Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Häst med Bockhov!?

P

pirol

Hej allihop!
Jag har en fundering kring bockhov på hästar och skulle vara jätteglad om någon kunde svara. Hittar inge på nätet nämligen.

Jag har funderat på att köpa en häst och har fått reda på att den hade bockhov som föl, men opererats mot detta. Ägaren säger att det inte kommer påverka honom i vuxen ålder. oc jag tror inte heller att det kommer göra det. Men kan man verkligen rida och träna ganska hårt om den haft bockhov? :confused: Eller kan det komma tillbaka!?
Är nämligen intresserad av att träna och tävla och vill ha en häst som man vet håller.

Tack för svar!
// Pirol :rofl:
 
Sv: Häst med Bockhov!?

Är hästen opererad i tid som föl och hoven ser fin ut i dag ska det vara en bra prognos för framtida träning och tävling. Det finns exempel på hästar som tävlar höga klasser både hoppning och dressyr efter en sådan operation.
Du kan väl ringa och prata med någon duktig hästveterinär för att få råd. Gärna på det sjukhus där hästen är opererad och där journalerna finns. ( Du måste ha tillstånd av ägaren för att få ta del av journalen )
 
J

Joura

Sv: Häst med Bockhov!?

Hejsan!
Jag äger en häst som är opererad för bockhov som föl. Vid vetbesiktning innan köp nämnde vet inget om det och jag frågade om hästen skulle hålla och dom sa att det inte skulle påverka hästen negativ vad det gäller hållbarhet.
Hon tränas i msv dressyr och jag har aldrig märkt av att hon skulle ha ont av det utan tränas och tävlas som vilken annan häst som helst.
Lycka till med ditt hästköp!!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5531 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästmänniskan Hej allihopa! Jag har sedan november 2019 haft ett enormt sug efter att köpa häst, men jag har alltid lyckats resonera mig själv att...
Svar
6
· Visningar
684
Tävling Hej! Mitt namn är Astrid Tillback. Jag är en tretton, snart 14-årig hästtjej. Jag har stora ambitioner och vill inget hellre än att...
2
Svar
23
· Visningar
1 407
Ridning Jag har letat efter en medryttarhäst sedan i somras men hittar ingen. Det är ett problem jag aldrig har haft förut och då har jag varit...
2 3
Svar
51
· Visningar
6 506
Anläggning Hej! Jag har en liten (stor..) fundering... Sover en häst bra även om den inte har hagkompis men ser och hör andra hästar? Tänker på...
Svar
17
· Visningar
1 287

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Transportbur
  • Ledsen hund

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp