Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

B

**BORTTAGEN**

Har en fråga om min gelpad som jag köpte till min sadel!
Sadel är en 17,5 och ca 60 cm lång. Problemet är att paden är endast 50 cm lång och räcker därför inte ända fram till framkanten på sadeln utan slutar ungefär vid sadelspiken.

Ska det vara så eller? Jag har nämligen letat efter en längre pad men hittar ingen. Hur funkar detta egentligen kan jag rida med den jag har eller var hittar jag en längre pad? :confused: :confused: :confused:

Hur har ni på era hästar? :)
 
60 cm lång sadel? Brukar de vara så långa? Min sadel är 44 cm (iof räknas väl den som relativt kort, men ändå)
 
B

**BORTTAGEN**

Ja tyvärr är den så lång har mätt både den o gelpaden för jag tyckte det var konstigt att paden inte var lika lång. Men sadeln ska vara en 17,5 så de är väl så långa..

Ärligt talat är sadeln snäppet för stor i tum för mig men den enda som passade pållen så jag slog till..
 
Använd den inte!! Av två anledningar:

1: Det kommer att bli hårda kanter under sadeln där paden tar slut, inte skönt för hästen!

2: En gelpad fyller ut det utrymme som är avsett för ryggradens rörlighet!

Varför vill du ha en gelpad?
 
M

mizz_perfect

snälla börja inte med denna paddhysterin nu IGEN!!! tror alla har fattat nu att man *inte* ska använda paddar osv.. det är ändå upp till var och en..

så svara p åhennes fråga istället. jag tycker att sadeln lät ovanligt lång.. jag har åxå en 17,5 " sadel till en av mina hästar. en gelpadd ligger bra under utan att vara för lång eller kort.. men min padd är iofs sånn dära med gel på kanterna och en rak linje i mitten. köpte den i frankrike. ser typ ut som de ndära massagepadden i hööks. vart kötpe du din padd då??
 
B

**BORTTAGEN**

Jag har en gelpad pga att att min sadelutprovare sa att jag absolut skulle ha den nu första tiden med min treåring. Skulle vara för att avlasta honom lite mer..

Gelpaden kommer från Börjes. Den var likadan som alla jag tittat på men betydligt billigare. Jag har också kikat på längden hos de flesta paddar men hittar ingen längre. Den som du har mizz perfect liknar Hööks massagegelpad. Hur funkar den? Är den bättre eftersom den är gjord för att dra upp i mellan bossorna. Annars samma funktion som en vanlig? Berätta!!

Just nu rider jag med en fårskinnspad under sadeln men den har ju inte riktigt samma stötdämpande effekt.. Eller vad tycker ni som använder sådana?? Få Höra!! :)
 
M

mizz_perfect

dne padden jag har ser ut ungefär som den på hööks. med sån dära kanal i mitten. ananrs är den byggd likadant som de som finns på tex börjes. den som jag har dras upp i mitten under sadeln och jag tycker den ligger bättre å avlastar bara under själva bossorna på sadeln. inte över ryggraden. jag tycker iallafall att den är bra. har inte sett e nsånn här hemma tyvärr skulle vilja ha en till... men enligt många häar ska man inte ha padd under sadeln alls men det är väl vad man själv anser behöva ha eller enligt e nsadelutprovare.. osv.
 
Det finns vojlockar som är uppbyggda där bossorna ligger och som är i stort sett "av" under kanalen, dvs det är bara ett par tunna band som håller ihop de två halvorna. Mmmm... finns inte i sverige just nu om jag förstått det hela rätt, men de är på väg!
 
Jag köpte en gelpadd som skulle "passa alla sadlar". Min sadel är "bara" en 16", men padden var ändå för liten. Lämna tillbaka din padd och beställ en i annat märke. Det brukar vara rätt stor skillnad på dem.
Vet att Kieffer har en "stor" bra gelpadd, men då är skillnaden i priset rätt stor.
 
B

breccia

I avlastande syfte tror jag ändå att fårskinnspadden är bättre än de "vanliga svarta" gelépaddarna. De enda gelépaddarna som verkar okej i mina ögon (dvs inte hårda och oformliga) är de som man kan köpa på http://www.equinet.se , de gula paddarna. De kostar mer men dom är jättefina och håller mycket bättre.
Iofs är jag emot paddar men man gör ju som man vill/måste. Rider själv med en padd för tillfället då min pålle magrat så att sadeln åker fram och man inte får tävla med svanskappa, hittills är jag nöjd då den åker inte fram och den ligger jämnt på hästen, han använder ryggen mkt bättre nu, men jag skäms för att rida med den :o Rider helst då ingen ser och förklarar hela tiden för jag hatar min dumma fårskinnspadd!
 
Varför "hata" en padd som bara är tillfällig?
Har själv samma problem just nu, då min ena häst efter en lång tids sjukdom "krympt" ur sina sadlar... Men du ska ju inte leva och dö med padden! :rofl:
 
B

breccia

Sadeln åker ju inte fram så det är ju bra, det funkar och jämnt tryck.

Corax: nej men nästan, paddar är ju pinsamma. Det är den (inte just den men en padd) som gör att hästen inte har några ryggmuskler.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6477 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Kropp&Själ Jag lärde mig cykla för någon månad sedan. På en gammal mountainbike (tror jag), som inte har några särskilda finesser. Jag har kommit...
2 3
Svar
44
· Visningar
1 691
· Anders
Hästvård Jag köpte en häst för ca 7 månader sedan, jag märkte redan på provridningen att den hade lite attityd och det sa även säljaren. Jag tror...
2
Svar
20
· Visningar
2 148
Utrustning Hej! Förstår om detta kan vara en självklar fråga för många men vill veta vad ni tycker då jag känner mig något osäker här. Jag har då...
Svar
5
· Visningar
800
Utrustning Varning för novell! Min ponny/häst har världssvår rygg och vi hittar inget som ligger bra.... Han är nu ganska omusklad, speciellt...
Svar
17
· Visningar
1 581

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Fartkamera orange/gult sken
  • Bryta upp med sambo (långt)
  • Vad gör vi del CXXXI

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp