Hjälp! Hemsk faktura!

I

Idka

För några veckor sen var jag på ATG-kliniken för att besikta min nyinköpta häst, passade då även på att raspa tänderna när jag ändå var där.
Hade räknat med 1500:- för besiktning och klinikavgift, men jag var verkligen inte beredd på summan för rapsningen! 700 kr gick det på, inklusive sprutan med lugnande som gick på 200 kr! Alltså 500 kr för raspning, som tog ca 5 min.
Hade jag farit till kliniken enbart för raspning hade kalaset går på nära 900:-. :eek:

Är det jag som är helt vilse i ekonomidjungeln eller var det inte en väl saftig faktura...?
 
T

tirnanog

Häst är dyrt helt enkelt!!!

Jag kollar mina hästar hos janne i hstd, han är jätteduktig och den bästa enligt många i sverige. Han är i usa flera ggr per år för att hela tiden hänga med i utvecklingen.

Där kostar det 700:- i grundavgift, lugnande kostar 80:- för en spruta, sen bedömer ju han om det behövs en eller två.

Jag kollade min minishettis o det givk på 100:- hahaha, han var så fin i munnen redan. En anna stor häst kostade grundavgiften + två sprutor lugnande = 860:-

Men han är noga och ingen sån som bara raspar litegrann, han är en riktig proffs specialist och varje behandling tar kanske en halvtimma mer elle rmindre beroende på problem.

Man har ju hört om många som bara raspar litegrann, fast det inte behövs ibland och till slut harhästen inga tänder att slita på längre.

Djursjukhuset här i närheten har ju fått kritik för allt som har med häst o göra. Vi åker aldrig dit för dom är bara dyra, mindre trevliga, och just inom tandområdet har dom ingen duktig specialist heller..
 
I

Idka

Nämen det hade jag ingen aning om :eek: :o :angel:

Jag ville höra om era åsikter!
 
I

Idka

Så mycket betalar jag gärna ifall jag tar ut en expert på häst-tänder.
Men på en klinik borde dom kunna hålla ner priserna lite, eller? Speciellt när det inte är en grundlig mun-genomgång, utan endast nedslipning av några få vassa kanter.
 
När vet kom hem till mig o raspade tänderna på hästen sist så gick det på 500.-. Och ATG klinikerna är dyra... :crazy: Har mer än en gång ramlat av stolen då jag fått faktura därifrån... :crazy:
 
S

sova

Jag fick betala 1000:- spänn sist min pålla kollades i munnen. Det var inne på klinik. De var dock rätt noga eftersom vi trodde att vi skulle hitta något lurt där, men icke..
 
Det är verkligen snordyrt med vetrinär! Jag var på en slags klinik för två veckor sedan där de har en hästtandläkare som också är vetrinär, en sadelmakare, en equiterapeut samt en massör. Jag betalade 950 för borttagning av hakaroch ganomkoll av munnen samt att han böjde igenom hästen (hästen hade slitit upp stolpar i hagen så jag ville se om han var fräsch). Jag hade nog hamnat på 900 bara för raspning på vanlig vetrinärklinik
 
S

Sunnan

inkompetenta veterinären här kom ut till stallet, kollade på min hästs bakben, kände igenom det samt kollade hoven. Det tog 10 minuter, hon konstaterade att hon inte kunde utesluta en hovbensfraktur och sa att jag skulle ringa ut hovis, för hon kunde ingenting om hovar :eek:

Detta tog hon 1000 kr för :eek: :eek:

Behöver jag säga att jag är missnöjd?
 
Ja man blir ju aningens less... :crazy:
Ungefär som när jag åkte in med Queen på ATG kliniken då hon svällt upp i alla benen, han kollade på benen o vi var där max 10 minuter. Kom fram till att vi skulle avvakta o se.(Hon var bra dagen efter tack o lov) Några dgr senare kom fakturan på 600.- :crazy:
 
Distriktsveterinärer ska man akta sig för när det gäller hältor. Då är det nästan bättre att ta ut hovis, eller vänta några dagar och åka till klinik.
 
S

Sunnan

men vi har inge hovis som vill komma ut
att hovis kom ut denna gång var enbart för att veterinären sa att jag skulle ring och hälsa från henne

Sedan ville jag få tag i smärtstillande då hästen stod med ett ben i luften

Nästa gång dte är något med benen så ska jag försöka få tag i denna utbildade, otroligt upptagna hovis

( nu när jag fått fatt i numret till honom :devil: )
 
Y

ylvali

Är det inte lite lustigt att alla är överens om att veterinärer och djursjukvårdare borde ha bättre betalt, samtidigt som ingen har lust att betala för deras arbete?
 
I

Idka

Jag har ingen aning om vad de tjänar och har aldrig diskuterat det, så :confused:.

Jag är ingen ekonomiexpert, men är det inte hög moms på djursjukvård? 500 kr var momsen på, totalsumma 1200 kr.

Självklart vill man betala för deras arbete - men får man inte tycka till när man tycker det kostar orimligt mycket? 500 kr för att raspa tänder som tog 2 min. tycker jag är bra betalt!
 
S

Sunnan

1000 kr för 10 minuter: 100 kr/minuten 6000 kr/ timme

Hon tog alltså 1000 kr för att titta på hästen. Sedan tillkommer moms, resa osv...
 
I

Idka

Det får väl vem som helst göra eller?

Min vet. gav iallafall mig plegg för att använda när jag skulle transportera min häst till kliniken.
Iofs så var det inte spruta i blodet, utan i munnen.

Vet många hovslagare som har plegg med sig!
 
ENDAST en Legitimerad veterinär får sätta en kanyl i hästen, hovslagare, tandläkare mfl får inte spruta.
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Jag har ett problem... bakgrund: För ett par månader sedan var jag och besiktade min häst på en av Sthlms hästkliniker då det var tänkt...
Svar
11
· Visningar
1 363
Senast: Gisburne
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Dejtingtråden 35
  • Wohoo, ny intervju!
  • Secret Santa 2022

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Namngivningstips..
  • Stora shoppingtråden
  • Föl 2020

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp