Hur "lära" häst hoppa?

R

Real_Life

Hur \"lära\" häst hoppa?

Hon KAN hoppa men vill inte
Kan man få fram hoppviljan igen, hur isåfall?
Har tillgång till typ 10 bommar och 6 sockerbitar så man kan inte hitta på så mycket :crazy:
 
Re: Hur \"lära\" häst hoppa?

Hoppa mycket lätt och lågt (det kanske ändå inte var nån valmöjlighet? ;))

Sen när det är kul och positivt nån liten kombination.. liten studs vad som helst så länge det är lätt och kul :banana:
 
R

Real_Life

Re: Hur \"lära\" häst hoppa?

Går inte :crazy:
Hon bryr sig liksom inte om hindren, har provat med lite "större" men då springer hon brevid
 
Re: Hur \"lära\" häst hoppa?

Hur beter sig hästen när du försöker hoppa då? Skiljer det sig mellan olika övningar? Vad har den för bakgrund? Är det du som har hoppat in den?
 
C

claraswe

Re: Hur \"lära\" häst hoppa?

Om du vill ha fram lite hoppvilja så testa att löshoppa. De flesta hästar tycker det är kanonkul med löshoppning. Min gamla foderhäst blev som en vilde när vi löshoppa. han tyckte det var så kul att vi inte fick stopp på honom. Det kan ju vara värt att testa. :D Du har ju inget att förlora på det iallafall. Hoppas du hittar henes hoppvilja igen.
 
M

mysecretgarden

Re: Hur \"lära\" häst hoppa?

Som en tidigare sa, terränghinder!
JAg och min pålle började med att bara skutta över lite små stockar och liknande ute i skogen när vi var ute och red, så små att dom nästan kan kliva över det (till en början var det precis vad vi gjorde). Sedan började vi skutta över lite fler terränghinder och det tyckte han verkligen var jätteskojigt. :)
 
B

**BORTTAGEN**

Re: Hur \"lära\" häst hoppa?

Om det finns möjlighet: hoppa tillsammans med en häst som tycker det är kul. "Häng på", följ efter över låga hinder och beröm när hästen gör rätt! Gör inga svåra övningar eller snäva svängar, hellre ett litet hinder på åkern att galppera över, viktigast av allt är BERÖM!! :)
Efteråt kan hästen få nåt gått! Kräv inte för mkt utan ta en liten bit i taget! Var uppmuntrande i din ridning!!! :bump:

Stockar i skogen eller mindre terränghinder tycker jag låter som en bra ide! Om det finns nåt hästen tycker är extra kul kan du göra det efter hoppningen!!

LYKA TILL!!
 
I

Icebabe_1

Re: Hur \"lära\" häst hoppa?

föreslår att du hittar på nått helt nytt i hoppningen med din häst,den karnsje har trönttnat och tycker det är tråkit,dra fram höbalar eller halmbalar,gör lite fantasi hinder.
då karnsje den gillar det igjen
 

Liknande trådar

Dressyr Jag behöver hjälp med omskolning på min häst🙏🏼 Han har varit en hopp-tävlings häst innan, vilket gör att han har en otrolig galopp och...
2
Svar
30
· Visningar
1 781
Senast: VildeKia
·
Träning Hej! Har en äldre häst på 19 år som jag skulle vilja börja hoppa igen efter att den inte hoppat på ca 1 år. Hästen har tidigare gått...
Svar
3
· Visningar
581
Fritid Hur gick ni till väga? Jag har gett Photoshop ett antal halvhjärtade försök genom åren och sitter nu och försöker lära mig...
Svar
13
· Visningar
525
Utrustning Behöver tips och ideér då jag har en häst som hoppar över bommen i transporten. använder halsrem som jag binder längre ner men sist slet...
Svar
2
· Visningar
378
Senast: Mia_R
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp