Bukefalos 25 år!

Kan vi prata om Texas?

SaraXX

Trådstartare
Arg. Ledsen. Uppgiven.
Hur kan så många tycka så? Tycka att det är vettigt? Jag vill förstå, men det går inte. Jag kan inte tro att de själva tror att det är det ofödda barnet de värnar, eftersom det barnet inte värnas på något annat sätt sedan.

Kan vi prata om det här? Ni är så kloka.
 

SaraXX

Trådstartare
FB_IMG_1631118612783.jpg
 
Jag förstår det inte närmast som en individuell åsikt människor i Texas eventuellt har, utan som en produkt av en mycket mer långtgående och djupgående verklighetsbild som skiljer sig från vår. En bild som inte uppkommit spontant från människors egna huvuden, utan i högsta grad skapats av kraftfulla organisationer. Det handlar om makt, och inte bara över kvinnors kroppar, utan makt över ett narrativ i vilket kvinnors kroppar tillhör män. Ett narrativ vi kämpat i hundratals år för att bryta ner som lätt kan återinstalleras om inte rätt kunskap och framför allt en känslomässigt och moralisk bredare bild är tillgänglig. Det är inte så att människorna i Texas som tycker såhär över en natt blivit kvinnofientliga. Det är långtgående historiska linjer och maktspel som (som så ofta annars i historien) går ut över kvinnor.
 
När jag bara vill säga åt helvete åt allt så tänker jag på det här

https://www.reuters.com/world/ameri...zing-abortion-is-unconstitutional-2021-09-07/

Det som gör mig ännu mer förbannad är att vi har EU länder som skrivit på EU:s Human Rights charter som också försöker inskränka aborträtten, kvinnors rättigheter och LBGQ+ Vi (EU) borde städa vårt eget hus och det nu! Släng ut de länder som lagstadgar mot rättigheter som vi i andra EU länder tar för givet. Sedan tänker jag på Irland och folkomröstningen där och känner mig lite uppmuntrad. Det är en berg och dalbana. Men ja, Texas gör mig så förbannad och att Roe v Wade håller långsamt på nullifieras - och kommer göra det så småningom pga de konservativa domare Trump utnämnde.

När man tänker på Thurgood Marshall och Ruth Bader Ginsburg...
 
Jag blir ledsen och uppgiven.
inte bara Texas utan även det som @MJLee påpekar i inlägget här ovan. Kvinnors rättigheter som inskränks på alla möjliga håll och kanter.
Jag blir mest rädd för att det görs så lite åt det, särskilt inom EU. Pengar styr och då spelar det visst ingen roll om det är en öppen demokrati eller en förtryckande fascistisk stat. Bådar inte gott.
 
Mer eller mindre, även om EU inte är riktigt lika federalt som USA (än så länge). Jag anser att åtminstone Polen och Ungern borde kastas ut ur EU omgående.
Jag tänkte väl på din formulering ’så länge de tillåter’ (min kursivering). För det blir ju då att vi som EU-medborgare bär skuld för Polen. Men du kanske tänkte på ett annat ’de’ än jag.
 
USA är på samma nivå som andra stater som styrs av religiösa fanatiker, och ja, jag vet att "men inte hela USA...", who cares... Så länge de tillåter sånt här att hända är alla lika medskyldiga.


Vi som bor i andra stater som inte "tafsar" pa kvinnorattigheter eller frihet mellan stat och kyrka "cares". Vi i Oregon kan gora lika lite at vad Texas bestammer som Sverge kan gora at vad Italien bestammer och vi kanner oss lika lite "medskylldiga" som Sverige nar sodra EU hittar pa nagot helt vansinnigt.
 
Blir lite orolig när det dyker upp sådana här lagar och förbud att de ska sprida sig. Känner folk här i Sverige som är starkt emot abort och ser det ibland i diskussioner i olika sociala medier och det skrämmer mig vanvettigt. För finns de tankarna här hos en del personer så är inte steget långt att vi har kvinnoförtryckande förbud också.
 

Liknande trådar

Relationer Osäker på var tråden passar bäst men jag tror detta är den bästa platsen. I en annan tråd dök det där med kommunikation upp. Hur man...
2 3
Svar
40
· Visningar
1 330
Kropp&Själ "Jag älskar dig" till någon jag verkligen tycker om t ex. pojkvän, partner, sambo osv. Jag har aldrig kunnat säga det, istället blir det...
2 3
Svar
48
· Visningar
2 311
Kropp&Själ Jag följer, naturligtvis med ödmjukhet och vetskap om att jag har noll insikt, tankarna kring kön och hur det påverkar människor...
10 11 12
Svar
228
· Visningar
8 635
Övr.Barn Min äldsta dotter är nyligen fyllda åtta år. Hon har alltid varit en ganska orolig själ. Kolik som bebis, sov (sover) dåligt, vaknade...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
8 534

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

  • Ny färg på olästa notiser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Tittar in i ditt kök del 25
  • plastband i butik?
  • Vad gör vi? Del CXXXVIII

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Betesdammsugare
  • Födda 2017 del 3

Omröstningar

Upp