Hästpass till travare

K

knyttet

Är det så att godkända ID-kontrollanter INTE får utfärda konturdiagram på travare? Måste det vara en av STC:s godkända kontrollanter?
 
Har en kompis som skaffat hästpass till sin kallblodstravare, men hon ringde och frågade stc och hon fick till svar att veterinären kunde göra d.
Så hon tog dit distriktsveterinären som fyllde i tecknen och sen skickade hon d till stc och hon har då fått hästpasset!!
 
När jag red en travare som skulle få ett pass kom veterinären ut och gjorde konturdiagramet där han ändå skulle vaccineras. Det hade STC inga problem med.
 
Min kallblodstravare är registrerad i STC:s tredje stambok, hon får således inte starta i travtävling i Sverige.
I hennes fall gick det alldeles utmärkt att en "vanlig" veterinär (godkänd för att bl a utfärda FEI-pass) fyllde i konturdiagrammet.

PM:a mej om du vill veta mer!

Immer
 
R

RebeckaKihlberg

VA??...vi ringde till vet. ute i flyinge när pass skulle skaffas till vårt varmblod.
Han målade av osv och fixade allt...och passet kom.

Vet i och för sig inte om han är godkänd av stc,men jag tycker det låter konstigt!!
 
K

knyttet

Har pratat med STC nu, så jag kan ju berätta vad de sa ifall nån är intresserad! :p

Man får använda STC:s godkända ID_kontrollanter ELLER svensk veterinär. Man får inte använda ID-kontrollanter som inte är godkända av STC. Så! ;)
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Hej! Jag har köpt en supersnäll 7 åring för 2 veckor sedan (24/8). 7 år, valack och importerad från Holland som 5 åring. Tidigare...
2
Svar
32
· Visningar
7 005
Senast: Fiorano
·
Avel Är nyfiken då jag nyligen köpt en 5årig varmblodstravare :p han är rätt rejäl redan för att vara travare, 170 cm typ. Tror ni han kommer...
Svar
5
· Visningar
510
Senast: MayGrace
·
Hästvård Som rubriken lyder - får en hovslagare som inte är godkänd av Jordbruksverket sko en fånghäst? När jag försöker läsa om vad de får göra...
Svar
13
· Visningar
1 189
Senast: Kristall10
·
Samhälle I kväll blev jag förvånad, då barnet som går på högstadiet berättade att en uppsats hen skrev inte hade blivit godkänd, och måste...
2 3
Svar
44
· Visningar
2 069
Senast: Sedna
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 15
  • Stora shoppingtråden
  • Bruksprovet 2023 (SWB)

Omröstningar

Upp