Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Inridning av westernhästar?

I

__Ida__

Undrar i vilken ålder som det är vanligast att man rider in en quarter eller appendix-quarter?? Hur tidigt kan man börja rida in/sitta på dem? :confused: Har hört att många börjar att rida in dem vid två års ålder.
 
W

Wes

Har en quarter på 2,5 som jag rider, han blev inriden vid 2års ålder,även mitt sto. Är hästen välväxt och tar till sig träningen så tycker jag att det är ok. Men visst blir det korta pass. Jag brukar ställa av dem för en tids vila sedan och tillväxt.
 
N

NettNett

Jag har en 3-åring som vi har börjat rida på under sommaren. Hon var inte utvecklad för det vid 2-års åldern så därför väntade vi. Lycka till framöver.
 
N

NettNett

Jag har en 3-åring som vi har börjat rida på under sommaren. Hon var inte utvecklad för det vid 2-års åldern så därför väntade vi. Lycka till framöver.
 
B

Blaze_Of_Glory

jag sitter in dem på sommaren vid 2 års ålder (beror förstås på när de är födda, och hur de har utvecklats.) Lär dem skritta, stanna, backa, svänga, trava. Korta pass, högst en kvart. I början bara några minuter och nån gång i veckan, mot slutet ett par-tre gånger/vecka. Sen får de vintervila.
På våren tar jag upp arbetet igen, tränar deras balans, börjar galoppera och vidarutbildar i lugn takt.
När man egentligen börjar rida varierar bland individerna, en del kommer igång på försommaren, andra på hösten. Somliga inte förrän de är 4.

Viktigt är att, precis som all annan hästträning, hålla koll på individen och dennes mentala såväl som fysiska mognad. Rid inte under tillväxtperioderna, ej heller om hästen verkar barnslig. Den måste vara mogen för uppgiften.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6458 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Gravid-1år Undrar hur lång tid det tagit för andra att få ägglossning igen och sedan bli gravid efter "onormalt" tung behandling med preventivmedel...
Svar
3
· Visningar
774
Kropp&Själ Hmm, hur ska jag börja det här inlägget? Det finns så mycket jag vill säga men jag vet inte vart jag vill komma med det. Jag är i yngre...
Svar
4
· Visningar
817
Hästmänniskan Sedan jag var liten har jag velat arbeta med hästar. I tonåren jobbade jag gratis mot att jag fick hästar att rida och tävla samt en...
Svar
11
· Visningar
805
Körning Kan börja med att skriva att jag antagligen inte kommer kunna göra något inom körning inom närmsta tiden, men vill gärna göra det någon...
Svar
3
· Visningar
271

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Klippa golden
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

  • Annonsera mera VI
  • Veka kotor och x bent

Omröstningar

Upp