Bukefalos 26 år!

Igelkotten Kalle

M

Marie_C

Måste bara visa kort på min lilla igelkott Kalle. Han låg på ett ställe utan att röra sig i 3 dagar. Efter det ringe dom till mig och nu har jag haft honom i några veckor. Han har gått upp mycket i vikt och verkar repa sig bra. :bump:

Igelkotten Kalle Kalle Kalle en gång till
 
M

Marie_C

Jag tror inte att den har parasiter, har inte upptäckt några än. Eftersom han var så pass nedsatt ville jag heller inte ge honom något bad. han får nog ligga i ide hos mig i vinter.
 
P

pippi27

Med risk för att låta som en tråkig moraltant.
Har du tillstånd? Om inte, skaffa ett inán någon får för sig att göra en anmälan.
 
V

Vaccan

precis (tanken på kvinnan som skötte en skadad fågel finns i bakhuvudet)
 
S

squirlett

naaaaaaaaaaaaaaa :love: :love: :love:
satans...får man vara så söt??? :love: :love: :love:

men som d andra sa..kolla upp tillstånd och regler...
man kan aldrig ha för mycke skydd....

:banana:Charlie :banana:
 
M

Marie_C

Jag är djurskyddsombud i Djurens vänner Borås och får genom det in många vilda djur. Polisen i Borås brukar hänvisa till oss och det finns inget annat ställe där man kan lämna in skadade vilda djur och djurungar. Det finns någon i närheten som har tillst¨ånd för fåglar men han tar bara in om det är en speciell fågelsort.
 
P

pippi27

Det är ju kanon!
Brukar du få in mycket vilt?
Själv har jag under våren haft fasanhöna, rådjurskid och en svala.
 
Måste bara fråga, hur skaffar man ett sånt där tillstånd? Tänkte skaffa ett i framtiden. Vore kul. Är väl någe kurser man ska gå om jag inte minns fel..? Är det jordbruksverket som gäller?
 
M

Marie_C

Det är hos länsstyrelsen och naturvårdsverket. Men man får inte för alla djur på en gång. Först får man för några stycken och sedan får man söka tillstånd hos naturvårdsverket för ytterligare djursorter.
Genom KFV kan man gå kurser, finns två per år om jag inte minns helt fel. Har dock inte gått sådan kurs själv så jag vet inte riktigt hur den är. Har kursmaterialet bara.

Hemsidan till KFV riks är: http://www.kfv-riks.org.se/
 
P

pippi27

Japp, tillstånd finnes.
Först ville dom inte ge mig tillståndet eftersom jag sökte som privatperson, men när min veterinär och en bekant på SLU gick i god för mig så var det lugnt.
 
M

Marie_C

Gick du på kurs hos KFV? undrar bara hur kurserna är. Förra året födde jag upp en kattuggleunge och en måsunge. Måsungen var nog den som varit roligast. Han var med uppe vid sjön och grillade varje kväll. Då fick han gå runt i vattnet och simma, när han sedan blev större flygtränade han. Men varje dag när vi skulle hem ville han med i sin trensportbox. Han var helt underbar min lille Ninjo
 
P

pippi27

Nix, behövde inte gå kuresen då min veterinär intygade om min kunskap. Fast jag skulle nog vilja gå kursen ändå, alltid är det nå´t nytt som man kan lära sig.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Aspbergers fanns inte hos kvinnor när jag var liten, inte ens ADHD diagnostiserades hos tjejer. Jag är född 1987. Min mamma är utbildad...
5 6 7
Svar
130
· Visningar
5 907
Hundträning Hej på er! Jag önskar få tips från er angående larmande/ skällande i lägenhet. Har testat Allt känns det som men jag ju ha missat något...
8 9 10
Svar
188
· Visningar
6 960
Däggdjur Hejsan! För ett tag sedan så gick min hankanin som jag haft i några år bort, och jag märkte snabbt att min hona blev lite nedstämd. Så...
Svar
1
· Visningar
263
Hästvård Jag har ett litet dilemma. Jag har en unghäst på 5 år. Han har gått på lösdrift sedan jag köpte honom för 3 år sedan. Innan dess stod...
2
Svar
29
· Visningar
1 824

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Enmanshund
  • Hjälp oss hitta vår drömhund

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp