Bukefalos 25 år!

Hur rider ni som tävlar distans?

M

MaLu

Hur rids det på en distanstävling? Hur mycket trav/galopp och skritt blir det? Hur lång tid tar det att rida t.ex. en fem milare?

Är bara lite nyfiken. :)

malu
 
När man rider CR o första gångerna så har man ju i regel inga krav på att placera sig, utan bara att komma runt godkända. :) Så så kan man skritta ganska mkt. Maxtiden brukar vara väl tilltagen, ca 5-5.5 h på en 5 mil, dvs 10-9 km/h.

Sedan i tävlingsklasser på 5 mil, ja, för att bli placerad behöver du oftast rida på runt 3 h o det borde bli ungefär 17 km/h om jag räknat rätt?
Då är det mest trav o galopp som gäller. :)
 
B

**BORTTAGEN**

jag har en gammal dam på 22 år så jag rider mest för att få komma ut lite och få rida på UNDERBAR terräng.Inte för att vinna eller nått.
Men det blir rätt så mkt trav i lugnt tempo
 
T

Trail

Som sagts så beror det på målsättningen med tävlingen. Att ta sig runt på maxtid kräver en del trav, men man kan även skritta lite med. Underlaget på ritten har också stor betydelse. Om det finns längre sträckor där man måste skritta - kanske lerigt, mycket asfalt, stenigt - då kan det bli stressigt på de partier som går att rida fort på. Ritten kan då upplevas som om man har ridit fort.
Sedan beror det på hästen väldigt mycket med. Jag har tävlat en arab som var ponny och den hästen fick galoppera väldigt mycket för att kunna hänga om jag tänkte mig en placering, medan de andra hästarna kunde trava istället.
Men för att vara nybörjare så kan man kanske tänka sig att om 50-75 % av tiden (inte sträckan) är trav så kan resten vara skritt på en normalstor distanshäst.
 

Liknande trådar

Islandshäst Hej hästvänner! Jag rider en väldigt fräsch, 19 årig islandshäst som kan bli superflott, men själv har jag inte lyckats få fram den...
Svar
2
· Visningar
677
Avel Jag har funderat lite kring regeln i TR att dräktiga ston inte får tävla från månad fem och framåt. Är det någon som har någon idé kring...
Svar
10
· Visningar
816
Hästvård Uppgiven var nog ordet och efter att sökt och letat efter liknande problem ger jag upp. Veterinärerna kliar sig i huvudet och jag vet...
2
Svar
35
· Visningar
2 180
Ridning Söker hjälp från er som är erfarna i piggare hästar! Själv så föredrar jag en lugnare typ där man behöver driva på, och där det överlag...
2
Svar
22
· Visningar
1 564

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Sommarföräldrar 2021
  • Jultråden 2021
  • Vad gör vi? Del CXLI

Hund, Katt, Andra Djur

  • Banta katt
  • Valp i trots/slyngelåldern

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp