Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

förstöra apportering?

Ahi

Trådstartare
Funderar på en sak. Vi går nu en kurs i grundlydnad med vår labbe. När vi ska öva inkallning, så ska vi kasta en sak sen ska vi ställa oss på ett annats ställe och kalla in hunden. Sen ska hunden få leksaken som belöning. En annan kursdeltagare hävdade att detta kan förstöra apporteringsträningen, är det så? Eller kan hunden skilja på apportering och detta? Jag trodde att den kunde det i ochmed att man vid apportering använder ordet apport. Men jag vill ju inte heller göra hunden förvirrad, och fördärva framtida apporteringsträning.Så hur är det?
 
Sv: förstöra apportering?

Nu vet jag inte hur du menar egentligen, men som jag förstår det ska ni kasta något som hunden ska springa efter på eget bevåg.

Personligen är jag väldigt noga med stadgan och det mjuka greppet. Det gör att jag aldrig låter mina hundar springa efter grejor som kastas utan klartecken, och jag kampar aldrig om grejor med dem. Jag tycker helt enkelt om att göra det lätt både för mig själv och hundarna.

Jag skulle modifiera övningen något om jag var du. Kasta grejen och säg "varsågod", och samma sak om du ska kampa - ge ett tillåtelseord för kamp.
 

Ahi

Trådstartare
Sv: förstöra apportering?

nej alltså när vi övat färdigt inkallningen så ska man säga varsågod till hunden att den får ta sin leksak. Vitsen med hela övningen är alltså att hunden skall komma till mig på inkallning och inte när jag ger kommandot "hit" springa och ta leksaken. Inkallning med störning kan man väl säga. Vi har sedan tidigare lärt honom att vänta på kommandot varsågod.
 
Sv: förstöra apportering?

Jag förstår inte heller, kastar du ut leksaken då hunden kommit till dig på kommandot HIT, eller kastar du ut leksaken och sedan kallar in hunden, när hunden kommit så skickar du den till leksaken ?
 
Sv: förstöra apportering?

Det låter som ni ska göra någon form av extern belöning och vad jag sett av det hittills så har det inte förstört någon lydnadsapportering. Hur det är med apportering inom jakt får någon annan svara på.
 
G

Gefjun

Sv: förstöra apportering?

Som Jadzia skriver så blir det ju en extern belöning. Jag har tränat så med min hund, och tror inte att det påverkar apporteringen alls, förstår inte likheten mellan dessa två saker heller riktigt-det är ju helt olika moment.
 
T

Tie

Sv: förstöra apportering?

Jag tror deffenitivt inte att det påverkar apporteringen!
 
Sv: förstöra apportering?

Inte apporteringen. Men stadgan vid markeringarbete och hur ofta hunden tror att det är dens apport/markering.
 
Sv: förstöra apportering?

Nä, det där är helt och håller beroende på hur man tränar.

Jag tränar mycket jaktapportering och använder ALLTID externbelöning vid lydnadsträning och jag har fortfarande kvar stadgan i min hund. Det handlar om att ha kommando som hunden förstår och vara tydlig som ägare. Iaf för mig.

//E
 

Ahi

Trådstartare
Sv: förstöra apportering?

Calazirya skrev:
, eller kastar du ut leksaken och sedan kallar in hunden, när hunden kommit så skickar du den till leksaken ?
Ja så ska vi göra. Har inte gjort den här övningen än utan det kommer på nästa träning.
 

Ahi

Trådstartare
Sv: förstöra apportering?

Det är jaktapportering vi har tänkt oss träna sen, så det vore ju bra om det inte påverkar
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5532 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

  • Låst
  • Artikel
Dagbok Kan ni fatta? Jag har hunnit fylla 30. Det är helt galet så fort tiden går. Något annat som också är galet är att jag fortfarande inte...
2 3
Svar
49
· Visningar
6 009
Hundhälsa Jag behöver råd, och eftersom jag inte har någon annan att rådfråga, vänder jag tillbaka till min ungdoms forum ... Det här blinr långt...
Svar
6
· Visningar
1 200
Övr.Hund Skrev ett inlägg i lydnadstråden om apporteringen men tycker vårt problem är så pass stort så jag startar en tråd. Hur ska jag lära...
Svar
9
· Visningar
793
Övr.Hund Jag har en (ung) golden mer åt showtypen, som tyvärr har fått tagit det lite väl lugnt under en period. Nu vill jag att vi ska försöka...
2 3
Svar
43
· Visningar
4 687

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 25
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp