Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

L

Lima1

Hej.
Jag är väldigt nyfiken på vad ni har för hästar, typ ras och ålder. Och hur det går för er på tälvlingar, om ni tävlar eller hur ni tränar hemma? Vill ni berätta?
Jag undrar därför att jag har presic börjat med western ridning och jag har vatt på nån tävling och tittat och det fanns väldigt många raser och typ av hästar där och jag tyckte det såg väldigt trevligt ut med många olika raser representerade. :)
Har själv ett vbl sto som jag börjat träna så smått i väldigt grundläggande wester och vi har bara vatt hos tränare en gång, men det ska bli mer, för oj vad mycket man lär sig. ;)
 
hej!
jag har ett quartersto (är halvfodervärd). hon e 9 år, ca 161 cm över manken. jag har inte börjat tävla än, men när jag gör det har jag tänkt rida pleasure, western riding o trail. det mesta går bra för oss när vi tränar, utom galoppen. jag har blivit lite rädd för o galoppera me henne, för hon kickar me bakbenen..... *läskigt!*

hoppas att det går bra för dej o din häst! :banana:
 
M

millan_myzan

Har en quarter Valack -99, 1,55 i manken .. fux.. som jag rider i trail, pleasure och horsemanship.. och sen har jag en ponny russ- island som jag tävlade western med innan men som jag tyvärr e lite för lång för nu!
 
B

**BORTTAGEN**

Jag rider en arabkorsning ett par dagar i veckan. Han är 24 år så tävlingssäsongen är rätt så slut för hans del...:) Han är tävlad i bla trail, plesure, barrel racing m.m.
Världens mysigaste häst!
Det mesta går bra att träna, bara vänster galoppen har blivit väldigt knepig. Han har fått vila hela sommaren, så lite stel är han nog, gammelgubben...;)
 
L

Little_Chance

Norpan är eneglskt fullblod/connemara och en väldigt bestämd liten dam. :smirk:

Vi har inte tävlat så mycket, mer än lattjat runt lite i horsemanship, western riding och trail.

Och Norpan har en hel del åsikter om hur en trailbana ska ridas. :rofl:
 
T

twinstar

Jag är medryttare på en arab och vi har precis börjat tävla och tävlat lite grann! Vi har inte gjort bort oss men inte norpat några höga placeringar, ÄN!
 
S

simpe

Har en halvblods valack som är 24 och tävlas aktivt i Trail, Pleasure, Showmanship och Horsemanship. Han är pigg och fräsch och i år har vi varit på QH shower och tävlat de öppna klasserna och Cuperna.
 
T

TIGERHEART

Jag har en 22 årig halvblodsvalack som är 1.60 hög, westernriden sedan 1996, vi började tävla i våras och det har gått väldigt bra, har efter 12 starter 4 vinster, 3 2:a placeringar och en tredjeplacering, resten oplacerat.
Pearl har varit familjehäst från 1994 till 2001 då jag fick honom som min egen, sedan dess har det bara gått framåt med ridningen. Han rids 7 dar i veckan pga åldern, men skrittas utan krav på arbete minst 2 dar i veckan.Resten rider jag omväxlande uppmjukningsövningar, precisionsridning mellan bommar och koner i ridhuset, samt uteritter på vägar, i skogen och ner till ( och ut i) havet.
/TIGERHEART
 
T

TIGERHEART

glömde nämna: jag rider och tävlar mest trail,walk and trot (pleasure utan galopp) och western riding, men vill även prova på western horsemanship.
/TIGERHEART
 
jag har ett varmblod jag rider western med. Han är 163 cm hög och ganska grov för att vara varmblod. Jag har tränat western i drygt 6 månader och rider regelbundet för tränare, oftare i början än nu pga sämre ekonomi just nu. Jag satsar på att rida reining och ev western riding med honom. Kankse Team Penning om vi hittar ett lag.
 
R

reykurboy

Jag rider min egen islandshäst som e 15 år..
Vi tränar för tränare regelbundet å tävlar ganska ofta. I höst har vi tävlat tre gånger, å inte kommit sämre än fyra i nån klass.. :D
Igår vann vi klubbmästerskapet i trail, ja bara älskar min häst!! :love:
Vi tävlar mest i trail, showmanship å versitail horse..
Nästa år tänkte ja även rida ranchtrail..
 
Jag har en 3 årig quartervalack som hittills bara varit med på1 tävling, pleasure. nästa säsong ska jag dock haltra och tävla i pleasure, reining, trail och kanske något mer.
 
H

Horsespirit

Ska du inte anmäla Billy till Slöinge?
Jag har något att berätta för dig...... :angel:
 
P

pima

Jag har ett 14årigt nordsvenskt bruks sto :love: som jag ska börja rida western med. Rider på Okna Ranchs hästar nu men ska snart börja kombinera det med privatlektioner på min egna tös. Har ridit lite privatlektioner innan med henne men det var ytterst lite vi hann lära oss då.
http://www.oknaranch.se/
 
Kul att se vilka olika raser alla har!

Själv har jag en arab som är 8 år och som tävlas i distans, dressyr, western och klubbhoppning. Vi tränar inte western men har tävlat en tävling förra sommaren och en nu i höst (D-tävlingar). Nu i vinter ska det bli träning av också är det tänkt!

Har precis köpt en westernsadel och tränar på lite av varje. Han går mycket kondition och dressyr men när jag rider western är det galoppombyten, spinn, stop och jog som tränas för det mesta förutom grundridningen som är gemensam med dressyrridningen. Problem vi har är formen, vänster galopp och stop, men det tar sig! Jag har börjat rida på en hand och har precis kommit på hur man gör - tyckte att det var oöverstigligt svårt förut, men nu är det riktigt roligt!

På tävlingarn har det gått ganska bra: 1 1:a, 4 2:a, 1 3:e, 1 4:e och 2 8:e placeringar. Mycket trevliga tävlingar med snälla människor som stöttar en stackars nybörjare. Har precis köpt regelboken så nu fattar jag vad jag gör på tävlingen också... :D

Jag tycker att det är roligast och svårast med reining, men vi placerar oss bäst i western riding. Rider förutom dessa två även western horsemanship och pleasure.

För tillfället tränar vi på ett egetkomponerat reiningprogram inför en Halloweenshow på vår ridklubb.
 
C

cowboy

16 årigt fjordsto som jag tävlat D-tävlingar med men som fick fång förra året och är mest barfota sällskapshäst nu.
11-årigt nordsvenskt brukssto som jag inte har tävlat western med än men tränar på ridskola.
 
J

jollebus

Jag har två appaloosa en på fyra och en på två och en arab på fyra. Dom båda fyraåringarna tävlar jag i pleasure och trail.
Tycker att alla westerngrenar är kul och vill gärna ge mig på lite working cowhorse, teampenning och reining med framöver. Men än så länge skyndar jag långsamt.
:) :)
 
M

Mimmi22

Jag har ett sto på 2,5 år och henne sitter jag upp på i max 20min två-tre gånger i veckan just för att hon ska lära sig ha mig på ryggen, och lära sig mina signaler, jag ska ställa av henne för vintern sen efter denna månaden och startar väl upp henne igen i Maj ungefär. Tea som hon kallas är en korsning hbl/fbl/arab, och är lugnet själv. September nästa år har jag riktat in mig på tävling och då blir det nog W.horsemanship och pleasure. Trail ska jag också prova framöver hade jag tänkt.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5864 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundavel&Ras Hej! Det börjar bli aktuellt att skaffa en hund men vet inte alls vilken ras jag vill ha. Har tidigare ägt en lagotto och hon var...
2
Svar
30
· Visningar
1 488
Tävling Hej! Mitt namn är Astrid Tillback. Jag är en tretton, snart 14-årig hästtjej. Jag har stora ambitioner och vill inget hellre än att...
2
Svar
23
· Visningar
1 312
Islandshäst Hej hästvänner! Jag rider en väldigt fräsch, 19 årig islandshäst som kan bli superflott, men själv har jag inte lyckats få fram den...
Svar
2
· Visningar
485
Hästmänniskan Hejsan! Vet inte direkt vad jag vill med denna tråd mer än ventilera och få skriva hur jag känner just nu. Jag kommer låta som...
2
Svar
27
· Visningar
3 389

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack #8
  • Oriental

Hästrelaterat

  • Hyra sadel
  • Sälja mitt hjärta?

Omröstningar

Upp