gummi/silikon/apple mouth

B

**BORTTAGEN**

Tänkte köpa ett bett att ha på vintern, så jag slipper värma det i händerna ;)
Jag funderar på ett apple mouth, men har hört en del dåligt om de betten. har hört bra om silikonbett, men inte sett något i nån affär.
vad skulle ni rekommendera? helst ett tredelat eller ett med fasta ringar.
 
Jag var stort inne pa gummibett (Happy Mouth) ett tag...och du kan se dem hanga upp i stallet fortfarande. :)
Jag skulle inte anvanda ett Happy Mouth som var delat. Hastarna tuggar pa nastan alla dessa. De blir trasiga och skorvliga pa en gang.
De enda som jag tycker ar bra, och jag anvander det allt som oftast, ar de raka, mjuka, eggbetten eller fullcheek. jag har aven ett med losa ringar, men det nyps lite i mungiporna da kanten ar vass....sa det anvands inte.

De raka med fasta ringar (dar gummit gar upp pa ringen) och fullcheeken ar att rekommendera.
Nastan alla hastar gar bra pa dessa bett. Jag har haft hastar som varit mycket heta som blivit varsta skogsmullarna med silikonbett. Samt hastar som brakat mycket med huvudet har blivit mycket "lugnare" med huvudet.

Det basta ar att prova sej fram forstas...lana bett av nagon du kanner och kop det som passade bast.
 
Kan n¨n tipsa om sidor där de säljer silikonbett? har inte sett något
 
Jag har två stycken siliconbett, ett rakt vanligt och ett pessoa. Jag tycker de vanliga funkar när man skrittar ut när det är kallt men att rida med går sådär för det är lite för snällt och de lyssnar inte så bra alltid.
Pessoat tränade jag med regelbundet ett tag men min pålla blev alldeles sårig, vit och sprickig i mungiporna ( inte pga handen). Hon är väldigt känslig och de funkar inte med de materialet.
 
Jag håller med Ramonarunds, hästarna lockas gärna att bita i Happy Mouth-betten. Jag har två stycken som är alldeles sönderbitna med vassa kanter, trots att min häst inte biter normalt i betten.
 
jag ska nog inte köpa ett apple isåfall, min häst tuggar rätt mkt på bettet så det går nog inte då.
ska ut o spana efter silikonbett
 
Har själv ett rakt Happy Mouth till min häst. Både hon och jag gillar det, och det har inte blivit sönderbitet alls :)
 
Ett bra tips när det är kallt ute och man måste värma bettet är att man häller varmt vatten över bettet,då slipper man värma det i handen.
 
Jo, men vi har inget varmvatten i stallet...Har tränset i ett varmt hus men på väg till stallet blir bettet iskallt *br*

Jag bor rätt nära Falkenberg..får se om man kan ta sig dit nån gång...ca 8mil bort
 
Det är dom DELADE happy mouthbetten som lätt blir sönderbitna. Jag har även ett rakt som inte är bitet alls på :)
 

Liknande trådar

Utrustning Jag är ganska okunnig när det gäller bett och har hållit mig väldigt basic hela tiden. All min erfarenhet är ju från ridskolebetsling...
2
Svar
21
· Visningar
613
Relationer Har hamnat i en ny och emotionellt lite svår situation. Undrar ifall det är nån här som varit med om nåt liknande och hur det...
2 3
Svar
43
· Visningar
4 262
Senast: verser
·
  • Låst
Övr. Hund Jag har problem med min hund. Att flytta hit var det bästa beslutet för mig, men från att vara relativt okomplicerad, om en husky kan...
20 21 22
Svar
425
· Visningar
26 389
Senast: Snurrfian
·
Utrustning Hej! Hur ska man tänka om raka, två eller tredelade bett? Om man har ett bett som är delat och man tycker det passar bra, ska ett rakt...
Svar
4
· Visningar
887

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp