Bukefalos 26 år!

Hö - hur mycket?

S

saltakatten

ca 8 kg om dagen....lite mindre på sommaren om dom går i gräshage.
 

Centaur

Trådstartare
Det är ju inte så mkt..... Hur mkt kraftfoder får dom då? Ingen kritik alltså, bara undrar... Vet att många anser att dom ska ha minst 10 kilo.... Men min häst får jättemage om han får så mkt! :crazy:
 
V

veronican

Min häst väger 520 kg så ska ha minst 7.5 kg hö, gärna 8-9 kg, jag har tänkt ge 8 kg tror jag (nu vill hon inte äta mer än 5 kg pga allt gräs)

MEN, en sak som slår mig allt mer är att det är svårt att ge mycket mer än 8 kg hö om man vill ge 1-2 kg kraftfoder till min tränande häst för det blir för mycket energi, iaf på pappret, men jag ska prova och se hur det blir IRL.

Om det går att få ihop skulle jag gärna ge min häst 9-10 kg hö om dagen och hon är alltså ett ganska litet hbl 158 hög.
 
Varmblodsvallacken kommer antagligen att gå på 8 kg hö, och halvblodsstoet på 9 kg. De har fortfarande lite gräs att knapra på så gammelgubben orkar inte äta allt hö ännu.
 
Ca 8 kg uppdelat 4 ggr under dagen. Med cirka menar jag att när det är kallt får han lite extra när han är ute. :d
 
N

Nina83

Jättemage av 10 kg hö? Obalans mellan energi och protein tycker jag det låter som.. Alltså att hästen blir bukig, inte tjock.
 

Centaur

Trådstartare
tror inte det, han äter ju massa lusern...
och jag kan se skillnad på en bukig och tjock häst, min var tjock! över det hela.. har dock bantat honom nu...
 
Jo men har du gjort en foderstat då? Har du tagit analys på ditt hö så att du vet hur mycket du kan ge för att få en bra kvot till ditt "massa lusern"?:
 
B

**BORTTAGEN**

Mitt ganska stora halvblod (168 cm) får 9 kg hö/dag (ej analyserat). Sedan får de halm ute i hagen utöver höet på vintern för sysselsättning (kanske 1-2 kg/häst/dag). Jag brukar också ge lite halm inne under natten för att hon ska ha något att pyssla med.
 
Jag har alltid förespråkat fri tillgång så gott det går. I senaste stallet ingick max 15 kg grovfoder i hyran, så då blev det 15 kg...men det var visserligen ensilage så den totala mängden blevo enbart ca 6-7 kg...Nu har ju jag ett väldigt litet halvblod, så de kilona räkte visserligen. Nu i nya stallet får hon så mycket hon vill ha...och det är ca 8-9 kg max hon kan stoppa i sig så länge hon kan trula i sig grässtrån i hagen. Blir väl antagligen mera när vintern kommer.
 
P

pippi27

Ja, jag kan väl oxå ge mig in i denna diskussion då. Jag har fri tillgång på alla hästarna.
Sto, 154cm äter ca 7-8 kg/dygn
Sto, 176cm ca 15kg/dygn
Sto, 168cm ca 10-12kg/dygn.
Detta räknat på när vi hade minusgrader på natten. Det går åt mindre nu när det håller sig på lite varmare grader.
Shettisvalack 112cm ca6-7kg/dygn
 
E

elronne

Min får äta så mycket han vill... kanske 10-12 kg.
Fast så mycket äter han inte ännu. Går ute fortfarande, så det blir inte så mycket hö än.
 

Liknande trådar

Foder & Strö Hej! Dethär med att slå vall...Jag läste nyss att den ska slås innan den går i blom. Vad händer om man gör det senare? Hur länge kan man...
Svar
3
· Visningar
633
Foder & Strö Vi har fått vår hygienanalys på vårt hö där aspergillus fumigatus uppgår till 1,5 log cfu/g och enligt analysens riktvärde (2,0 log...
Svar
3
· Visningar
620
Hästvård Nu har mina hästar gått ut i sommarhagen, de är ganska mycket gräs. Just nu äter de runt 8kg hö, d-ponny och c-ponny, Ena är full...
2
Svar
36
· Visningar
1 831
Foder & Strö Ni som har flera hästar tillsammans i samma hage och som inte går på fri tillgång på grovfoder, hur tänker ni kring högivan om de äter...
Svar
7
· Visningar
618

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp