Bukefalos 25 år!

Kissar i sängen...del 2.

A

adore

Har ju skrivit tidigare om katten jag tagit hand som kissade i sängen. Nu har hon gjort det igen och min sambo vill absolut inte ha kvar henne. Klart att det inte går att ha det så, men 2 gånger är ju inte mkt. Vill ju verkligen ha henne kvar. Vad ska man göra??
Känns inget kul just nu...
 
Gick det inte att stänga till sovrummet? Kommer inte ihåg vad som sades i den förra tråden, men någon tog upp det eller?
 
A

adore

jo vi har haft stängt men nu var hon snabb när vi inte tittde till henne ordentligt...

hon är ej steriliserad eftersom hon är en avelskatt...


vad är feliway för ngt??
vill gärna ha svar på det snabbt!!!
 
A

adore

tack!!
hoppas att detta kan vara ngt. hon är ju en stressad katt så jag ska köpa detta. vet du vad det kostar kanske??
 
M

Marie_C

Men om ni verkligen vill ha kvar henne kanske ni skulle kastrera henne ändå för det är väl ingen annan som vill ha henne heller om hon kissar i sängar.
 
A

adore

självklart att vi kan göra det men det kan vara värt att prova andra saker först så att man ev kan ta kattungar på henne senare.
 
M

Marie_C

Ja om det är en fin katt är det ju synd om ni vill ta ungar på henne!
 
A

adore

jo, det är cornish rex och hon har fått fina kullar.
men nu har hon kissat igen... :(
 
jo, det är cornish rex och hon har fått fina kullar.
men nu har hon kissat igen... :(

Finns det någon röd tråd i vilka ställen hon väljer att kissa på? Min yngsta (numera kastrerade) honkatt kissade på allting som var mjukt och låg på golvet. Hon kissade dock inte i soffan eller i sängen för det är hennes sovplatser.
 
A

adore

hon har kissat i en annan säng nu. trodde inte att hon skulle kissa i den eftersom hon har det som sin sovplats. men i natt sov vi i den sängen eftersom det inte fanns tvättid igår och vi ville ju inte ligga i en nerkissad säng...
 
A

adore

hon har kissat på mitt täcke en gång. samtidigt kissade hon på min sambos kudde och täcke. igår kissade hon på min sambos kudde och täcke och idag kissade hon i den andra sängen där vi sov i natt. den kan vara så att hon märker ut ngt på min sambos saker...men jag vet inte. vad är det hon menar med det i sånna fall??
kan även finnas kvar lukt i hans täcke och kudde trots att vi tvättat det. har nu efter tvätten sprayat rengörningsmedel på sambons täcke + kudde så att det kanske inte kommer att finnas lukt kvar. hoppas bara att min allergiska sambo kan sova med det :angel:
 
Har du och din sambo bott ihop under hela tiden som du har haft katten? Min honkatt började kissa på "fel" ställen när min sambo flyttade in så antagligen hade hennes kissande att göra med min sambos inflytt.

Om det bara är sängen hon kissar i när hon kissar på fel ställen bör det hjälpa att stänga dörren in till sovrummet.

Men prova Feliway och se vad som händer.
 
A

adore

vi har bott tillsamman så länge vi haft henne.
hon kom hit för 2 månader sedan och åt p-piller men det slutade vi ge eftersom vi tänkte ta en kull.
hon började löpa omkring i tisdags, onsdags och det var när det började som hon började kissa i sängen. (kissade första gången i torsdags).
men hon löper ju inte nu (har fått p-piller igen bara för detta) men fortsätter ändå kissa. kan självklart vara kvar lukt.

funderar på om man vågar ha henne som ute katt för jag vet att hon vill va ute men vi har inte hunnit gå ut så ofta det sista.
kan även vara en protest för att vi inte är hemma lika ofta men hon kissar ju just när vi är hemma, inte när de är ensamma...och uppmärksamhet får hon av oss.
hennes kattunge är 6 månader och hon kanske har fått starkare urin. fast det är ju så att hon kissat i de andra ägarnas sängar innan.
 
Jag skulle inte våga släppa henne lös ute, inte ens om hon går på p-piller.

Som sagt, prova Feliway.
 

Liknande trådar

Övr.Katt Hej Alla Vi har en hankatt som har börjat komma en del till oss. Katten är en mycket välmående herre skygg för oss folk. Han kissar...
Svar
7
· Visningar
926
Katthälsa Anonymt nick, detta är otroligt jobbigt 😩 Bakgrund En ytlig bekant till mig spontanköpte en kattunge på Blocket (jag har talat om för...
Svar
7
· Visningar
979
Övr.Katt Sitter och funderar mitt i natten. Vad behöver katthem och liknande organisationer för tillstånd för att ta in/ta hand om katter? Jag...
2 3 4
Svar
69
· Visningar
2 967
Katthälsa Jag har en ute/innekatt (ute på dagarna och sover inne på natten) som är en fenomenal jägare, och äter således en hel del sork, möss...
Svar
11
· Visningar
701

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • "Könade" varor och andra specialindelningar
  • Tittar in i ditt kök del 25
  • Vaccinerade mot Covid-19

Hund, Katt, Andra Djur

  • Mata småfåglarna
  • Magnussons vuxen /spannmålsfria?

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp