Bukefalos 26 år!

Z

zana

Måsta men rida på ngt speciellt sätt? Jag har fått ett och tänkte använde det på min häst efterssom hon så lätt får sår i mungiporna (tänkte växla med vanligt bett också)

Jag har provat att rida ut på det en gång nu och det gick jättebra, men jag är så rädd att ta för hårt! Hur ska man veta hur hårt man kan ta? Är det väldigt skarpt för hästen?

Jag har satt dit en gammal nosrem med lugg på under hakan på det. Går det för sig eller ska jag skaffa ngt annat, kanske bredare?

Tacksam för alla tips!
 
S

Spider84

Lugg? :confused:

Det enda som skiljer sig på hackamoret är att du inte kan ta ledande tygeltag och att et blir svårt att böja hästen, men det kanske du heller inte vill.

Har du ett hackamore med långa eller korta skänklar?
Har du ett med korta så behöver du int oroa dig över att ta för hårt. Du kan inte ta tag så hårt att du skadar din häst. Och han/hon kommer att protestera om du tar för hårt enligt hästens tycke.
har du långa skänklar så ska du heller inte lyckas med att skada din häst, men du får avsevärt mycket mer kraft i ett hack med långa skänklar så där måste man tänka lite på ur mycket man tar för att hästen inte ska få spader på en.
 
Jag har provat att rida min arab på hackamore eftersom han är rätt kanslig i munnen och jag tycker att det funkar jätte bra.Jag varierar med ett redelat bett beroende på vad vi ska hitta på under ridpasset.Han söker sig ned och fram lite bättre när han har hackamoren tycker jag.Lycka till.
 
A

anna210

Hej!

Hackamore är det bästa som finns! :)
Iallafall för mig och min häst - har haft mkt problem som tänderna var orsaken till och numera rider jag på hackamore och hästen stormtrivs på det.
Har ett med långa skänklar , jag har också testat ett med korta men det blev alldeles för "klent" - blev svår att hålla.
Alla hästar är olika och det är ju inte säkert att just din häst trivs på hackamore med långa skänklar...
Bara att testa sig fram helt enkelt. :idea:
 
Z

zana

Hur långa är långa skänklar? De kanske är 12-13cm på mitt. (jag tycker att de är ganska långa)
 

Liknande trådar

Hoppning Background för jämförelse: Jag brukade träna hoppning för MÅNGA år sedan. Det var fredag kväll. Det var en ponny grupp innan oss och vi...
2
Svar
27
· Visningar
1 325
Kropp & Själ Stopp och belägg. Självmord är inte fegt, det är ett hemskt oönskat utfall av svår sjukdom. Inlagt av moderatorn:
4 5 6
Svar
115
· Visningar
5 641
  • Låst
Hästmänniskan Hej! Jag har haft en dröm om att skaffa en egen häst sen jag var typ10 år. Men i den åldern var det ju såklart bara en dröm. Nu är jag...
21 22 23
Svar
444
· Visningar
30 224
Hästmänniskan Hej! För två år sedan flyttade jag ifrån Stockholm till en mindre hästgård utanför uppsala för att uppfylla min dröm om att skaffa egen...
2 3
Svar
42
· Visningar
5 237

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Elpriserna
  • Vad ska jag ha för båt?
  • Vad gör vi CLX

Hund, Katt, Andra Djur

  • Enmanshund
  • Hjälp oss hitta vår drömhund

Hästrelaterat

  • ”Frisk” häst i sjukhage?
  • Föl 2019

Omröstningar

Upp