Hippologexamen - Antagningen

B

**BORTTAGEN**

Nu har jag läst lite och kommit underfull med att antagningsprovet (det praktiska)är väldigt "fel".
Jag fullkomligt älskar hästar och deras beteende, men är ingen älskare av den engelska ridningen.
Jag avskyr HOPPNING och FÄLTTÄVLAN, men har hört att detta kommer med på ridprovet. Men alla kanske inte tänker börja med hoppstuterier eller liknande? ELLER? :mad:
Jag vill jättegärna hålla på med hästar om yrke men inte i det avseendet som hoppning. Jag kan verkligen inte =((((
Såg att det var 1.10 på provet, LB. Jag har bara ridit på ridskola och hoppat 60-70cm som högst, hur ska Jag klara DET?!

Hjälp någon? ? ?
Likaså när man ska springa 3km, jag dör av att springa 2km :cry:

Hur ska jag kunna träna upp mig så pass?

Jag har även lite funderingar runt det teoretiska provet, vad tas upp? Är det den vardagliga skötseln? Sjukdomar? ??

Det känns verkligen helkört... Jag vill utbilda mig till djursjukvårdare eller hippolog, men med min dåliga ridförmåga och min föreställda avgångspoäng på 16.7 så kommer jag ju ingenstans :confused:

Help? :crazy:
 
Ja, man kan ju fråga sig till vem hippologexamen vänder sig egentligen?
Skulle verkligen också vilja läsa hippologi men absolut inte för ridningens skull utan för det andra, för den generella hästkunskapens skull.
Ibland blir det inte som man vill :cry:
 
K

KaZa

Då får du nog utbilda dig till djursjukvårdare i såfall.

Om du inte klarar av att springa 3 km och dessutom har dålig ridförmåga plus att du har dåliga avgångsbetyg så är det nog inte utbildningen för dig.

Du får nog jobba lite på din motivation också. Vill man något kan man förflytta berg! :)

Lycka till med det du nu kommer utbilda dig till!
 
B

**BORTTAGEN**

har hört att man slipper göra antagningsproven om man har hästskötarexamen. Eller e jag helt ute å cy :confused:klar??
 
B

**BORTTAGEN**

Hmm.. jo =) Det passar nog mig lite bättre.
Nu ska jag vara envis ocb näbba; jag kan inte riktigt hoppa, men jag är väldigt ridkunnig utöver hoppningen =) Så jag är liksom erfaren, fast jag gillar ju inte hoppning så jag har underprioriterat den bara. Men klassisk dressyr och western håller jag på med flitigt =)
Vet inte om det blir så dålig avgångsbetyg iaf.. alltså.. mvg i mer än hälften och vg i resterande.. ... men det är ju liksom under "medel" på de programen, men medelbetyget ändras ju från år till år så =)

Jupp, jag är en person som lätt kan bli övernegativ och se aaallt dåligt men inget bra. Så japp, jag får försöka satsa lite istället =)
 
Det finns ju andra ridgrenar där inte hoppning finns med i bilden... western och barock till exempel.. Man kan vara duktig ryttare utan att kunna (vilja) hoppa 1.10 bana.
(Såg att trådstartaren redan sagt att hon rider dessa, men jag var bara tvungen att säga nåt)! :smirk:
 
K

KaZa

Visst, finns det många andra grenar. Men vill man gå just denna utbildning som trådskaparen var intresserad av så får man anpassa sig till intagningsprovet. Annars kan det vara svårt att komma in. :smirk:

Jag har inte nämnt att hon inte är en duktig ryttarinna, det finns många mkt duktiga ryttare som knappt har hoppat ett kryss på 50 cm.

Men vare sig man vill eller inte så ingår det i uttagningsprovet och då får man fråga sig själv hur gärna man vill gå utbildningen.
 
K

KaZa

Och tyvärr måste jag nog meddela att ska man orka jobba med hästar så bör man nog kunna klara av att springa 3 km i hygglig takt.

Själv jobbar jag med hästar och även om det är ett underbart jobb, så är det fysiskt ansträngande och är man inte tränad så sliter man ut sig.
 
Jag tror att det vi också försökte få fram från början var att varför riktar sig den enda universitetsutbildningen inom häst endast till den som rider "vanligt" engelskt?
Det borde finnas alternativ just av anledningen att det finns duktiga ryttare (som vill utbilda sig) som inte hoppar...

