Homosassa xx

ellie

Trådstartare
Stammen har jag,men hur jag än försöker så kan jag inte få tag på nån bild på honom..nån som kan hjälpa mig? Är även nyfiken på hur han nerärver sig dressyr/gångartsmässigt.Nån som känner en avkomma? :confused:
 
Såg honom löpa på galoppen mycket på 80 talet när han löpte. Ganska trevlig hingst. Däremot vet jag inte att jag träffat någon avkomma. Han är död det vet du va?
 
F

fio

Jag har aldrig sett en hingst som hänger så enormt i knäna som Homossassa gör.
Det finns några duktiga avkommor inom fälttävlan bl a Linda Algotssons Provo som har startat ** internationell fälttävlan och han är bara 7 år i år. Hoppar helt ok rör sig väl lite tråkigt än så länge men hon kommer säkert förbättra gången framöver.
 

ellie

Trådstartare
Tackar tackar för hjälpen :bow:
Hade ingen aning om att han var död,vet inte mycket om honom..men det kunde jag väl ha gissat,eftersom han var född -82 om jag inte missminner mig :idea:
 
S

shattis

Jag har hittat 2st bilder på Homosassa i en gammal Travtidning!! som jag kan skicka till dej om du vill....
 
Japp, han är efter Homosassa. Han heter Good Hihgway, född 94. Han köptes som ridskolenhäst. Funkade inte så bra så han såldes. Nu har min kompis honom, han står kvar i vårt stall. Han är mörkbrun, ca 170 i mkh. Han har hoppat upp till 120. Han var inte mycket riden när han kom, vi undrade på om han överhuvudtaget var inriden. Men han har lärt sig fort.

Han är nu till salu till en ryttare som vill ha en tävlingskompis.

Kram Favina :bump:
 

ellie

Trådstartare
okej,tack för alla svar!Är nämligen intresserad av en häst som är just efter Homosassa,med halvblodsmamma.. :)
:banana:
 
Ingen som vet en länk till Homosassa där man kan se hela kroppen :confused:

Hade varit roligt att se eftersom min hästgranne är efter honom och i huvudet är dom lika.

Kram Favina :bump:
 
C

cajsastina

det är ganska vanligt att hästar som löpt länge på banan får häng i framknäna
 
M

md5krist

Jag har haft ett sto e. Homosassa xx - Ciceron. En mycket trevlig häst med utmärkt temperament. Hon fick 39p som treåring (gamla skalan) och har tävlat till och med 1.20m.

Det finns bilder på henne på hemsidan, se nedan.

De Homosassa-hästar jag sett har varit trevliga hästar som både rört sig bra och hoppat trevligt, dock utan att vara några enorma talanger. De har dock inte varit så vackra... Alla jag pratat med har berömt deras temperament, det verkar vara hyggliga, lätthanterliga hästar.
 
E

ELLE

Min favorithäst på ridskolan är efter Homosassa! :bump: Här ser ni henne, Brava heter hon. Tycker de verkar vara rätt lika i ansiktet, speciellt ögonen. :)
 
Jag rider ofta en häst efter Homosassa på ridskolan. Hon är ca 6 år i år. I skritt och trav går det hur bra som helst, men galoppen är katastrof... hon slår efter skänklarna, tar dem inte och vill inte galoppera i höger varv. Min ridlärare säger att det beror på att hon håller på att sätta vinterpäls och att skänklarna irriterar henne. Jag vet inte hur ofta hon går lektion, jag rider henne iallafall på tisdagar, och det är bara lektion tisdag och torsdag, tror det är någon lektion på onsdagar också, men bara ponny.
Hon är svårfångad i hagen, det var hon inte innan, det kom samtidigt som problemen med galoppen
 

Görel

Moderator
Om du fortfarande inte sett någon bild på Homosassa xx så kan jag scanna in en åt dig :)
 

ellie

Trådstartare
nope,jag har sett en halvtaskig huvudbild,men det är allt :(,vore jättekul med andra bilder :)
 
M

Minni

Jag har ett treårssto e: Homosassa XX (se bild), hon har bra gångarter bedömd som klass 1 både som föl, ett och tvååring (ej visad som treåring pga växtvärk). De avkommor jag träffat är otroligt snälla, men vet ändå vad de vill. kan testa men ger sig när de blir överbevisade och det glömmer de inte... Har träffat Homosassa hos uppfödaren och har var också väldigt snäll och social, hur kelig som helst trots betäckningssäsong med brunstiga ston i stallet.
Visst hängde han mkt i knäna, men detta var tydligen inte medfött utan något som kommit av åren på galoppbanan. Har inte sett någon avkomma med det heller. Mer info och foton på min pålla finns på :
http://www.angelfire.com/pe/herina/hennessy.html

Finns även en länk till en sida med info om Homosassa där.
 

Liknande trådar

Hoppning Hej! Jag har en import från Frankrike och är nyfiken på vilka höjder han har tävlat på i Frankrike (främst hoppning). Jag hittar honom...
Svar
6
· Visningar
582
Senast: Sassy
·
IT & mobiler Jag är så oteknisk att jag tänkte att jag frågar här innan jag skämmer ut mig i nån butik. Min datorskärm gick sönder i förrförra...
2
Svar
23
· Visningar
730
Senast: Habina
·
Hemmet Vi ska flytta och ha förvaring i förråd i två månader, och skulle behöva få ner volymen på bohaget så gott det går. Vi har mycket...
Svar
0
· Visningar
176
Senast: Voeux
·
  • Artikel
Dagbok Det kanske inte är så många som vill läsa om mig men ifall nån vill veta vad som händer så tänkte jag bara skriva lite om några o lika...
2
Svar
26
· Visningar
1 416
Senast: svea
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CLXVII
  • TMI TMI TM!
  • Vad gör vi? - Kids Edition

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Namngivningstips..
  • Bruksprovet 2023 (SWB)
  • Föl 2022

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp