Kropp&Själ Icebugs? Broddar själv? Lös brodd?

Jag tänkte ge pappa ett par skor med brodd i julklapp för att han ska komma ut och röra sig mer. Dock finns risken att han stannar kvar i soffan, det är alltså inte läge att lägga flera tusen.

Vilka alternativ finns? Köpa vettiga promenadskor och broddar själv? Billiga "lösa" broddar är helt värdelösa att promenera i, finns det några rejälare som man kan spänna fast och som sitter en hel vinter?

Om jag visste att skorna faktiskt skulle användas ordentligt hade icebugs definitivt varit aktuella. Går de att få tag i billigt någonstans? Kanske på black friday? Dock måste det vara möjligt att byta, alltså inte utomlands beställning.

(Funderar egentligen på samma sak till både mig och sambon).
Jag har använt dra på dubbar i flera år på löparskorna, har man rätt storlek sitter de kvar utan problem. Har använt de från typ apotek och coop... Jag tycker dra på är absolut bäst, för då kan man ta av och på när man ska gå in. Kul att hälsa på folk och göra prickar/revor i lasyren på utetrappen liksom... men det måste vara sån som går över både tå och häl.

Best grip har jag använt på hästboots och mannens skor, det är lätta att skruva i men det ger ju skador på sulan om det är så att man vill brodda av till sommaren.
 
Det är såna jag har haft ett antal par av och tycker att är helt värdelösa. :)
Oj så olika det kan vara! Dom lossnar alltså för dig? Jag har sprungit miltals varje vinter i åtta år med sådana, har dessutom köpt typ tre par under hela den tiden så de har t.o.m hållt bra:)

Nu senast köpte jag ett par till vardags, sandygrip tror jag de hette, med skydd på bara framfoten. Hann ur bilen så snärtade ena iväg så de sög totalt...
 
@Sharpless förtydligade åt mig. Med lösa menade jag "dra på".
Tack för svaret!

Inte testat rejäla, ska läsa på! Jag har testat billiga och klassat dessa som skräp. Vi har "riktig vinter" här uppe och inte mycket asfalt. Tack för din åsikt om att man faktiskt nöter ner icebugs, hade inte ens tänkt på det.
Och jag tycker "dra på broddar" är grymma! Det är min livförsäkring under vintern :D

Har även icebugs löparskor som är skitbra att springa i, sjukt bra grepp!
 

Unafraid

Trådstartare
Oj så olika det kan vara! Dom lossnar alltså för dig? Jag har sprungit miltals varje vinter i åtta år med sådana, har dessutom köpt typ tre par under hela den tiden så de har t.o.m hållt bra:)

Nu senast köpte jag ett par till vardags, sandygrip tror jag de hette, med skydd på bara framfoten. Hann ur bilen så snärtade ena iväg så de sög totalt...
Nja, de lossnar inte, men sitter dåligt och glider åt sidan. Jag vrider fötterna när jag går, kanske kan bero på det?
 
Det finns skydd att dra på.
Tyvärr tycker jag Icebugs egna skydd för broddar är helt värdelösa, hade ett par de gick sönder på ett par veckor, fick nya och samma resultat. Dessutom gled de åt sidan och täckte inte alla broddar då och lossnade på hälen. Dessutom stenhårda, svåra att få på, det tog en evighet. Har ett par snygga kängor i rött. Jag gillar att gå på långpromenader och sen kunna gå in i en affär och handla men till det kan jag inte använda mina kängor. Försökt hitta något alterantiv men det är svårt, mailade en affär om galoscher men de rekommenderade inte det eftersom de tror att broddarna nöter sönder gummit. Funderar på om man ska gå tll en skomakare och be dem göra något.
 
Kolla på din lokala fiskebutik - jag köpte suveräna, broddade kängor på vår lokala ifjol, för hälften av vad IceBugs kostar. De är dessutom VÄLDIGT mycket varmare än Icebugs, de är ju gjorda för att hålla värmen när en står stilla och fiskar. :)
Hööks har ju också en broddad känga, på kampanj just nu, men den finns bara upp till storlek 41.
 
Upp