:cool:
 
K

KaZa

Ja, det kan ju fråga sig. Men det är väl där det största intresset idag ligger. Men förhoppningsvis inser de väl en vacker dag att det finns intresse även inom andra grenar inom rid/körsporten
 
A

anna_lundsbo

Husdjursagronom kan man ju bli, tex med häst som specialiserning om man vill läsa mer teoretiskt. Inget antagningsprov, annat än betyg/högskoleprov.
 
Men hippologen vänder ju sig till de som vill bli stallchefer eller ridlärare, och hur bra är en ridlärare/stallchef om den inte kan rida??
Anledningen till att hoppningen är med är dels för att det hänger ihop med ryttarens balans och smidighet, och dels för att en ridlärare/stallchef ska kunna variera arbetet för sina hästar och därmed även kunna hoppa.

Jag vet inte, men det verkar inte som om du tänkt över vad du vill och vad utbildningen egentligen handlar om. Det är ju inte bara hippologen som leder till ett yrke med hästar! :)
 
H

HillsDouble

Den här frågan hör kanske inte riktigt till den här tråden men jag chansar, kanske är det ngn som vet.

Trådskaparen skrev att hon hade 16,17 i medel och trodde inte att det räckte för att komma in på Hippologen.
Är det högt medel på dem som kommer in?
Jag har hört att de går mest efter resultaten på antagningsproven.

Någon som vet om det stämmer?

Mvh Isa
 
I våras när det gjorde uttagningsproven har jag för mig att samtliga sökande kallades till proven. Betygen var alltså inte viktiga, men man är förstås tvungen att ha behörighet!

Den som är specialintresserad kan ringa till en studievägledare på SLU, de ska ha stenkoll på allt sånt!
 
B

**BORTTAGEN**

Som utbildad stallchef vid hippologiska högskoleprogrammet känner jag mig manad att skriva några rader. Först och främst så är hippologprogrammet en högskoleutbildning. Högskola innebär att det krävs betydligt högre förkunskaper hos den sökande än om det hade varit en gymnasial utbildning. Detta inkluderar SAMTLIGA kurser i programmet, det vill säga även ridningen. Examen i hoppning går INTE i 1,10 - i årskurs ett, ja, men det är ett andra år oxå.. då rider du en bana med hinderhöjer upp till 1,30. Men även de studenter som kallar sig hoppryttare måste genomgå ett dressyrprov i MSV. Hippologprogrammet är unikt i sitt slag och satsar på att få fram bra ryttare såväl som bra tränare och stallchefer. Det krävs oerhört mycket kunskap om ALLT som rör hästen, för att kunna kalla sig en duktig tränare/ryttare/stallchef! Hippologprogammet är inte något du ger dig på bara för skojs skull, det är slitigt och det är många som inte klarar sina examen. Varför skulle de sänka sina krav när det är den bästa och mest vittomspännande utbildning inom häst som du kan gå i dag? om du tycker att det är för höga krav, se då till att träna tills du uppfyller dessa krav - precis som alla vi andra gjort! Det krävs stor beslutsamhet för att nå sina mål! Men det är det värt, jag skulle aldrig i livet byta bort att ha genomgått dena utbildning, det är ett stort kliv mot att bli en bättre hästmänniska oavsett inriktning! Tror att du ska läsa igenom hippologprogrammets informationsfolder, du verkar ha missuppfattat vad det hela går ut på... hoppstuterier..?
 
B

**BORTTAGEN**

Jag igen...
Du måste ha godkänt i alla ämnen från gymnasiet för att få komma o göra antagningsprovet, i övrigt har dina betyg ingen betydelse. NEJ - alla sökande får INTE komma o göra provet.
På det intyg som din diplomerade ridlärare, A- eller B-tränare skrivit under i både hoppning och dressyr måste resultaten vara övervägande "bra" på en skala från mycket dålig till mycket bra.
 
B

**BORTTAGEN**

En gång till... :)
Man kommer inte in automatiskt om man har hästskötarexamen. Du får snällt göra antagningsprovet även om du skulle vara överkvalificerad och en känd ryttare!
 
...och för de som vill gå trav/galopp inriktningen?! De behöver ju inte rida upp för tränare innan (inte när jag tänkte söka för ett par år sedan i alla fall).
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Ridskoleryttare 2023
  • Dressyrsnack 15
  • Stora shoppingtråden

Omröstningar

Upp