Bukefalos 26 år!

S

SanchoPancho

Min häst är väldigt känslig i mungiporna och får lätt skav. Funderar på att köpa ett hackamore med långa skänklar som jag kan byta av betten ibland.
Har hört att det där med bryta av nosben och sådant är bara myt, då får man nog ta i.
Hur tycker ni att det fungerar? Hur tycker ni att det fungerar? Värt att pröva? :bump:
 
S

SanchoPancho

för att jag inte tror att hon skulle bry sig så mycket om ett med korta.
 
varför skulle hon inte bry sig i de korta???
Måste ju säga att det rimmar väldigt illa när du sägger att din häst går sönder i mungiporna .och sen säger att hon nog inte skulle "bry" sig i de korta!!!Tycker nog att du ska ta en funderare över hur dina hjälper inverkar på hästen i stället :angel:
 
Om hästen går sönder i mungiporna så kan man ju fundera på hur mycket du drar i tyglarna. Att rida på hackamore kräver att man redan kan hantera vanliga bett på ett ordentligt sätt. Du skulle nog satsa mer på att rida för en instruktör än köpa nytt bett. :)
 
Utan att lägga mig i din ridning (eftersom det inte var det frågan gällde); rider min häst på teddyfodrat hackamore med korta skänklar, har desutom ett tjockt ludd över nosryggen och läderrem, inte kedja under. Detta går han kanon på, lyssnar på små, små hjälper. Men jag rider på detta för att min häst blir väldigt orolig i huvudet när han går på bett, ska kolla tänderna på honom och hoppas sedan på att kunna rida på bett.
mvh Maria
 
Borde du inte ta en funderar!?
Du säger att din häst får lätt skav! Varför??
Du säger att den är känslig i mungiprona, det är min häst med, men hon får inget skav av sitt bett, hon kan få lite skav på sidorn av munnen, men jag har bett skivor, så nu har hon inga skav alls.

Då vill ha ett hack med långa skänklar, för att annars så lyssnar inte din häst.
Vilket får mig som många andra att undra??

Vad har du för bett nu, hur är hästen, hur rider du m.m.
Viktiga frågor att tänka över när det är något som inte stämmer!
 
L

L_S

hackamore är oftast skarpare än vanligt bett,
jag rider min häst på så kallat ponnyhack och skulle aldrig ens drömma om att ha ett med långa skänklar då jag finner ponnyhacket skarpt nog. sonny
 
V

Vilsen

Sv: Hackamore

ja du borde verkligen fundera.... behöver bara nudda tygeln för att min ponny ska reagera på mitt hackamore med korta skänklar med mjuka läderremmar fodrade med teddy runt om. Du borde kanske fundera på att lära hästen lyssna på små hjälper istället för att använda skarpare. Ett tips är att rida hästen i grimma några dagar i veckan för att testa dig själv. hästen ska kunna stanna svänga osv med minimal inverkan från handen tycker jag. tyngdhjälper, skänklar osv... Jag tror att nosbenet kan gå av om man har hackamoret för långt ner och tar i för kung och fosterland. Tänk bara på hur tunt nosbenet är längst ut... jag tycker INTE du ska ignorera detta , myt eller ej, varje myt har ett korn av sanning som det heter. hackamore är inget för en hård hand.... Lycka till! :)
 
V

Vilsen

Sv: Hackamore

kom på en till grej.. :idea: Det finns många andra bettlösa aalternativ. kolla runt lite. tärnsjö har ett fint sidepull förresten som jag tror är bra vid dressyr å så tex... d e ju inte hackamoret exemplariskt för kanske då hästen har en tendens att knäppa av i nacken för att undkomma den kraftiga verkan... alltså jag är ingen expert eller så som det kanske märks men jag gillar att titta efter nya alternativ å så... har som regel att inte använda saker förren jag vet vad dom verkligen är till för... ganska hård på det här ;) ... plockade bort nosgrimma å käkrem på min kompis träns på skämt en gång... vi diskuterade dessa attribut och hon kunde omöjligt förklara på ett bra sätt varför hon använde dem.. hon fick inte använda dom förren hon hade en bra förklaring till varför. missförstå mig inte nu.. jag är inte emot nosgrimma och käkrem ( :rofl: ) använder själv... men jag försökta bara klargöra min poäng för henne att man ska använda saker som man själv tror på å så... naturligtvis lyssna på andra å så men alltså ja ni förstår... usch så jag babblar.. ni skulle höra mig i verkligheten.... :o
 
C

Chivita

Sv: Hackamore

Vissa hästar är känsliga i mungiporna så att de "fnasar" lätt o.s.v.
Behöver faktiskt inte vara skav.
Jag kunde ej ha lösa ringar på betten jag hade till min förra häst, de "nöp" henne och så fick hon skav...pröva med fasta ringar t.ex. d-bett elle muff bett om de kallas så... :smirk:
 
A

anna210

Sv: Hackamore

Jag rider min häst på hack med långa skänklar och det fungerar kanon.
Håller inte med om att det skulle vara skarpare än ett bett. Hästar är individer och det fungerar inte likadant på alla. Min häst kan bli ganska stark på hackamore när hon är på "hugget".
Bett har jag när jag rider ut och ibland när jag hoppar. Började med hackamore pga tidigare tandskador orsakade av bett.
Du kan inte bryta av nosryggen med hackamore - enligt veternär! ;)
Testa du ett hack om du vill. Testa både med korta och långa skänklar. Se till att "vaddera" delen som sitter över nosryggen om det är långa skänklar, med tex fårskinn.
 
Sv: Hackamore

Att hackamore är skarpare än ett vanligt bett håller jag inte med om.
Min häst mkt starkare när jag rider på hack än vanligt tredelat..
 

Liknande trådar

Utrustning Jag ska köpa nytt bett till min ponny då det vi har nu är för litet. Han har 11,5 i fasta ringar men vilken storlek blir det då med lösa...
Svar
5
· Visningar
692
Kropp & Själ "Jag älskar dig" till någon jag verkligen tycker om t ex. pojkvän, partner, sambo osv. Jag har aldrig kunnat säga det, istället blir det...
2 3
Svar
48
· Visningar
3 081
Hästvård Vi har en häst utlånad på foder, livstid. Lånades ut som sällskap och skogsmulle pga ålder och historik. Nu har fodervärdarna kommit på...
Svar
5
· Visningar
1 566
Hästvård Tjena tjena. Ursäkta om detta är långt, hoppas ni orkar läsa. Blev utskälld av en i stallet för att jag missköter mina 3 hästar (en...
Svar
5
· Visningar
1 417

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Labradorer och framtiden
  • Valp 2021 - del 2

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Fanta Orange eller Zingo Apelsin?
Upp