Övr. allmänt Hemmakläder

Diskurs

Trådstartare
Använder ni samma kläder hemma som på jobbet eller i skolan?

På jobbet använder jag oftast kostymbyxor, ett par snygga jeans eller strumbyxor och kjol och till det en blus eller topp.

När jag kommer hem är det första jag gör att byta om – av med BHn och jobbkläderna och på med sportbh, mysbyxor eller ett par lösare jeans och en lös topp. Det är så himla skönt att byta om men jag tänker också att jobbkläderna hålls fräschare om jag inte har dem på mig när jag steker korv eller städar eller spelar innebandy med barnen ute på gatan.

Pratade om detta med några kompisar häromdagen och de har alltid samma kläder hemma som på jobbet. De har ungefär samma klädstil som jag.

Hur gör ni och varför?
 
Gud nej. Jag har prydliga men ändå bekväma kläder på jobbet. Men älskar ändå att komma hem och få ta på slappebyxor, hoodie och framför allt fårskinnstofflorna :love: Dels är det skönt, dels vill jag spara bättre kläder till jobbet.
 
Byter omedelbart då jag kommer hem. Bara trosorna (och oftast strumporna) behåller jag.
Jag har jeans och nåt "vanligt" på jobb, men hemma har jag sliten sport-bh, mjukisbyxor och en skön top - långärmad såhär års.
Aldrig att jag skulle gå omkring i jeans hemma för mig själv!
 
Inte en chans! Hemma går jag alltid i tajts, löst linne, världens skönaste, mjukaste BH utan bygel och en enorm hoodie som jag stulit från min man. På sommaren går jag i ett par lösa stora shorts och linne.

Skulle aldrig drömma om att ha på mig (bygel)-BH eller jeans eller dressade byxor hemma, inte en chans.
 
Jag har arbetskläder på jobbet, alltså som jobbet tillhandahåller.

Men är jag ute på nåt med vänner så har jag (ibland iaf^^) lite finare kläder än hemma. Hemma (och ofta annars med) lever jag mitt liv i mjukiskläder :heart. Försöker dock att vara hel och ren iaf!
 
Jag byter om direkt. Det sparar på "finkläderna" och jag har ingen anledning att gå runt och se stylish ut hemmavid. Det blir smuts och hår på kläderna direkt. När något "finplagg" gjort sitt kan det gå över till att bli hemma-plagg förutsatt att plagget är bekvämt.
 
De få gånger jag bara kommer hem efter jobbet och inte ska iväg till stallet behåller jag samma kläder på om jag inte känner mig varm eller obekväm, men har jag kavaj åker nog den av. Men oftast byter jag om till rid/stallkläder och sticker till stallet och när jag kommer hem igen är det inte så att jag drar på mig samma kläder som på jobbet utan då blir det typ mjukisbyxor.

Blir dock samma kläder på jobbet som om jag typ ska iväg på stan, träffa någon kompis eller så.
 
Jag jobbar i uniform så nej.
Hemma har jag ridkläder, underställ, jeans och tröja eller mjukisbyxor, linne eller hoodie.
 
Jag har "landstingspyjamas" på jobbet, och klär mig oftast i jeans och tröja på vägen dit och hem. Är jag bara hemma i flera timmar och inte ska göra annat än gå runt kvarteret med hunden åker mjukiskläderna på. Ska jag iväg igen, t ex handla eller liknande har jag jeansen kvar på. Ska jag träna hund åker hundkläderna på (är oftast jeans det också, men sådana som jag tillåter få lite smutsfläckar).
 
Jag hari nte speciellt märkeskläder eller dyra kläder överhuvudtaget, men jo jag har ändå lite annorlunda kläder hemma och på jobbet/när jag ska någonstans. Man får ju se någorlunda vettig ut när man träffar folk, medan hemma behöver jag inte ha den snyggaste tröjan eller byxorna. Det går bra med lite slitet och ibland urtvättat beroende på vad jag ska göra. BH har jag dock samma. Jag kan dock gå en hel dag i pyjamas, sova i en pyjamas och ha en annan på dagtid om jag inte ska något... :o:o Framför allt när jag har tvättdag så är det en skitbra ursäkt! Någon mjukismänniska är jag inte utan det blir någn jeans, men inte sådana som duger bland folk så att säga, de sparar jag för att inte slita...
 
Nää, när jag kommer hem (då har jag även varit i stallet mellan), så dyker jag i mjukisbyxor, fluffiga strumpor och antingen lös t-shirt eller långärmad.
 
Vi går i pyjamas på jobbet, typ :p.
Hemma går jag i jeggings, linne och yttertröja. På sommaren blir det linne och shorts, eller nån gång klänning.
 
Mysbyxor och pyjamasbyxor rules! Långkalsonger funkar också. Är bara om jag direkt ska iväg eller har besök jag har ”vettiga” kläder hemma.

Har oftast jeans och topp/tröja/skjorta/liknande på jobbet. Hemma så byter jag oftast om till stallkläder och sen så när hemma från stallet mjukiskläder. Är jag ledig och hemma så mjukiskläder.
 

ameo

Moderator
Hemma hasar jag runt i slitna, skitiga (inte sällan med fläckar som inte går bort i tvätten...) mjukiskläder.
Det skulle inte falla mig in att åka någon annanstans än till fritids för att hämta sonen, iklädd dessa paltor. (det är en liten landsbygdsskola, dit man kan "komma som man är"...)
Numera ser jag åtminstone till att få på mig hela och rena kläder när jag åker hemifrån i annat syfte än ovan nämnt. I skolan har jag snäppet högre krav på mig än så.

Jag sålde tidigare kläder via hemförsäljning (L&B, som tyvärr inte finns längre) och då kunde jag inte tänka mig att t.ex åka och handla utan dessa kläder på mig. Sannolikheten att man springer på några av sina kunder på affären var ju rätt hög och jag skulle inte känna mig trovärdig som säljare om jag ena stunden står och lovprisar kläderna för att nästa stund se ut som en slashas i affären...
 
Byter alltid om när jag kommer och och ska vara hemma. Väntar jag besök så behåller jag "de vanliga" kläderna. Byter främst om för att inte få en massa hår på de kläder jag har på jobbet, orkar inte hålla på att rolla kläder mer än nödvändigt. Hemmakläderna är typ pälskläder :angel:

(före pälsdjurens intågande bytte jag inte om när jag kom hem)
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Ha-begär

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

  • Dagboken
Upp