Gnägg Höbalsfynd?

#29
En platt, torr kopparorm. Hittade den när den hängde ut ur ett hönät som en av hästarna ätit ur. Hängde sedan länge på handtaget till sadelkammaren, ryckte till varje gång jag såg den fast jag ju visste mycket väl vad det var och att den hängde där... någon del av urtidshjärnan som reagerade starkt på ormar?
 
#31
Gjorde ett nytt fynd i dag! När vi tagit av plasten så är det ETT varv med hö. Resten av balen innehåller havrehalm med massa massa jäst, möglig havre i. Det luktade förjävligt kan jag lova! :yuck:
 
#34
Ännu hemskare när bonden vi köpt det av kläcker ”hur ni lyckas få in halm i den har jag ingen aning om, vi har ingen halm iallafall så det är inte mitt ansvar” 1000 spänn åt helvete och 350 kg hö back... Bara be till gudarna att han inte levererat fler sånna här balar till oss då vi köpte 10 st, då står vi plötsligt utan mat till hästarna...
 
#37
Vi har hittat en del spännande saker i vårt stall. Dels det vanliga med lite plastbitar, en del döda smådjur och en vante.

Men också bitar av kadaver och större benbitar samt en fälgkåpa. Trist att behöva kassera flera balar pga djurdelar.
 
#38
Ett halvt rådjur i bitar (småbalshö). Ett år var det väldigt varmt ute och kopparormarna måste ha lagt sig på strängarna för att sola sig. Vi fodrade med det nya skördade höet och hittade flera levande kopparormar som fick förpassas ut i naturen igen :).
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

  • Hönstråden
  • Apropå vikthets
  • Vad gör vi? Del XCVI

Dagbok

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp