Bukefalos 25 år!

Hjälp mig, jag e kluven...

Casper

Trådstartare
Hejsan!

Som en del av er kanske redan vet så har vi redan en hund och nu är det så att vi tänker skaffa oss en till, men står i stora funderaringar av vilken ras.

Berner Sennen och landseer finns som alternativ, MEN.. jag vill ha en hund som jag kan träna lite oxå som det finns nån form av intresse hos och det har jag hart att dessa inte har, stämmer det?
 
de kanske inte är överdrivet energiska, men visst kan man träna lite med dom också (berner sennen, de andra har jag ingen erfarenhet av).
 

Casper

Trådstartare
LANDSEER OCH BENER SENNEN, rottis

är det ingen här som har en tränad berner som kanske kan svara mig.?

Landseer vet jag själv inte så mkt om hur dom är i psyket eller så.

Med er som har rottweiler då? Räcker det om en i familjen tränar lydnad + bruks eller måste min sambo oxå träna aktivt på bruksklubben för att vi ska vara bra ägare till en rottis?

På min klubb sa dom att det inte finns bra kennlar längre som föder upp bra mentalt rottisar som även passar som familjehund... utan dom måste tränas på klubben minst 2timmar om dagen sju dagar i veckan.. :crazy: :confused:

jag vet egentligen inte vad vi vill ha för hund, vi vill åka och kolla på lite kennlar..

men vi vill ha en stor hund som vi kan träna lite för hobbis och som även passar som familjehund.

( när jag tränar för hobbis så menar jag minst fyra-sex dagar i veckan, dock inte jämt på klubben. men jag vill inte tävla! har inga tävlingsnerver...;) ... )
 

Liknande trådar

Hundavel&Ras Hej alla, förlåt för ännu en rastipstråd! Hoppas det finns någon där ute som orkar läsa :) Jag känner att det börjar bli dags för mig...
Svar
14
· Visningar
1 480
Övr.Hund Jag kommer köpa min första hund inom sinom tid och försöker sätta mig in i linjer osv. Är totalt novis på detta med SKK avelsdata och...
Svar
11
· Visningar
924
Hundavel&Ras Jag ska inte skaffa hund. Nej, det ska jag alltså inte. Nix, näpp, nein. Inte alls. Men... Som förberedelse inför den dagen jag känner...
2 3 4
Svar
68
· Visningar
4 138
Hundavel&Ras Då min cockerhane börjar bli till åren(blir 9 i år) så har jag börjat fundera på att skaffa en till inom några år som kan "möta" upp när...
2
Svar
23
· Visningar
1 331

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CXL
  • Damn you autocorrect!
  • Vallningar

Hund, Katt, Andra Djur

  • Magnussons vuxen /spannmålsfria?
  • Uppdateringstråd 25

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp