Just nu funderar jag på….Del 2.

Vi ska inte fippla med mobilen när vi kör bil; det tar uppmärksamheten ifrån trafiken, en säkerhetsfråga. Fine. Men istället för att hålla kvar blicken på vägen och sträcka ut handen mot reglagen så ska vi nuförtiden fippla runt på en stor skärm i bilen med hundraelva undermenyer för att få på rumpvärmen, sänka fläkten och stänga av alla idiotiska "hjälpmedel" för att bilen ska gå att köra självständigt. Fipplande. Ologiskt. :cautious:
 
Om det är fel att jag säger att jag har luva på jackan och egentligen borde säga huva. Måste kanske googla. Men tänker fortsätta säga luva i vilket fall som helst.
 
Men Rödluvan har inte mössa.
Hon är helt klart ett undantag...det lät väl inte bra med Rödhuvan..... :D Sedan verkar det bero på vilken version det är. Om man googlar bilder på Rödluvan så finns det bilder där hon har på sig en cape med huva. Men sedan finns det bilder där hon har på sig något som är mer som hätta/mössa.....
 
Vem vet vad hon hade i original? Hätta, kanske?

Mycket troligt, tänker jag.

Det står så här på wikipedia:
"Sagan nedtecknades första gången 1697 av Charles Perrault med titeln Le Petit Chaperon rouge (Lilla rödhättan)". Där finns också en gammal bild från 1800-talet där Rödluvan har en typ av hätta på sig.
 
  • Gilla
Reactions: Sel
Funderar på om det finns forskning som visar att alla idiotiska aktivisters tilltag tillför något positivt? (Just nu miljö)
Ja det gör det! De allra flesta sociala förändringar har föregåtts av aktivisters kamp. Alltifrån rösträtt, djurrätt, barns rättigheter, åtta timmars arbetsdag, jag kan fortsätta länge.
Kan du nämna någon stor förändring som stärkt befolkningens rättigheter som INTE föregåtts av aktivistisk kamp?
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Så roligt att vi kom till en andra tråd. Fortsätt att ösa på med positiva saker. För mig har den här tråden varit ett lyft jobbiga dagar.
6 7 8
Svar
155
· Visningar
5 049
  • Låst
Tjatter ... nånting precis vad som helst. Vad funderar du på? Det kan man skriva här. Och om nån har lust att fundera vidare på just din...
99 100 101
Svar
2 006
· Visningar
68 726
Senast: Trasten
·
Samhälle Här kan vi fortsätta diskutera valet!
54 55 56
Svar
1 103
· Visningar
33 356
Kropp & Själ Förra tråden är full. Vi fortsätter här. Nya vaccinet som är utvecklat även för omikron har släppts. Nån som tagit det? Även ni som...
3 4 5
Svar
96
· Visningar
4 013
Senast: 95johsv
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp