Hästlöss!!!

F

favoritponny

:cry:
Har ni några tips på bra sätt att få bort hästlöss??
Alla svar är tacksamt emottagna! :crazy:
 
Det finns luspulver att köpa på "Granngården". Iannatfall fråga första bästa hästaffär eller veterinär.
 
jag har ingen erfarenhet, men det borde ju finnas speciella medel, men är du säker på att det verkligen är löss?
Kram/Jossan
 
Hej,

När en tjej i stallet fick hem sin nya häst upptäcktes löss. Fick rådet på Granngården, att använda knottmedlet Switch Pour On. Våra andra hästar får detta medel under betessäsongen, så de verkade vara immuna mot lössen som kom. Hästen ifråga blev av med sina löss efter en "smörjning. De liksom "kröp" upp och lade sig döda i hårremmen. Så prova Switch!
MVH Sally
 
hej!

Min shettis kliade sig sig mkt för över 1 månad sen, jag ringde veterinären, men hon va så dum att hon inte tyckte det var akut nog att komma ut, så veckorna gick och han kliade av pälsen och han såg bara sämre och sämre ut..
Han blev grå och mjällig, kliade bort hår.

Tills slut så ringde vi uppsalas stora någonting ;), kommer inte ihåg, typ forskning..
De sa att det var helt fel att vi ringde dem att det var veterinären som skulle ringt och frågat dem.

De sa att det var allvarligt. Då kom minsann veterinären ut på en gång..
När jag ringde 1:a gången till veterinären och de inte tyckte det var så akut så sa de att jag skulle använda switch (skit medel!).Det som hände var= Inget!

De i uppsala sa att hästen skulle behandlas med sebasil. Veterinären som kom ut skrev också ut det. Jag har tvättat shettisen 1 gång han ser ut som en mjällig ponny men kliar inte lika mkt längre.

Har 3 hästar till och mitt föl ser också ut att vara lite angripen honom sprutade vi frontline på, för han är bara 5 månader, det verkar ha bitit mera.

Veterinären tog även prov från shettisen men hittade inget, men eftersom de biter mig (lopporna/lössen/kvalstrena) så är det ju någonting.

Så tvätta med sebasil, luktar illa, men tar död på löss och kvalster. Shettisen kliar inte så mkt men han ser ju ut som en torr råtta ;)..

Mvh Lisa
 
Ring vetrinären o be dom skriva ut sebacil o tvätta hästen i det super effektivt. Det bästa du kan göra om hästen har tjock päls är at klippa den innan tvätten då går det både snabbare o ger bättre resultat. Lycka till!!
 
vi fick klippa våra två småttingar och pudra på etotal...det är inte så skonsamt fick jag höra, men om man gör det ute är det ingen fara ! behövdes bara pudra på en eller två gånger, beroende på hur mycket det är och hur länge dom har haft det !

Lycka Till !! :)
 
Etotal finns inte längre utan har ersatts av etotal ekto. Men det är bara godkänt för iller och mink.
 
Konstigt att Switch Pour On inte hjälpte. För enligt Ulltuna så är det det bästamedlet. Alla andra är antingen verkningslösa eller olagliga.
Använde det själv på en unghäst som pälsen såg ut att krypa bort på. La på det på kvällen och nästa morron var lössen bort och kom aldrig mer igen.
I somras fick 3 av 4 hästar medlet mott knott och fästingar, ingen av dessa fick några löss när den 4e lyckades plocka upp dom någonstans ifrån.
Dessutom var dom 3 nästan helt fästingfria hela sommaren.
 
Ja jag är säker på att det är löss. Har aldrig haft det på någon av mina hästar men en gammal kompis fick på sin häst vid samma tidpunkt varje höst.
Dessa hästar kom till mej för en vecka sedan och har stått hos en handlare, så det är kanske inte så konstigt att det hittades ohyra?! :confused:
 
Är det samma mängd som mot knott osv?

Har även några frågor till då jag har varit lyckligt förskonad mot dessa otäckingar tidigare vet jag inte så mkt om det...

Överlever lössen om dessa hästar stått i en annan hästs box en stund och blivit avborstad i den? (Det tog iaf 30-45 minuter innan de andra hästarna togs in i boxarna efteråt)
Överlever de på borstar? Skall dessa oxå göras rena?

Kan de överleva på oss? Kläder osv?

Just nu kliar det överallt eftersom man nästan kan känna hur de kryper på hästarna.... *Blä*

Har ni info så snälla dela med er!!
 
När man får löss på sina djur ska även inredningen samt sakerna saneras. Löss dör definitivt inte i en handvändning.
 

Liknande trådar

Foder & Strö Jag funderar på att byta från vanlig halmbädd där hela boxen mockas igenom varje dag till permanentbädd. Står i kallstall, så jag vill...
Svar
3
· Visningar
584
Senast: tanten
·
Kläder & Bli fin Är på jakt efter bra friluftskläder att ha på mina hundpromenader. Är främst på jakt efter byxor, hade velat ha en friluftsbyxa fast i...
Svar
17
· Visningar
840
  • Artikel
Hästnyheter Hormonbehandling kan vara ett tacksamt sätt att få bort svåra brunstbeteenden, menar stuteriveterinär Lena Malmgren. Orsaken är att man...
Svar
0
· Visningar
205
Senast: Gunnar
·
Skola & Jobb Dramatisk rubrik men det är så det känns :cry: Är inne i en djup kris och det känns som att jag håller på att förlora fotfästet. Jag...
Svar
3
· Visningar
602

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 29
  • Att ångra en valp
  • Senast tagna bilden XV

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp