Jag vill ha dubbelt så många frallor som receptet säger - hur gör jag?

Araminta

Trådstartare
Jag är hyffsad på matlagning men helt grön på att baka. Har nu fått för mig att baka egna frallor (eller bullar som man säger här i Skåne) och hittat ett recept som är lagom enkelt och inte tar evigheter*. Jag har dock förstått att bakrecept inte låter sig dubbleras hursomhelst. Gäller det alla typer av recept eller bara vissa? Om man vill dubbla ett recept hur ska man tänka för att få det att fungera? Det blir en himla massa disk att göra två separata degar.

(* Jäst aktiveras med honung i 10 minuter, degvätska, grahams- och vetemjöl, 30 minuters gräddning i ugn)
 
Jag är hyffsad på matlagning men helt grön på att baka. Har nu fått för mig att baka egna frallor (eller bullar som man säger här i Skåne) och hittat ett recept som är lagom enkelt och inte tar evigheter*. Jag har dock förstått att bakrecept inte låter sig dubbleras hursomhelst. Gäller det alla typer av recept eller bara vissa? Om man vill dubbla ett recept hur ska man tänka för att få det att fungera? Det blir en himla massa disk att göra två separata degar.

(* Jäst aktiveras med honung i 10 minuter, degvätska, grahams- och vetemjöl, 30 minuters gräddning i ugn)
När jag bakat å vill ha dubbelt så mycket så dubblar jag alla ingredienser helt enkelt. Har inte stött på något recept där det inte funkat. Kört samma jästid osv som grundreceptet sagt dock. Vet det funkar på ett bullrecept jag brukar använda.
 
Jag är hyffsad på matlagning men helt grön på att baka. Har nu fått för mig att baka egna frallor (eller bullar som man säger här i Skåne) och hittat ett recept som är lagom enkelt och inte tar evigheter*. Jag har dock förstått att bakrecept inte låter sig dubbleras hursomhelst. Gäller det alla typer av recept eller bara vissa? Om man vill dubbla ett recept hur ska man tänka för att få det att fungera? Det blir en himla massa disk att göra två separata degar.

(* Jäst aktiveras med honung i 10 minuter, degvätska, grahams- och vetemjöl, 30 minuters gräddning i ugn)
En bröddeg borde du kunna dubbla utan problem.
 
När jag bakat å vill ha dubbelt så mycket så dubblar jag alla ingredienser helt enkelt. Har inte stött på något recept där det inte funkat. Kört samma jästid osv som grundreceptet sagt dock. Vet det funkar på ett bullrecept jag brukar använda.

En bröddeg borde du kunna dubbla utan problem.

Åh så skönt! Då har någon skrämt upp mig i onödan. Stort tack! :D
 
Jag är hyffsad på matlagning men helt grön på att baka. Har nu fått för mig att baka egna frallor (eller bullar som man säger här i Skåne) och hittat ett recept som är lagom enkelt och inte tar evigheter*. Jag har dock förstått att bakrecept inte låter sig dubbleras hursomhelst. Gäller det alla typer av recept eller bara vissa? Om man vill dubbla ett recept hur ska man tänka för att få det att fungera? Det blir en himla massa disk att göra två separata degar.

(* Jäst aktiveras med honung i 10 minuter, degvätska, grahams- och vetemjöl, 30 minuters gräddning i ugn)
De flesta recept går bra att dubbla eller halvera, men inte alla, men brödrecept fungerar bra generellt. Man behöver inte alltid dubbla jästen, men skulle nog första gången köra på det ändå och minska om jag upplevde att storlek och fluffighet var bra, men att jästsmak är kvar.
 
Tänker att man dubblerar degvätskan och sen anpassar resten så det känns hyggligt. Jästen som finns i honung ger fin smak men tar lite längre tid. Jäst annars växer till i degen så det går näranog åt samma oavsett storlek på deg.

Ett tipps att prova med saltet är att utesluta det och sen ha lite sallt i mjälet för själva utbakningen. Eller så rulla brödet i sallt på slutet. Bler segare skorpa på det viset.
 
Jag är hyffsad på matlagning men helt grön på att baka. Har nu fått för mig att baka egna frallor (eller bullar som man säger här i Skåne) och hittat ett recept som är lagom enkelt och inte tar evigheter*. Jag har dock förstått att bakrecept inte låter sig dubbleras hursomhelst. Gäller det alla typer av recept eller bara vissa? Om man vill dubbla ett recept hur ska man tänka för att få det att fungera? Det blir en himla massa disk att göra två separata degar.

(* Jäst aktiveras med honung i 10 minuter, degvätska, grahams- och vetemjöl, 30 minuters gräddning i ugn)

Enda jag inte dubblar är kokning av kola. Gjort det en gång, grät och skit blev det ändå efter två timmars omrörande.

Bröd, kakor, mjukfika osv är bara att ösa på.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp