Kropp & själ Handleder som gör ont

#1
Ja det finns några liknande trådar men alla är flera år gamla så istället för att skriva i dem startar jag därför en ny.

Har haft ont i höger handled lite över en vecka nu och idag börjar även den vänstra kännas mer öm.
Det började med en dag av massivt skottande av snö och sen flera dagar har jag skottat där det inte går att komma fram med plogen.
Sedan har jag börjat ta tag i att yoga på kvällarna för att kunna somna lite snabbare men mina handleder protesterar över det så funderar på att sluta för det gör ont och då försvinner hela poängen med att varva ner. Har bara yogat ca 15 min/varannan kväll så ingen långt tid. Tanken var att fortsätta till varje kväll men tror inte att det kommer att funka pga handlederna.

Har två olika handledskydd. Den ena sorten är som en strumpa kan man kanske säga. Den gillar jag för den är aldrig ivägen. Sen köpte jag en annan med en sena som löper på framsidan men den gör att det är väldigt svårt att kunna använda händerna optimalt så har knappt använt den.
Har ni något tips på handledsskydd som ger mer stöd men samtidigt är smidig att ta av och på och använda till vardags?

Har ni någon kräm som ni tycker hjälper mot ömma handleder?
Har testat arnica men tycker inte att den har hjälpt.

BoT har kanske handledssydd, någon som testat?
 
#6
Jag har 2 olika, dels en vanlig med en skena på handflatesidan, sen en kraftigare variant med dubbla skenor pga eds.
De med en skena är standardmodell från arbetsterapeut.
Behöver jag stöd men vill komma undan skena lindar jag med dauer linda.
 
#7
Handledsproblem är rätt vanligt bland nya i yoga. Se till att du aktiverar händerna ordentligt när du lägger vikt på dem, krävs rätt mycket aktivering för att skona handlederna. Du kan googla på Hasta Bandha för att få tips alt. gå till en yogaklass och prata med instruktören. 😊 Sen är det säkert bra att låta dem vila lite om de har blivit överansträngda, finns mycket yoga man kan göra utan att belasta handlederna t.ex. göra övningar på armbågarna istället.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

Radannonser

  • Underbart fuxsto stäljes.

Hästnyheter

Bukefalos

  • Krasch i Chrome
Upp