Förstår inte skänklarna

C

Casino86

hej. jag har ett varmblodsto på 12år. hon har tävlat i trav hela sitt liv. stått i 2 år nu.

har endast blivit riden några få ggr, och då bara snabbt på rakbanan förstod jag:(

nu har jag börjat rida på henne lite grann. rider ut med sällskap, och då skall hon vara först. de går bra en stund, sen stannar hon, och vägrar gå, de spelar ingen roll vad man gr så bryr hon sig inte.. smackar/andra ljud, knufar henne framåt, leker med spöet, låter den andra hästen gå förbi, hon vägrar gå, begär man för mkt av henne sparkar hon bakut.

detta problem är skit jobbigt, för från marken förstår hon sidförande framåt och mothållnde hjälper.

skulle så gärna vilja att hon lär sig, men hyur? har ridit "in" varmblod tidigare, men aldrig haft detta problem?

hon är jätte snäll annars, humör visst, hon är ju ett sto :smirk:
har perfekat kroppen till att kunna bli en bra ridhäst, torra å fina ben, så jag hoppas verkligen någon kan hjälpa mig.

tavcksam för svar
 
Sv: Förstår inte skänklarna

På din beskrivning tycker jag inte att det låter som om att hon inte förstår skänklarna är problemet. Jag tror att hon testar dig. Hon förstår definitivt smackningar eftersom han är inkörd. Hon tycks helt enkelt inte ha lust att göra som du säger.

Angående hästar som inte förstår skänklar - jag brukar smacka (vilket de oftast har lärt sig och förstår) samt använda skänklarna samtidigt. Såsmåningom kopplar de ihop att skänklar & smackningar betyder samma sak och då kan man sluta smacka och bara använda benen.

Lycka till med din häst!
 
Sv: Förstår inte skänklarna

svara och ge mig tips.. att de inte finns ngn som vill jälpa mig:(
 
Sv: Förstår inte skänklarna

Hejsan!! Jag förstår precis vad du menar, själv har jag ett 6årigt sto som jag håller på att rida in.Hon stannar oxå rätt som det är och "växer" fast,vispar med svansen och ser lite grinig ut men efter en liten stund så inser hon att jag inte blir vare sig rädd eller tänker ge mig, så hon gör som jag vill och fortsätter att skritta.
Ibland när hon bara stannar så verkar det som att hon har beslutsångest, vet inte om hon ska bocka eller fortsätta att vara lugn.
Har din "beslutsångest"??
 
Sv: Förstår inte skänklarna

Jag antar att dom bara försöker att testa gränserna,men det gäller att inte ge upp:) Detta är min tredje " travare" och det är bara denna som har varit på detta vis. Hon blev inget på travet då hon bara gick premieloppet.Därefter har hon bara stått, fram tills för 2 månader sen. Du ska vara glad att du har ridsällskap iallafall.
 

Liknande trådar

Ridning Hej! Jag har ett sto på åtta år som jag haft i ganska precis två år. Innan jag köpte henne hade hon haft fem hem på tre år och lärt sig...
2
Svar
21
· Visningar
7 268
Ridning Jag har ett 7- årigt sto som jag ägt sen hon föddes. Hon har en del åsikter, humör och integritet och testar andra som ska hantera henne...
2
Svar
22
· Visningar
4 474
Senast: Exotizc
·
Ridning Hej! Jag har en 6-årig valack, som har en väldigt stor personlighet. Han kastrerades tidigt, redan vid 11 månader pga fruktansvärt...
2 3 4
Svar
78
· Visningar
10 511
Senast: caballus
·
Ridning Hej! Jag har en häst med en stor problematik ikring och en lång historia. När jag köpte honom 2004 var han rädd för ALLT, kunde ej ut...
2
Svar
32
· Visningar
5 949
Senast: Woffe
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp