Horsemanship...

R

reykurboy

Har en liten fråga.. måste man ha chaps när man tävlar horsemanship på d-tävling?? Finns det nån regel på det??
 
M

monke

Man MÅSTE ALDRIG ha chaps!!!!

Jag har tävlat allt möjligt på alla nivåer från D-tävling till Q SM och äger inga chaps. (och ja jag har placerat mig också :)

Heja på, bara rid och ha kul :)
 
Lånar lite yta i din tråd... Måste man ha hatt eller hjälm på en d-tävling, eller går det att rida i keps eller barhuvad? (Har ännu inte hittat någon hatt till min lilla skalle, blir snart ett leksaksset på buttricks)!
 
S

__sandra__

Du måste alltid ha hatt eller hjälm då du tävlar. Där finns nog inga undantag.
 
B

bonefish

Man skall aldrig säga aldrig ! På SM för några år sedan beordrade domaren chaps på för de tävlande i Horsemanship och WR. Det det blev ett fasligt rännande efter chaps för många av de tävlande, ingen vågade nobba. Rätt enligt regelboken kan det inte vara att beordra chaps för de tävlande och här borde kanske domarbiträdet eller tävlingledaren ha uppyst den utländske domaren att det inte fanns något stöd för hans beslut i Wras regelbok.
 
M

monke

Det finns inte tvång på chaps i någon regelbok!!!!!

Ja det är tävlingsledarens och domarsekreterarens skyldighet att upplysa om de special regler som WRAS har.

Och det är även tävlingsledningen sak att tala om för domare att hann/hon inte får hitta på egna regler :devil:

Likaså är det upp till de tävlande att protestera å det bestämdaste. Man bör även skriva till Domarens huvudförbund och klaga :mad:

Stå på er och bli tuffare :cool:

Monke :)
 
H

hotrodder

Han sa att det var hans personliga åsikt att man skulle ha chaps på sig, inte att det stod i någon regelbok men ingen ville väl riskera att bli neddömd pga av en sådan sak??

Malin
 
B

bonefish

Du minns säkert rätt att han sade att det var hans personliga åsikt att man skulle ha chaps på, men i sak ändrar det inget, ingen vågade stå emot domarens nyckfullhet och som du säger riskera att bli nerdömd. Ett par nästan oanvända chaps hänger fortfarande i källaren som ett minne ifrån den tävlingen !
 

Liknande trådar

Tävling Hej alla hästmänniskor! Jag är 12 år och tävlar regelbundet på ridskolehästar på min ridskola 70 cm hoppning lätt c1 dressyr. Någon som...
Svar
3
· Visningar
237
Fälttävlan Hej! Jag har på sistone funderat över tävling med ”min” islandshäst, men jag vill inte tävla i femgång/fyrgång. Då både jag och hästen...
Svar
11
· Visningar
1 168
Senast: xfie
·
Hoppning Hej! Jag har en import från Frankrike och är nyfiken på vilka höjder han har tävlat på i Frankrike (främst hoppning). Jag hittar honom...
Svar
6
· Visningar
553
Senast: Sassy
·
Hoppning Finns det någon minsta ålder på funktionärer på hopptävlingar? T.ex. banpersonal, framhoppning, insläpp etc. På en tidigare tävling fick...
Svar
1
· Visningar
808
Senast: cewe
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp