Klimke-Miller dressyrsadel

S

Sidney

Någon här som har erfarenhet av denna sadel? Jag har en kompis som provat massor med sadlar (både billiga och dyra), men som till sist köpte en Klimke-Miller dressyrsadel och trivs utmärkt med den.

Funderar på att köpa en själv, men undrar vad ni tycker? Någon som har något att säga om denna sadel?? Fördelar? Nackdelar?
 
Jag har en sådan till min travare som är utlånad på foder. Trivdes bra med den och fodervärden älskar den! Kanonskön sadel. Ngt för korta kåpor till mina långa ben bara.
 
A

Agraff

Har hört att den ska vara superskön att rida i, men inte provat själv.
 
S

Sidney

Min kompis (rider dressyr på ganska hög nivå) säger att lädret inte är det bästa i sadeln, men att den är helt underbar att sitta i och att den ligger perfekt på hästen. Hon har testat många av de dyrare sadlarna (15.000:-till 25.000:-).

Har fått möjlighet att köpa en ny till ett bra pris så jag ska iallafall ta hem och prova den! :)
 
S

Sidney

Ursäkta en okunnig... men vad menar du med för bred i midjan?
 
P

piggis_83

Har bara provsuttit den men den känns bra att sitta i. Skön o så. Lädret är väl knappast jättedåligt (beror ju på vad du jämför med!) men det finns ju bättre läder oxå. En mellanklass-sadel kan man väl säga.
 
M

montgomery

Förr älskade jag den sadlen, red en annans häst med den, sen red jag min egen utan att rida den andra hästen och när jag satte mig i den så kändes inte som att jag hade någon häst under för det är så mycket sadel. Bred midja gör ju liksom att man inte kommer så nära hästen!
 
C

Cessan

Har själv en sån sadel och älsar den! Precis som andra skriver så är det ju ingen av de bästa kvalitésadlarna men jag har haft min i mer än 3 år och den är i jättefint skick. Ser i stort sätt ny ut - men sen är jag ganska så noga med grejorna oxå..

Jag rekommenderar som sagt sadlen starkt om den ligger bra på hästen vill säga - för den är helt underbar att rida i.

Däremot så är ju inte så bra andrahands värde på detta märket av sadel.. Så man bör nog ha för avvikt att ha den ett tag när man köper den..
 
S

Sidney

Tror jag förstår... har ridit i en sadel som var för bred och som liksom sköt fram mina höfter onormalt mycket... kanske så?
 
S

Sidney

Nej, jag förstår att andrahandsvärdet är lågt, men samtidigt får jag sadeln till ett bra pris (ny från Börjes 5.500:-)och ska ha den på min unghäst. Får då tid på mig att spara till en bättre sadel om jag skulle vilja ha det såsmåningom.

Hoppas nu bara sadeln passar oss!!
 

Liknande trådar

Utrustning Då jag ska bli hästägare igen behöver jag självklart en ny sadel också (maxpris 20 000). Jag ska självklart ta hjälp av sadelutprovare...
Svar
6
· Visningar
621
Senast: ufot
·
  • Omröstning
Hemmet Jag tittar på soffor då jag ska köpa en men funderar på om jag ska ha en i skinn eller tyg. Det har varit lite av en dröm att ha en...
2 3 4
Svar
70
· Visningar
4 687
Senast: iNHALE
·
Utrustning Det finns säkert otaliga trådar om sadeltillpassning, utprovade av allehanda experter, men jag funderar på själva marknaden. Av de...
2
Svar
21
· Visningar
2 520
Senast: Lixiigirl
·
Utrustning Har haft sadelprovare ute idag då hästen inte trivs helt med sin hoppsadel. Jag använder den inte alls själv just nu utan hon har den...
Svar
13
· Visningar
1 057
Senast: Linda_A
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Rocka sockorna
Upp