Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

hemlös kanin..

S

Sockeplast

...en av miljoner, men ändå :crazy: min kompis har hittat en liten bortsprungen/utslängd vädur på sin tomt för några dagar sedan, och hon har satt upp lappar i försök att hitta ägarna. Men ingen har hört av sig. Så antagligen är det ännu en unge som har tröttnat på sin "leksak" och föräldrarna vet inte bättre än att släppa ut den i det fria.
Nu är det så att min kompis inte kan ta hand om kaninen, och då jag redan har två kaniner undrar hon om jag är intresserad av att ta hand om den. kan ju tänka mig göra det men funderar bara över lite saker..
jag har inte haft möjlighet att se den ännu och vet inte riktigt i vilket skick den är, men har fått höra att den verkar pigg, och äter och dricker.
Men bör man ta den till veterinären ändå?
Tror ni att kaninen kan ha dragit till sig parasiter eller nåt när den härjat runt?
Är ju orolig för att ta hem den till mina kaniner om den kan bära på nåt
Är det kanske helt och hållet dumt att introducera en ny kanin till två som levt tillsammans i 4 år och inte träffat så många andra?
det är en kastrerad hane och en hona (syskon) som har en stoooor bur så platsför en till finns det ju. den herrelösa är med största sannolikhet en hona.

kanske några kunniga kaninmänniskor här på buke som har lite bra förslag och tips? :bow:
 
Senast ändrad av en moderator:
S

soffeloffan

Sv: hemlös kanin..

Ja.. Det finns ju vääldigt många dumma människor som inte klarar att ha ansvaret för ett djur !

Jag tycker att du borde ta henne till vetrinären och kolla så allt är under kontroll ! Man vet ju inte om där är som parasiter och smittar dina små ulltottar !
 
Sv: hemlös kanin..

jao, att ta den till vet. kan ju vara bra.
men , enligt mig , så tycker inte JAG att det behövs om du inte ser något fel på kaninen. om du förstår vad jag menar. men helt klart bäst är väl säkert om vet. kan ta en titt på den :)

jag skulle inte släppa in den nya hos dina gamla, pga att de kanske kan börja bråka... och då måste du ju ha tre burar ist för två..
 
S

Sockeplast

Sv: hemlös kanin..

vi ska ta henne till veterinären den här veckan iaf, sen får man se vad som händer..
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5537 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Relationer Vad är hemligheten bakom att lyckas i långa relationer? Alltså inte att bara vara i en långvarig relation utan att faktiskt trivas i...
13 14 15
Svar
287
· Visningar
21 488
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Efter mitt förra blogginlägg kom jag att tänka på det här med att jag var bra på att förtrycka mig själv under min uppväxt… Och då kom...
Svar
19
· Visningar
1 638
  • Låst
  • Artikel
Dagbok När jag jobbade med att stärka min självmedkänsla så var det vissa saker som fick mig att titta tillbaks på min barndom. Annars har jag...
Svar
12
· Visningar
1 317
  • Låst
Tjatter I tidernas begynnelse skapade den store Frith världen. Han skapade stjärnorna, och världen levde bland stjärnorna. Frith skapade alla...
106 107 108
Svar
2 157
· Visningar
58 694

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kai Ken
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp