Hålla igång ridningen

FrökenM

Trådstartare
Fick för ett år sen sluta med ridningen pga. studier. Hade innan dess hållt på med hästar hela livet och skaffat mig enormt mycket erfarenhet. Hade precis fått ordning på en del sitsmässigt och var i toppform!

Nu saknar jag hästarna något galet mycket men har inte riktigt tid att börja på ridskola. Medryttarhäst är inte heller ett alternativ då jag inte riktigt kan binda upp mig just nu. Har därför funderat lite på att se om det går att rida lite då och då istället, kanske en gång i månaden. Borde ju finnas nån ridskola som tar emot elever lektionsvis istället för terminsvis.

Men är lite osäker på om detta ens blir lönt. Tror ni man lyckas hålla igång ridningen trots att det inte blir regelbundet? Vill ju ändå kunna utvecklas lite och inte tappa känslan helt. Är ju dessutom rätt dyrt, så att sitta vartenda ridpass och känna att man tappat allt gör att det inte riktigt blir värt det. Är igång och löptränar 1-2 ggr i veckan så konditionen finns.

Är det någon som känner till en ridskola i södra/mellersta Skåne med liknande koncept, gärna med välutbildade hästar och lite mer fokus på dressyr så får ni gärna kasta iväg ett PM.
 
Utvecklas gör man nog inte, men det kanske funkar som ”livsuppehållande” ridning? Jag vet flera ridskolor som har friskvårdsridning men är kanske inte aktuellt om du fortfarande pluggar, sen är det ju inte helt ovanligt att de har ”drop in-ridning” på ridskolor där man visserligen bokar sig i förväg men det är enstaka tillfällen och inget man binder upp sig på i övrigt. Tyvärr inga tips i ditt område.
 
Studentryttarföreningen i Lund har en egen ridgrupp som bokas per gång, så om du fortfarande studerar kan du kolla in det.
 

Liknande trådar

Ridning Ska försöka att inte bli för långrandig nu. Har ridit mer eller mindre aktivt sedan jag var 11 år gammal och är idag i trettioårsåldern...
Svar
7
· Visningar
885
Hästvård Hej alla hästmänniskor! Detta blir min första tråd i forumet, och det handlar om min 17 åriga valack som har börjat falla ur och tappat...
2 3 4
Svar
69
· Visningar
7 752
Hästmänniskan Jag har inte skrivit så mycket här utan men läst länge och behöver nu få lite hjälp i att försöka lista ut vad jag egentligen vill med...
2
Svar
21
· Visningar
1 613
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Jag åkte och red en privatlektion på en ridskola 40 minuter bort idag. Min kamrat för dagen blev en söt brun ponny. När jag satt upp och...
Svar
5
· Visningar
1 024

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

  • Bilder i trådar.

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Födda 2016
  • Föl 2018
Upp