Bukefalos 27 år!

fy vad arg jag blev idag.

P

Pretty_Fly

en häst i stallet stegrar sej tydligen väldigt mycket när dom rider. fast på marken är hon snäll. bara för att hon stegrar sej ska ägaren sälja henne. hon måste ju ha ont tycker jag! men det hade inte hon som alternativ. dessutom så hade hon satt på halsförlängare för att hon inte skulle stegra.
:cry:
 
J

jontemyra

Tråkigt att dom inte får ordning på sin häst och skall sälja istället! Du skriver att hon måste ha ont, behöver inte va så, kan var så att hon göra detta varje gång dom kräver något av henne som är jobbigt - hon vill inte -
eller kanske hon blir frusterad och inte förstår vad dom menar!
 
Ja nåt problem har hästen - skulle inte förvåna mig om ägaren är problemet... :smirk: Man får hoppas att hon säljs till någon som förstår henne och fixar det som är fel.
 
Om jag skulle sälja en häst av den anledningen hade inte Remi varit kvar länge hos mig. :smirk:
Men han blev kvar hos oss tills dagen han fick vandra vidare. Vi lärde känna varandra istället och arbetade oss igenom problemen.
 
P

Pretty_Fly

travare....
hur mycket? vaddå? hur mycket hon stegrar sej? typ hela tiden tydligen. slått över också tror jag.
 
P

Pretty_Fly

visst behöver hon inte ha ont men när hon är hur snäll som helst att sköta från marken. tex borsta, leda, longera m.m. allt (som jag förstod det) utan ryttare på.
 
P

Pretty_Fly

ja visst är ägaren problemet :p
verkar ju så. har alltid haft massa emot henne men har aldrig kunnat peka på vad.... nu fick alla se att jag har rätt :banana:
men hon har sån sne attityd. allt som hon gör är som helt bäst och det finns inga andra alternativ.
hästen är dum i huvudet. punkt slut ungefär (enl. henne.)
 
P

Pretty_Fly

precis så hade det nog varit med min också. men hon är en underbar häst nu.
och denna ägaren har haft denna hästen sen i slutet av juli=inte alls länge! det tar länge att lära känna hästar. för det mesta.
 
S

strumpan

Kanske bra att hon säljs.
Hoppas att hästen får en bra ägare som kan hjälpa denne stackare.Hoppas det löser sig.
 
haha om jag hade gett upp så lätt så hade jag sålt macki redan första veckan, hon gick på bakbenen hela rundorna med mej i början!
 
D

Domaren

Ägaren har förmodligen blivit rädd för henne, då är ofta första tanken att sälja.

En häst behöver inte ha ont för att stegra sig, min treåring hade ganska mycket hyss för sig före sommarbetet, så fort det gick för sagt (skrittat för länge) eller han behövde stå stilla på gårdsplanen så for han rätt upp, nu har han nog mognat lite efter sommaren för ön så länge har alla de dumheterna hållit sig borta.
 
P

Pretty_Fly

hoppas också på en bra ägare men igår när jag var där var det tydligen någon där o provade? blev avkastad osv. men dom ska tydligen ta hem henne. men denna människan hade också sne inställning.
 
P

Pretty_Fly

visst behöver dom inte ha ont men jag tycker detta är ett ganska tydligt exempel då hon är hyfsat arbetsvillig - utan ryttare.
 
B

**BORTTAGEN**

hästen behöver inte ha ont bbara för den stegrar sig.Det kan vara så att ägaren har blivit rädd för sin häst av någon anledning och det känner en häst på sig och tar lätt över ledarskapet och gör som den vill och när ägaren kräver något sätter hästen sin ägare på plats genom att just stegra sig och får på så sätt som den vill.
Det är väl bra att ägaren säljer hästen och köper en häst som den inte är rädd över än att hon slutar att ta hand om den och den blir vanvårdad för att hon är rädd för hästen?????
 
B

**BORTTAGEN**

oki ja det var ju mindre bra men kanske det bästa så hon inte bara sålde den till en hästhandlare för att snabbt bli av med hästen och hästen hade fått ett hämskt liv!
 

Liknande trådar

Hästhantering Hej, jag rider in en unghäst i nuläget. Hon är 3år, och väldigt tuff i psyket på både gott och ont. Hon blir sällan rädd för saker men...
Svar
6
· Visningar
921
Senast: skiesabove
·
Hästhantering Hej! Jag är lite hjälplös och vet varken in eller ut hur jag ska göra... Har en 12 årig valack som jag tävlat i hoppning med upp...
2 3
Svar
52
· Visningar
7 387
Senast: liiinnea
·
Hästhantering Jag är så nära på att ge upp min häst jag snart har haft i 1 år. Jag hade sett så mycket framemot att ha häst igen men allt verkligen...
Svar
15
· Visningar
1 907
Senast: Grazing
·
Hästhantering Som man kan se på mitt namn rider jag på ridskola. Senaste månaden har jag märkt att hästarna är inte hanterade på ett så bra sätt där...
Svar
5
· Visningar
682

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Senast tagna bilden XIV
  • Valp 2024
  • Valp med dålig aptit

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vad väljer ni att höra först?
Upp