Jag har inte gjort min läxa

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag hämtade jag ut ytterligare en matkasse från Ica. På väg mot kassan såg jag att det stack upp en flaska i kassen. Det var vitt vin. Fasen också. När jag sen tittade i receptbladet så var det två recept som innehöll 1 dl vin vardera.

Jag får ju lov att utesluta det igen :banghead:. Hade jag bara gjort min läxa och faktiskt kollat ingredienslistan så skulle jag avbokat. Nu var jag bara lite slapp och kollade bara lite lätt vad det var för slags mat och jag tyckte det verkade okej.

Men det får bli en "note to self" att faktiskt läsa igenom recepten bättre. Det håller ju inte att jag ska samla på matlagningsvin i skåpet som jag inte kan använda. Jag kommer aldrig våga äta eller dricka något med den minsta procent alkohol så länge jag äter medicin. Att få blodtrycksfall är verkligen det mest hemska jag vet och den risken vill jag inte ta. Efter att jag reagerat med blodtrycksfall på lättvinsglögg för något år sedan så har jag nolltolerans mot alkoholintag. Det är synd och känns väldigt begränsande. Men nu sitter jag ju i medicinträsket och vågar inte annat än att låta bli det helt. Även om jag inte skulle reagera med blodtrycksfall så är risken överhängande att jag reagerar med en panikattack i stället, bara för att jag är rädd för alkoholen.
 

Om två veckor är det tre recept som jag redan har lagat. Ett av recepten har jag lagat ytterligare en gång för det var så mycket rotselleri i kassen, att jag inte visste vad jag skulle göra med den mer än göra receptet igen (och jag har för ytterligare en portion i kylen).

Lite trist att få en repris på recepten.
 
Idag hämtade jag ut ytterligare en matkasse från Ica. På väg mot kassan såg jag att det stack upp en flaska i kassen. Det var vitt vin. Fasen också. När jag sen tittade i receptbladet så var det två recept som innehöll 1 dl vin vardera.

Jag får ju lov att utesluta det igen :banghead:. Hade jag bara gjort min läxa och faktiskt kollat ingredienslistan så skulle jag avbokat. Nu var jag bara lite slapp och kollade bara lite lätt vad det var för slags mat och jag tyckte det verkade okej.

Men det får bli en "note to self" att faktiskt läsa igenom recepten bättre. Det håller ju inte att jag ska samla på matlagningsvin i skåpet som jag inte kan använda. Jag kommer aldrig våga äta eller dricka något med den minsta procent alkohol så länge jag äter medicin. Att få blodtrycksfall är verkligen det mest hemska jag vet och den risken vill jag inte ta. Efter att jag reagerat med blodtrycksfall på lättvinsglögg för något år sedan så har jag nolltolerans mot alkoholintag. Det är synd och känns väldigt begränsande. Men nu sitter jag ju i medicinträsket och vågar inte annat än att låta bli det helt. Även om jag inte skulle reagera med blodtrycksfall så är risken överhängande att jag reagerar med en panikattack i stället, bara för att jag är rädd för alkoholen.

Men alkoholen kokar ju bort vid tillagning..?
 
Jag gjorde grytan med zucchini och halloumi idag. Du kan absolut utesluta vinet. Vi åt med tzatziki till så har du ingredienser till det så rekommenderar jag det. :) Förstår dock att det är surt att ha saker hemma du aldrig kommer äta upp.
 
Men alkoholen kokar ju bort vid tillagning..?
Det är inte säkert att allt kokar bort. Jag måste vara garanterad att allt försvinner och det går inte att garantera. Någon bukefalist berättade i en annan dagbokstråd om hur mycket som kokar bort under en viss tidsperiod. För mig blir det för mycket kvar.
 
Det är inte säkert att allt kokar bort. Jag måste vara garanterad att allt försvinner och det går inte att garantera. Någon bukefalist berättade i en annan dagbokstråd om hur mycket som kokar bort under en viss tidsperiod. För mig blir det för mycket kvar.

Jag förstår att det för dig känns som den risken är för stor, men det är i sak helt korrekt att den minimala procenten i matlagningsvin kokar bort . Det finns ingen risk att du skulle påverkas rent fysiskt av det i en maträtt.

Men jag förstår ju att det inte handlar om det i sak för dig utan att du får ångest av olika grejer . Får du någon hjälp vidare av psykologen ang det?
 
Senast ändrad:
Jag förstår att det för dig känns som den risken är för stor, men det är i sak helt korrekt att den minimala procenten i matlagningsvin kokar bort . Det finns ingen risk att du skulle påverkas rent fysiskt av det i en maträtt.

Men jag förstår ju att det inte handlar om det i sak för dig utan att du får ångest av olika grejer . Får du någon hjälp vidare av psykologen ang det?
Nej, det handlar om så djupa rädslor att det inte riktigt är hennes bord. Hon har hört sig för hos en kollega som är utbildad på emdr, om det skulle kunna vara något för mig. Det kan det, men kollegan kan i så fall inte ta emot mig förrän i höst. Så ska jag gå en sån terapi så måste jag antingen vänta eller åka någon annan stans.
 
Nej, det handlar om så djupa rädslor att det inte riktigt är hennes bord. Hon har hört sig för hos en kollega som är utbildad på emdr, om det skulle kunna vara något för mig. Det kan det, men kollegan kan i så fall inte ta emot mig förrän i höst. Så ska jag gå en sån terapi så måste jag antingen vänta eller åka någon annan stans.
Ändå bra att de tar det vidare tänker jag.
 
Det är inte säkert att allt kokar bort. Jag måste vara garanterad att allt försvinner och det går inte att garantera. Någon bukefalist berättade i en annan dagbokstråd om hur mycket som kokar bort under en viss tidsperiod. För mig blir det för mycket kvar.
Fast var det matlagningsvin, som redan är i stort sett alkohollöst, eller var det med systembolagsvin som redan innehåller minst 11%?
 
I båda recepten kan du helt enkelt bara ersätta matlagningsvinet med den andra vätskan. I risoniotton med buljongvatten och i zucchinigrytan med vatten. Frågan är mest vad du ska göra med alla flaskor matlagningsvin du samlar på dig ;).
 
Fast var det matlagningsvin, som redan är i stort sett alkohollöst, eller var det med systembolagsvin som redan innehåller minst 11%?
Matlagningsvin 2,2%

Det är samma som lättvinsglögg, som jag alltså fått blodtrycksfall av.

Jag vågar verkligen inte lita på att det kokar bort ner till 0.

I båda recepten kan du helt enkelt bara ersätta matlagningsvinet med den andra vätskan. I risoniotton med buljongvatten och i zucchinigrytan med vatten. Frågan är mest vad du ska göra med alla flaskor matlagningsvin du samlar på dig ;).
Ja, jag vet inte vad jag ska göra med alla flaskorna. Det fanns en tid när jag använde vin i maten, men den tiden lär inte komma tillbaka så länge jag käkar medicin. Skittrist. Jag får försöka ge bort flaskorna.
 
Nej, det handlar om så djupa rädslor att det inte riktigt är hennes bord. Hon har hört sig för hos en kollega som är utbildad på emdr, om det skulle kunna vara något för mig. Det kan det, men kollegan kan i så fall inte ta emot mig förrän i höst. Så ska jag gå en sån terapi så måste jag antingen vänta eller åka någon annan stans.

Ok. Jag tycker absolut du ska tacka ja till det oavsett lång väntetid osv. Ställ dig i kö där och gör det tydligt att du vill ha hjälp som kan erbjudas .
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Göra inlägg med mobilen
Tillbaka
Upp