Bukefalos 25 år!

Kastrerad katt som urinmarkerar

B

**BORTTAGEN**

Min 2-åriga, kastrerade hankatt har börjat "skvätta" Han har aldrig gjort det innan, men nu har vi haft en liten baby (4-månaders hankatt) hos oss. Den lille har flyttat nu, men jag tror att han är orsaken, att den äldre vill täcka över hans doftspår.

Tror ni han slutar "skvätta" så småningom när babyns doftspår har försvunnit eller är det helt enkelt så att vi får hålla honom utomhus framöver???
 
A

adore

köp FELIWAY hos veterinären. finns andra trådar här med mer information och det fungerade på min honkatt som började kissa i sängarna. finns även en hemsida. adressen står på andra sidor här om du vill läsa mer.
kostar 190kr men det är värt priset!! brukar fungera på alla katter säger de.
 
Nä, Feliway funkar inte som en Fy-spray. Feliway innehåller syntetsika feromoner som tydligen skall verka lugnande på katter. Feliway brukar rekommenderas till de som har aggressiva katter eller katter som doftmarkerar.
 
B

**BORTTAGEN**

Men vad gör man med det då? Sprayar man på det på saker eller hur fungerar det?
 
A

adore

ja, du ska spraya det där han markerar och även på saker som står ut i ditt hus. tex bordsben osv som katten stryker sej mot.
 
Feliway finns även att köpa som dosör(?) vilket betyder att själva substansen finns i en behållare som man sätter i ett eluttag. Feromonerna sprids då via luften.
 
A

adore

japp och den räcker i en månad. kostar runt 380kr och påfyllningsflaska där efter kostar 190kr cirkus.
 
OBS! Denna tråd fick sitt senaste inlägg för 19 år sedan.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Katt Min fina katt trivs inte😿 Han är nu 2,5 år och har varit innekatt i lägenhet hela livet. Vi bor på 6:e våningen mitt i stan, så att gå...
Svar
12
· Visningar
1 519
  • Låst
Ekonomi&Juridik Jag & min 12-åriga halvblinda dvärgpudel hälsade på min pappa som bor avlägset i skogen. Min hund är alltid lös där pga hennes lydnad...
11 12 13
Svar
240
· Visningar
21 061
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Ja, som titeln säger. De som hänger regelbundet i snacktråden på katt känner till detta, men efter den senaste tidens prat om...
Svar
12
· Visningar
3 280
Övr.Katt Vi har en honkatt, ca 3 år, steriliserad. Hon har förut varit yngsta katten och väldigt bra kompis med den äldre hankatten samt funkat...
Svar
0
· Visningar
537

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Tips på kombinerad kött- veganmat
  • Squid game
  • Störiga saker vi stör oss på, del 18

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 15
  • Ridrädsla

Omröstningar

Upp