Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Id- kontrollant + chipning

B

blondi3958

Vart hittar jag id-kontrollanter i Östhammar(Uppsala) till mitt varmblod?

Måste man chipa travare om dom har frysmärkning???
 
L

Lima1

Hej!
Om du går in på www.svehast.se och kollar under id-kontrolanter, så har dom en hel lista på godkända kontrollanter plus de som är godkända för chipmärkning. Din lokala veterinär bör också vara godkänd för id kontroll.
Vad jag förstår behöver du inte chipmärka din travare, tror det är frivilligt förutom under speciella omständigheter, vet dock inte vilka. I alla fall bör det räcka med id-kontroll. Och så måste man vara registrad ägare hos STC för hästen, ganska självklart gissar jag, men jag reggade mig inte förrän nu och jag har ägt min häst i ett år nu, och jag vet att det inte är alla som reggar ägarbytet när de köper en före detta travare. :)
 

ameo

Moderator
SHs Idkontrollanter är inte godkända för travare...

MEN jag tror till och med att det är så enkelt som att STC redan HAR ett konturdiagaram för din häst om den nu är frysmärkt, så det ska bara vara att kontakta dem för att få sitt pass. :)
Och nej, det borde inte finnas något skäl att chippa en häst som redan ÄR IDmärkt på annat sätt = frysmärkning...
 
Du får ringa STC och fråga. behöver du ändå en ID-kontroll så vet jag en som jag TROR är godkänd för vbl med, måste kolla det bara.

/Alexandra - bor 4 mil från dig ;)
 
L

Lima1

Jag skrev en fråga om just id- kontrollanter, om de var godkända för vbl travare eller om man behövde en STC godkänd sådan, här på forumet. Som jag själv har förstått det måste id kontrollanten vara godkänd hos STC, men svaret jag fick var att det gick bra med vilken id kontrollant som helst, det hade hon haft som svarade. Tycker dock det verkar konstigt.
Men, man måste ha en ID kontroll även till vbl travare oavsett om dess kontur diagram är regisrerat tidigare. Om man går in på www.travsport.se så kan man beställa blanketter där. :)
 

ameo

Moderator
HÄR (SHs hemsida) står tydligt utskrivet att SHs ID-kontrollanter får utföra ID-kontroll på alla raser utom travare...
VEM var det som gav dig svaret att vem som helst kunde göra det?
----
Tittade i din andra tråd... Tror inte att personen som svarade har erfarenhet av travare eller ens är medveten om att SHs ID-kontrollanter inte är godkända för travare.
 
B

blondi3958

JA det vore jätte bussigt av dig om du ville kolla det + hur mycket han/hon vill ha.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6466 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Hej gott folk Har ett sto som är på väg att ge mig både blödande magsår och hjärnblödning. Hon är varmblod 5 år, aktiv i trav Kort...
2
Svar
21
· Visningar
1 633
Hästvård Tyvärr så har min häst haft mer problem än han varit bra den sista tiden. Mina tankar har börjat snurra om att är det verkligen rätt att...
Svar
10
· Visningar
982
Hundavel&Ras Som rubriken lyder, vad har ni för ras med er i stallet och på ridturer? Nästa hund SKA jag köpa från valp, där jag får vara med från...
2 3
Svar
56
· Visningar
3 801
Övr.Hund Jag måste få skriva av mig när det kommer till detta ämne, blir så otroligt frustrerad och vill höra lite vad ni kloka människor på Buke...
2
Svar
21
· Visningar
2 277

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Brukstråden 2021
  • Uppdateringstråd nr 24

Hästrelaterat

  • Födda 2017 del 3
  • Ridskoleryttare 2021

Omröstningar

Upp