Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

sweep

Trådstartare
varför sparkar katter med bakbenen när dom biter och leker med nått?

är det farligt att leka för mycket med katten? jag tror inte han fattar helt när han är trött.. han är en kattunge och leker konstant och sover inte alls mycket..

vad gör man om katten är livrädd för att gå ut? (vi går med honom i koppel)

hur lär man katten att inte vara i ansiktet på människor? (jag vill inte ha ett sönderrivet ansikte..)
 
*Jag vet inte, men jag gissar för att skada bytet. Min kise gör så med min arm ibland och fasen vad ont det gör! (Han vet att han inte får så han slutar när jag skriker AJ)

*Han sover säkert så mycket som han behöver!

*Börja långsamt! Är han rädd för kopplet/selen? Isåfall låt honom ha den på sig inne och distrahera honom med att leka tills han glömmer bort selen.
Är det utomhus han är rädd för? Börja väldigt långsamt, kanske bara med att hålla honom i famnen och stå i dörröppningen. Har ni trapphus, börja med att gå där. Han kommer nog att våga så småningom, men räkna med att han kommer att sitta i en buske de första månaderna! :D Min katt var försiktig i början (urtrååkigt att gå ut med honom) men nu går vi promenader på en kilometer i raskt tempo :love:, brukar tom springa tillsammans på gröningen.

* Säg Nej och ta bort honom om han blir för hårdhänt? Eller låt honom inte vara i ansiktet alls (fast det är ju så mysigt!) Klipp klorna!
 
K

Kiddo

är det farligt att leka för mycket med katten? jag tror inte han fattar helt när han är trött.. han är en kattunge och leker konstant och sover inte alls mycket..

Nej, jag tror inte att det är farligt. :) Min kise verkade aldrig vilja sova när han var liten - det tog lite drygt ett år innan han fick sovrytmen av en "normal" katt (d.v.s. större delen av dygnet ;)).
 

sweep

Trådstartare
han har inga problem med att gå i trapphuset..
utan det är när vi kommer ut som han blir rädd.. och springer till rabatten..

han brukar hoppa upp i sängen vid mitt ansikte och det är då jag är rädd att han ser mitt ansikte som leksak..
som idag så hoppade han upp, hopade fram och drog till mig med tassen (med klor inne..=) och sen hoppade han fort som faan ner på golvet..
så det är inte så lätt att bara säga nej när man inte hinner märka att han kommer..
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6459 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Hund Sen jag flyttade ut på landet har jag blivit väldigt hundsugen igen. Det som hållit mig från att skaffa hund är att min katt inte klarar...
2 3
Svar
57
· Visningar
2 604
Övr.Barn Min äldsta dotter är nyligen fyllda åtta år. Hon har alltid varit en ganska orolig själ. Kolik som bebis, sov (sover) dåligt, vaknade...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
7 608
Hundträning Hej Ni kanske minns mig, jag skrev en tråd för ett par år sedan om min sambo som hade köpt en hund han inte tog hand om och jag visste...
Svar
18
· Visningar
1 463
Hundhälsa Hej! Jag står i ett svårt dilemma, min Malinois hane Herax på 3.5år har sen dec 2020 haft rörelsestörningar och olika symptom ifrån...
Svar
2
· Visningar
601

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Hjärnskakning
  • Trädgård 2021, del 3
  • Ny regering?

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd nr 24
  • Kattsnack #8

Hästrelaterat

  • Födda 2017 del 3
  • Dräktiga ston 2020/2021

Omröstningar

Upp