Bukefalos 25 år!

sweep

Trådstartare
att räkna ut nått utan analys (har skickat efter sånna papper ifrån någon sida) men skulle vilja veta på ett ungefär vad han behöver tills jag fixat analys.

går det? och exakt vad behöver ni veta?
 
Näe, det går inte att räkna. Utan man får gissa. Dvs lägga på en liten lagom högiva som man tycker är trevlig, och sen använda ögat och se vad man ska gissa att man ska lägga på sen. Och så ber man em bön =)

Vad står han på för foderstat nu? Hur ser han ut i hullet?

Om den foderstat han har nu gör att han ser okej ut i hullet så låt det vara där tills du fått analyssvaret =)
 
nä, men något du kan förbereda är att räkna ut vilka behov han har (finns någon "mall" för det, som man får utgå från, sen kan hästarna vara olika, så man får ändra foderstaten efter ett tag ändå)
 
Nu ljög jag, EN sak går faktiskt att räkna ut utan analys!

Om hästen får sitt minibehov av TS täckt. För att veta det behöver jag veta vad hästen väger, och hur mycket hö eller hösilage du ger. Ger du hösilage måste jag veta TS-halten. Den kan man räkna ut själv. Annars går det att gissa hyfsat bra om du talar om om det är blött/torrt hösilage.
 
Å andra sidan, om han är i bra hull på den foderstat han har nu kan man sen med hjälp av höanalysen räkna ut hur mkt MJ han fick, och lägga honom på det och se till att kvoterna är okej och behoven täckta av protein och mineraler..
 

sweep

Trådstartare
han har ju precis kommit hem ifrån betet och är lite tjock just nu..=)

han väger nog 450-500kg (han är ju inte så jättestor, bara 152,5 i mankhöjd)

han äter 8 kilo hö just nu
 

sweep

Trådstartare
han äter just nu

morgon: 2 kg hö, 5dl krafft grund (har ingen våg än)
lunch: 1 kg hö
middag: 2 kg hö
kväll: 3 kg hö, 5dl krafft grund, mineraler, ade-vitamin (ska köpa betfor och b-vitamin oxå och då kommer han få 5dl betfor)
 

Liknande trådar

Foder&Strö Hej! Lite konstig fråga kanske för er som kan sånt här! Men jag har precis börjat lära mig om att räkna ut foderstat och sånt och nu...
2
Svar
28
· Visningar
1 804
Hästvård Nu får jag snart panik! Irländare, D-ponny, het I ridningen, men trygg och harmonisk på marken. Myser, kommer direkt i hagen.Tillgiven...
4 5 6
Svar
108
· Visningar
5 975
Kropp&Själ Resfeber. Och det blir bara värre. Min resa är först 18 juli...(Ja exakt. Juli). Tror att pandemin har gjort allt ännu värre och alla...
2
Svar
31
· Visningar
1 892
Hemmet Jag har tidigare tänkt att när/om jag flyttar till hus så kommer familjen kunna hjälpa mig med skötseln. Men nja, vet inte längre om det...
2 3 4
Svar
73
· Visningar
2 301

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Hiss & diss del 4
  • Spåra ip- adresser
  • Träning & hälsa tråd 8

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 25
  • Valp 2021 - del 2

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp