Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Gruskostnad

Texaz

Trådstartare
Tänkte höra om det finns någon här som har ett hum om hur mycket ca 60 kubik 0-8 grus kan kosta med ca 2 mils resa....
 
Sv: Gruskostnad

Ja och i regel är det väl transporten som är det dyra :crazy: Så är det här i alla fall. Kan man ordna med transport själv så blir det bra mkt billigare (enl. min sambo som handlat en hel del grus)
 
Sv: Gruskostnad

Chauffören här (sablar22-sambon)... Enligt den åkericentral vi tillhör så kostar gruset 101 kr/m3. Transporten (lastbil+boggiekärra) 20 km enkel 49kr/m3. Totalt alltså 150:-/m3. Alla priser exklusive moms.

Gruspriset är taget från den grustäkt som har det bästa gjutgruset, vilket är vad 0-8 oftast används till. Sen kan priset variera pga olika gruskvaliteter, men då hamnar man kanske i en annan täkt och då blir avståndet och därmed priset ett annat.

Gruset i exemplet ovan är dessutom naturgrus. Krossat grus har ett annat pris, men det är svårt att säga om man skulle hamna högre eller lägre i pris - beroende på kvaliteten.

I mitt jobb kör jag de mest skiftande kvaliteter och sortiment. Olika grustäkter används beroende på vad gruset ska användas till, och om det tex är en väglagning så måste man titta lite på omgivande terräng och jordmåner mm för att kunna välja rätt grustag.

Ett tips är att ringa en åkericentral i närheten och tala om för dem vad du ska ha gruset till, och att du vill ha 0-8. Då kan de ge dig ett pris direkt, och det kan tillochmed bli billigare att ta gruset ur en täkt lite längre bort.

// Mats
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5533 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Anläggning Jag behöver hjälp. Ska för första gången göra hagar och vet inte alls vilka aggregat jag ska välja. 1. Sommarhagar, här finns ingen...
Svar
0
· Visningar
253
Fordon Hur mycket bil kör ni i genomsnitt per vecka? Tänker både till och från jobb, diverse fritidsintressen, barns aktiviteter osv. Jag...
2 3 4
Svar
70
· Visningar
1 683
Anläggning Hej Jag har tänkt skaffa häst igen inom de kommande månaderna. Då jag inte har tillgång till mitt gamla privata stall så håller jag nu...
2
Svar
26
· Visningar
1 671
Anläggning Hej hej. Jag har ett litet stall på 5 boxplatser som är godkända upp till 148 cm. Vi har möjlighet att värma upp sadelkammaren. Inget...
4 5 6
Svar
102
· Visningar
5 084

Allmänt, Barn, Dagbok

  • OS Tokyo 2020 / 2021
  • 16 år
  • Stuga utan vatten

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp