Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Fråga om valpbeteende?

Alexandra_W

Trådstartare
Pappas nya riesenvalp träffade min greyhoundtik idag. Inga problem alls, valprackaren stämplade sina sylvassa tänder i öronen på tken två gånger och en gång i knäet och sen morrade tiken och valpen traskade iväg åt ett annat håll - en stund.. Tre gånger fick tiken säga till, sen trillade polletten ner hos valpen och sen var det inga problem alls och de gick och nosade ihop och så.

Men ett beteende hos valpen började jag fundera på om det är vanligt/normalt eller ej.. och så länge sen jag hade valp själv att jag minns baske mig inte.

Hon (valpen) hoppar upp mot tikens ansikte och smäller ihop tänderna i luften. Viftar på svansen och är glad samtidigt, så känns mer som ett försök att få igång lek än 'elakhet'. Men blev ändå nyfiken, och kan som sagt inte minnas om tidigare valpar gjort så eller ej?

Valpen är förresten snart 9 veckor, omd et har betydelse. En ganska kavat dam överlag, väldigt orädd och frimodig och ganska tuff, men än så länge utan minsta elakhet/vasshet eller liknande.

Bilder på sötnosen förresten ;)
http://www.maskinservice.com/test/thuja.htm
 
K

karlsson

Sv: Fråga om valpbeteende?

Jag tycker att det låter ganska normalt? Tiken sa väl förmodligen inte till riktigt så skarpt att det tog ordentligt.

Vilken söting!:love: Riesens är så himla vackra.

Varför har greyhounden munkorg? *nyfiken*
 

Alexandra_W

Trådstartare
Sv: Fråga om valpbeteende?

Jag har alltid munkorg på mina vid första minutrarna av första mötet med 'nya' (främmande) småhundar och katter. De är småhundsvana och kattvana (jag har tre katter och har haft liten hund själv), och har aldrig gjort minsta, men eftersom det är en ras som är avlad, och mina är dessutom tränade för (fd kapphundar) att jaga små byten. Dessutom vet de hur man dödar och har gjort det förr (bägge har tagit harart ex) så för att verkligen både ha livrem och hängslen så har jag munkorg inledningsvis. Då är det garanterat att inget kan hända.

Det är så enkelt att sätta på den, det stör inte hundarna (de är ju vana att ha munkorg iom att de tävlat, så för dem är det ine konstigare än att ha halsband) och det är en extra säkerhet. För även om det ALDRIG hänt något eller ens varit närheten av att hända något så kan man ju med djur aldrig vara säker, och med en sådan ras så känns det inte fel att kuna vara 110% säker ;)

Tog av den efter 4-5 minuter, och har den inte 'nästa gång' heller. (Valpen var faktiskt här idag, inga munkorgar och inga som helst problem. Så nu har vappisen träffat båda mina, och dessutom fått första lektionen i 'katter ska man inte jaga' *s*)
 
Sv: Fråga om valpbeteende?

Du kan ju låna den till grannens greyhound? :angel:
Jag och sambon fick en smärre chock när vi var ute och gick idag och passerade hans hundar som låg i bilen med öppen baklucka. Hanhunden blev helrabiat och högg i gallret och kastade sig runt i bilen så att hela bilen skakade.
Kan säga att jag var glad att det var rejäl bur i bilen för om den hunden kommit lös hade det nog inte funnits mycket kvar av den lilla. :o
Tur att våran greyhoundherre är snäll. Han kollade bara lite olyckligt på den arga hunden och gnällde. :D
 
C

cathepsin

Sv: Fråga om valpbeteende?

Det är vanligt lek-beteende hos valpar,

Däremot menar de beteendevetare som jag har stött på att valpar som stannar hos kullen i perioden 9-10 veckor lär sig "bite-inhibition" av sina kullsyskon. Valparna leker med varandra, och i denna tidsperiod lär de sig att det inte är ok att bita hårt, de lär sig alltså att under lek kan man naffsa försiktigt, inte bita. Just av denna anledning rekommenderar många beteende specialister att man inte tar valpen från kullen innan den är 10 veckor gammal.

Jag fick min Movitz då han var tolv veckor (han hade gått med gipsat ben i fyra veckor:crazy: )
Har vid massor av tillfällen varit lite imponerad av hur han aldrig någonsin biter tag, varken i mina händer (vid lek), eller i andra hundar, vet ju givetvis inte om det är bågot han lärt av sin asyskon, men det har ju tydligen fungerat enligt boken.

Och, Ja, (till de som undrar...) han är otroligt harmonisk och tillgiven trots att han nu var så "gammal" då han flyttade in hos mej, så det där med atgt man får ett bättre förhållande till valpen om man tar den som riktigt ung passa inte helt.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5521 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Hund Är ingen flitig skrivare på buke, men en väldigt flitig läsare. Jag vet att det finns väldigt många vettiga människor med stor kunskap...
2
Svar
37
· Visningar
3 531
Övr.Hund Hur perfekt måste ens liv vara för att det ska vara okej att skaffa hund? Jag menar - hur anpassat till hunden måste livet vara för att...
2
Svar
23
· Visningar
2 227
Relationer Vi har en man i vår släkt som blivit totalt genomelak på äldre dar. Han är 91 år. Han blev änkling för 6-7 år sen och därefter har det...
2
Svar
23
· Visningar
2 407
Övr.Hund Att inte alla hundar kommer överens och accepterar varandra är jag helt med på, precis som med människor så handlar det ju oftast om...
Svar
16
· Visningar
5 509

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp