Z

zana

Måsta men rida på ngt speciellt sätt? Jag har fått ett och tänkte använde det på min häst efterssom hon så lätt får sår i mungiporna (tänkte växla med vanligt bett också)

Jag har provat att rida ut på det en gång nu och det gick jättebra, men jag är så rädd att ta för hårt! Hur ska man veta hur hårt man kan ta? Är det väldigt skarpt för hästen?

Jag har satt dit en gammal nosrem med lugg på under hakan på det. Går det för sig eller ska jag skaffa ngt annat, kanske bredare?

Tacksam för alla tips!
 
Lugg? :confused:

Det enda som skiljer sig på hackamoret är att du inte kan ta ledande tygeltag och att et blir svårt att böja hästen, men det kanske du heller inte vill.

Har du ett hackamore med långa eller korta skänklar?
Har du ett med korta så behöver du int oroa dig över att ta för hårt. Du kan inte ta tag så hårt att du skadar din häst. Och han/hon kommer att protestera om du tar för hårt enligt hästens tycke.
har du långa skänklar så ska du heller inte lyckas med att skada din häst, men du får avsevärt mycket mer kraft i ett hack med långa skänklar så där måste man tänka lite på ur mycket man tar för att hästen inte ska få spader på en.
 
Jag har provat att rida min arab på hackamore eftersom han är rätt kanslig i munnen och jag tycker att det funkar jätte bra.Jag varierar med ett redelat bett beroende på vad vi ska hitta på under ridpasset.Han söker sig ned och fram lite bättre när han har hackamoren tycker jag.Lycka till.
 
Hej!

Hackamore är det bästa som finns! :)
Iallafall för mig och min häst - har haft mkt problem som tänderna var orsaken till och numera rider jag på hackamore och hästen stormtrivs på det.
Har ett med långa skänklar , jag har också testat ett med korta men det blev alldeles för "klent" - blev svår att hålla.
Alla hästar är olika och det är ju inte säkert att just din häst trivs på hackamore med långa skänklar...
Bara att testa sig fram helt enkelt. :idea:
 
Hur långa är långa skänklar? De kanske är 12-13cm på mitt. (jag tycker att de är ganska långa)
 

Liknande trådar

Utrustning Hej! Jag har en ponny som är riktigt känslig i munnen, och blir väldigt stressad när man tar i tygeln för mycket. De tidigare ägarna red...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
4 732
Senast: Bri
·
Hästmänniskan Hej alla Bukefalos..are? Mitt namn är Brunte och jag är ny här. Det är såhär att jag är en tjej på 25+ år som har ridit till och från...
2
Svar
21
· Visningar
3 963
Relationer Jag såg att min gamla tråd från i våras hade låsts, men jag fick så himla mycket fina och kloka ord av er den gången, så jag gör ett...
7 8 9
Svar
164
· Visningar
17 761
Senast: jemeni
·
  • Låst
Relationer Gammal användare, men nytt konto, mest på grund av att jag... vet inte, men nästan skäms över mina egna tankar? Jag vet att det finns...
6 7 8
Svar
151
· Visningar
19 902
Senast: Gunnar
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad läser du just nu?
  • Pusseltråden
  • Störiga saker vi stör oss på, del 32.

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp