Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Inte för att jag vet om denna tråd kommer rätt nu

Elizette

Trådstartare
Men annars får någon lov att flytta den :idea:

I alla fall, Min häst var hos vet. ( vetrinären ) för ca 1 vecka sedan & raspade tänderna. Det som vet. upptäckte när hon raspat ned alla vassa kanter & hakarna var att höger framtand var mystiskt sliten, altså höger inner kant var rundad - Det som vet sa till mig var att det är ett fenomen som kan hända när hästen "kastar sig" mot bettet, hugger tag i tdet - MEN då blir det en sån förslitning på både fram/inner tänderna, Plus att själva förslitningen är i en annan rörelse.. *suckar* var jag krånglar till det, men rundningen i förslitningen går rullande direkt bakåt när hästen hugger tag i bettet, och den förslitning som min totto har på bara en tand & bara höger sida är dessutom rundad innåt uppåt ? Någon som förstår någonting alls vad jag svamlar om ???

Det som jag då tillslut vill veta är era teorier på vad som kan ha hänt med tanden! för vet har aldrig sett detta tidigare och hade ingen aning? :confused:
 
A

alisson

har faktiskt ingen aning :confused:
Men kan det inte va något han uggat på, boxgallet, träd ir? Eftersom det baa är på ena sidan måste det ju vara en väl invand vana, ir?
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6459 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Hästen fick sina tänder kollade av tandläkare härom veckan. Han hade en del riktigt vassa kanter, hade bitit sig själv en aning i...
Svar
1
· Visningar
1 715
A
Hästvård I mitt stall jag har min häst står en häst som ägarna länge har haft problem med i ridningen.. Så fort ägaren kortar tyglarna smäller...
Svar
9
· Visningar
1 162
· Jossan

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp