skulle gå från ett skithö till ett stuteri hö och råka gå från en kvot på 6,5 till 15-17 på 2 veckor.. vad skulle hända förutom att benen sväller och hästen får dessa mycket omtvistade "proteinknölarna" på kroppen..
hur förgiftas hästen egentligen?

*oxå undrande*
 

Liknande trådar

Foder & Strö Tips på förmånligt protein? Har fått rådet att ge min häst mera protein.Vad är vettigaste att köpa? Köpte en färdig mix från Krafft men...
2 3
Svar
46
· Visningar
1 975
Senast: CaisaCax
·
Kropp & Själ Vad behöver hår för att må bra? Har läst lite kort om personer som använder hårprodukter med protein i - är det bra? Finns det något...
2
Svar
25
· Visningar
978
Foder & Strö Jag har fått rekomenderat av kraffts foderrådgivare att de muscle up efter förra årets hö analys. Men nu har priset gått upp och en...
2 3
Svar
56
· Visningar
3 405
Senast: Habina
·
Foder & Strö Jag behöver få i min unghäst (blir 1 år i maj) både mer energi och protein. Han får bra hö (kvot 6,2) men får inte i sig tillräcklig...
Svar
18
· Visningar
838
Senast: SiZo
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Namngivningstips..
  • Dressyrsnack 15
  • Föl 2022

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp