Bukefalos 26 år!

Kastrerad katt som urinmarkerar

B

**BORTTAGEN**

Min 2-åriga, kastrerade hankatt har börjat "skvätta" Han har aldrig gjort det innan, men nu har vi haft en liten baby (4-månaders hankatt) hos oss. Den lille har flyttat nu, men jag tror att han är orsaken, att den äldre vill täcka över hans doftspår.

Tror ni han slutar "skvätta" så småningom när babyns doftspår har försvunnit eller är det helt enkelt så att vi får hålla honom utomhus framöver???
 
A

adore

köp FELIWAY hos veterinären. finns andra trådar här med mer information och det fungerade på min honkatt som började kissa i sängarna. finns även en hemsida. adressen står på andra sidor här om du vill läsa mer.
kostar 190kr men det är värt priset!! brukar fungera på alla katter säger de.
 
Nä, Feliway funkar inte som en Fy-spray. Feliway innehåller syntetsika feromoner som tydligen skall verka lugnande på katter. Feliway brukar rekommenderas till de som har aggressiva katter eller katter som doftmarkerar.
 
B

**BORTTAGEN**

Men vad gör man med det då? Sprayar man på det på saker eller hur fungerar det?
 
A

adore

ja, du ska spraya det där han markerar och även på saker som står ut i ditt hus. tex bordsben osv som katten stryker sej mot.
 
Feliway finns även att köpa som dosör(?) vilket betyder att själva substansen finns i en behållare som man sätter i ett eluttag. Feromonerna sprids då via luften.
 
A

adore

japp och den räcker i en månad. kostar runt 380kr och påfyllningsflaska där efter kostar 190kr cirkus.
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok Jag är uppvuxen med katter och har haft en katt själv också i vuxen ålder. Det har varit ganska lättsamt och enkelt och katten jag hade...
Svar
3
· Visningar
1 003
Hundträning Min mamma gick plötsligt bort i söndags och jag har därför hennes 4-åriga mittelspitz hos mig just nu. Han har i princip aldrig lämnats...
6 7 8
Svar
150
· Visningar
16 623
Övr. Katt Min fina katt trivs inte😿 Han är nu 2,5 år och har varit innekatt i lägenhet hela livet. Vi bor på 6:e våningen mitt i stan, så att gå...
Svar
12
· Visningar
1 955
Hundhälsa Efter mycket funderingar startar jag denna tråden med förhoppningar om lite råd, klok input och erfarenheter av liknande problem. Vi...
Svar
12
· Visningar
2 214

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Husköpstråden del 3
  • Vad gör vi CLIX
  • Valtråden 2022

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hund i hundgård 100 %
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 15
  • Feber och bölder - vad är det?

Omröstningar

Upp