Sadlar Hjälp i sadeldjungeln

Viccans

Trådstartare
Jag har probelm med att hitta en sadel som passar både mig och hästen. Har varit till sadelprovare och hen hade bara två sadlar som passade min breda häst. Ena helt platt i sätet och utan stöd. Den andra med korta knästöd och enligt mig väldigt smal midja och troligtvis för liten sits då jag upplever att jag inte riktigt kommer ner i den. Men jag köpte den eftersom det var de enda sadlarna som passade.

Hästen är väldigt rörlig i ryggen så jag skulle vilja ha en sadel med långa knästöd där jag sitter mer fast. Inte heller så smal midja då jag tycker att jag tappar ena sittbenet på volt tex.
Kan säkert bero på hur hästen går förstås men med min gamla sadel hade jag aldrig det problemet. Jag sitter helt enket inte bra i den här sadeln och får dessutom skavsår mellan benen av den här sadeln :/

Tog hem en SC Leopold på prov som jag tycker låg bra på hästen men jag tycker inte att jag riktigt får det stödet jag behöver av den. Dock satt min rumpa väldigt bra i den, men knästöden kändes det som jag inte nådde fram till? Är den då för stor i sitsen åt mig? Eller hade jag för långa stigläder? Tycke annars den hade bra bredd i sitsen. Red dock inte så länge i den då jag inte fick så bra stöd.

Såå har ni något tips på sadlar jag kan kolla på? Hästen är ganska rak i ryggen med brett mankben. Behöver wide eller xwide beroende på modell. Jag är 175 lång. Vill helst ha en dressyr men kan tänka mig hoppsadel också!
 
Vad var det för sadel du köpte?

SC Leopold är en kopia på Childeric (men de känns inte alls likadana att rida i). Leopold är inte alls så välbalanserad.

Det låter inte bara som att midjan är för smal, utan det låter som att sadeln kan vara byggd för ett manligt bäcken - det kan innebära att de är smalare i själva sätet (dina sittben halkar ur sadeln) och midjan/framvalvet har en längre sluttning (anpassad för att balansera manliga kortare pubisbenet bättre än det kvinnliga)?

Leta sadlar som är tänkta att fungera med ett bredare bäcken.
Jag har hittat Passier Optimum som löst alla dessa problem åt mig, och samtidigt kan husera en xvid manke.
 
Har också ridit i Passier, mycket trevlig sadel. Däremot fick jag smärre bryt på återförsäljaren som inte kom som lovat, sen försvann sadeln ner till leverantören i evigheter. Jag har bytt till Jensen och är helnöjd.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

  • Sommarbokbingo
  • Sommarföräldrar 2019
  • A$AP Rocky

Dagbok

  • Att komma till start

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp