Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

funderingar på varv

M

marijaa

Jag ska tävla lätt tölt och lätt fyrgång, jag antar att dessa rids ungefär som vanlig fyrgång och tölt men nu när jag sitter här och ska fylla i anmälningsblanketten hittar jag inte fipo. kan man få tag i det på nätet eller kan nån tala om vilken ordning och i vilket varv som vilken gångart rids i.

Min häst starkaste egenskap är den ökade tölten så det är bra om han kan gå i höger varv när det är dags för det... :angel:

tacksam som alltid för svar!/marijaa
 
Sv: funderingar på varv

Hej!

I fyrgång rider du samma varv hela tiden! (tölt, trav, skritt, galopp)

I lätt tölt rider du ingen ökad tölt men däremot ökningar på långsidorna. I tölten startar du i ett varv och rider ett varv i kort till mellantempo tölt, sen byter du varv och rider tempoväxlingarna.

Lycka till med tävlandet!
 
Sv: funderingar på varv

Lätt tölt: Välj vänster varv, då har du temposkillnaderna i högervarvet. Varv 1 kan du välja tempo mellan kort till meallntempo, rider du ensam eller två och två rids ett varv och sen byter man varv på den kort sidan som man startade på. Annars kanske ni rider på speakerns kommando, och då rider du på till denne säger till vad ni skall göra.

Varvbyte med temposkillnad på långsidorna samt nedtagning innan kortsidan, samm gäller här som ovan.

Lätt fyrgång: Väl det varv som du tycker hästen har lättast i, 1 varv tölt, trav, ½ varv i skritt samt 1 varv i galopp. Detta är den fasta gångartsföljden om ni inte rider på speakerns kommando, för då rider ni gångarten tills ni blir tillsagda att byta.

GLÖM INTE ATT HÄLSA, Lycka till.
 
M

marijaa

Sv: funderingar på varv

Hihi, det där med hälsandet är det jag alltid är mest nervös för att glömma ;-)

Jag borde få rida ökad tölt i tempoväxlingarna om jag tar ner honom till mellan/kort på kortsidorna, eller?

Vi rider på speakerns kommando.
Tack för hjälpen. :bow:
 
Sv: funderingar på varv

Varvet skall visas med tydliga temposkillnader, och tydliga nedtagningar samt ökningar. Det största problemet är nedtagningen, den blir som oftast otydlig eller slarvig och sådant kostar poäng.

Så väljer du ett högt tempo på kortsidan tex mellan tempo, då :devil: får du rida på långsidan så det brinner och du måste gasa rejält när långsidan rätar ut sig annars riskerar du bara otydliga ökningar och nedtagningar. Man bör ha i åtanke att mellantempo tölt är ett förhållandevis högt tempo, många ekipage förmår sig bara att komma upp i mellantempo i ökningen. Men kan ändå klara sig fint på detta, genom att ökningarna och nedtagningarna är prydliga och tydliga samt med harmoni.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5926 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

  • Låst
  • Artikel
Dagbok Ni som vet vem jag är IRL får gärna hålla det för er själva. Skiter i att ha nåt anonymt nick, jag har ju ändå redan ältat allt detta i...
2
Svar
36
· Visningar
3 433
Hästvård Hej! Jag har ett tolvårigt D-Ponny sto som jag tävlar dressyrklasser på, det finns nog några som sett mina inlägg här på Buke. Jag har...
2
Svar
21
· Visningar
1 987
Islandshäst Okej, jag vet att det är jättesvårt att uppskatta ett marknadsvärde på en häst så det ska jag inte fråga om. Istället tänkte jag mig på...
Svar
18
· Visningar
3 397
Utrustning Hej! Ny här på forumet! Har en islandshästvalack på 16 år, som jag haft i lite över 4 månader. Vi har problem med bett och att hitta...
Svar
11
· Visningar
2 394

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Granngårdens fototävling på Fb
  • Uppdateringstråd nr 24

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp