Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

INRIDNING??

H

hotstuff

tänkte bara höra efter, när börjar man rida in unghästen som ska gå 3 års testet? och hur tränar man upp dem inför denna uppgift på bästa sätt. tacksam för svar!!
 
Man bör nog börja sitta på dem såhär års för att ge dem chansen att smälta det nya och hinna vila till sig kunskaper. Hellre lite och ofta med mkt vila än allt på en gång i långa pass.
 
M

MysticDream

hej! Vet inte hur det är med stora hästar, men ponnier rids iaf inte på treårstestet... träna mycket på att visa för hand, att stå still samt allmän lyhördhet. Och vänj den vid löshoppning.
 
D

Domaren

jag kommer börja sitta på mig runt nyår eller strax där efter (innadess vänja henne vid sadel och longera ett par gånger, dock inget jag gör mycket då jag tycker det sliter alldeles för mycket på en ung häst), och sedan sakta rida in henne.
Kraven på själva treåstestet är inte sås tora på ridningen hästen ska kunna gå i alla gångarter i båda varven men form och om den springer in i galoppen spelar ingen roll, råkar det bli fel galopp så är det bara att brya av och fatta ny.
Dessutom så är det bara obligatoriskt ridprov för det hästar som är diplomberättigade, för övriga är det frivilligt.

Löshoppar då och då och så fram till tre årstestet, ca var 3:e vecka.
 
Vi har börjat med två av dem. De är vana vid träns och sadel, lite longerade/tömkörda samt suttna på och ledda med ryttare i skritt. De har även löshoppat/sprungit i ridhus ett par gånger. Nummer tre ska vi börja med om ett par veckor.

Vi tar det väldigt lugnt och arbetar inte mer än 2-3 ggr i veckan.
När de är vana vid allt det nya och det går att sitta på dem i skritt, ev trav, styra dem och de har fattat vitsen med löshoppning får de vila tills ca 1-2 månader innan 3-årstestet.

Björnvarps Gård
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6457 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Träning Har en fråga angående att rida över stock och sten i muskeluppbyggande syfte. Hur ofta och hur länge ska man göra det för att få mest...
Svar
8
· Visningar
546
Träning I juni 2020 var jag tvungen att byta tränare av logistiska skäl. Vilket jag meddelade min gamla tränare och hen förstod det. Spola fram...
Svar
8
· Visningar
1 114
Hästvård Skriver denna tråd ang att min förra tråd börjar gå ut ur ursprungs frågan. om man ska kalla de så:) Jag har en fråga hur man kan på...
Svar
0
· Visningar
162
Anläggning Idag ska vi åka och träna på benhamra, men eftersom att det var så längden sen man var ute har vi tyvärr glömt adressen. Ni som vet, ni...
Svar
2
· Visningar
365

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp