Hjälp mig, jag e kluven...

Casper

Trådstartare
Hejsan!

Som en del av er kanske redan vet så har vi redan en hund och nu är det så att vi tänker skaffa oss en till, men står i stora funderaringar av vilken ras.

Berner Sennen och landseer finns som alternativ, MEN.. jag vill ha en hund som jag kan träna lite oxå som det finns nån form av intresse hos och det har jag hart att dessa inte har, stämmer det?
 
de kanske inte är överdrivet energiska, men visst kan man träna lite med dom också (berner sennen, de andra har jag ingen erfarenhet av).
 

Casper

Trådstartare
LANDSEER OCH BENER SENNEN, rottis

är det ingen här som har en tränad berner som kanske kan svara mig.?

Landseer vet jag själv inte så mkt om hur dom är i psyket eller så.

Med er som har rottweiler då? Räcker det om en i familjen tränar lydnad + bruks eller måste min sambo oxå träna aktivt på bruksklubben för att vi ska vara bra ägare till en rottis?

På min klubb sa dom att det inte finns bra kennlar längre som föder upp bra mentalt rottisar som även passar som familjehund... utan dom måste tränas på klubben minst 2timmar om dagen sju dagar i veckan.. :crazy: :confused:

jag vet egentligen inte vad vi vill ha för hund, vi vill åka och kolla på lite kennlar..

men vi vill ha en stor hund som vi kan träna lite för hobbis och som även passar som familjehund.

( när jag tränar för hobbis så menar jag minst fyra-sex dagar i veckan, dock inte jämt på klubben. men jag vill inte tävla! har inga tävlingsnerver...;) ... )
 

Liknande trådar

Hundavel & Ras Jag tänkte mig att skaffa en hund i framtiden, men det är verkligen inte lätt att välja. Jag växte upp med en Newfoundland som liten...
2
Svar
33
· Visningar
2 153
Senast: Tuggben
·
Hundavel & Ras Hejsan! Jag går i tankarna om att köpa hund men får inte ordning på mina tankar om vad jag vill ha riktigt. Kan ni hjälpa mig bolla...
2 3 4
Svar
68
· Visningar
6 393
Senast: inverterad
·
Övr. Hund Hej alla hundproffs! Vi står redo att skaffa vår första hund och har total beslutsångest kring vilken ras vi ska välja. Om oss: Vi...
4 5 6
Svar
106
· Visningar
5 172
Senast: Rugge
·
Hundavel & Ras Jag älskar min ras men efter att fått lämna tillbaka min tik pga hennes psykiska beteende har tankarna snurrat. Jag har landat i att det...
4 5 6
Svar
115
· Visningar
9 472
Senast: Tiger tok
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp