Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Klippning av mage -skadligt? Hur annars?

M

mxz101

Har försökt söka på andra trådar men inte hittat om detta. Jag tänkte spårklippa min häst men då "ingår" ju magen med. Är det någon som vet hur man snyggt kan klippa utan att klippa hela magen? Hur pass skadligt är det för matsmältning mm att klippa magen. Hästen står i kallstall, så det blir verkligen kallt där om nätterna.
 
B

**BORTTAGEN**

Jag har helkippt mina hästar och de går ute fortfarande och jag har inte märkt av att de mår dåligt av att det är kallt om magen.
Enklast att få det snygg är ju att försöka ta någon filt eller täcke eller liknande och lägga på och sedan dra en rand med krita eller något så att det blir lika långt på bägge sidor liksom!

/Hippo
 
M

mxz101

Ja, jag är mest inne på spårklippning och då gäller det att få det lika högt på varje sida. Men du har aldrig hört att det ska vara skadligt?
 
Tror inte det är nån större fara, har helklippt min häst i alla år, och enda gången han har haft kolik var mitt på sommaren.... :smirk:

Har du tänkt att ha hästen otäckad?? :confused: Annars kan du ju köpa ett täcke med magvarmare om du är orolig..
 
går han med täcke e de bara att sätta på en magvärmare...har alltid klippt min på magen har aldrig varit några problem
 
Har ALDRIG hört taalas om att det skulle vara skadligt och heller aldrig någon häst som fått problem efter klippt mage så du kan nog lungt klippa på ialla fall om du gör det nu innan det är -grader dygnet runt!! Du kan ju jämföra med dig själv om du haft långt hår och klipper dig kort mitt i vintern känns det lite kallt någon dag sen har du vant dig. Om du inte har en jättefrusen häst vill säga men då hade du väl inte övervägt att klippa överhuvudtaget!!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6447 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Känns som att jag har startat tusen trådar om den häst skadan sen i höstas, men nu kör vi igen. Kort bakgrund: Hästen har ett aktivt...
Svar
17
· Visningar
1 102
Hästvård Jag är inne på att byta stall till min häst pga hagarna. De är dränerade men det är ändå lera nästan till knäna, magen ballar ur totalt...
2
Svar
27
· Visningar
1 310
Hundavel&Ras Hej allihopa! Här kommer jag igen. :o Det är så att jag precis har skickat in en ansökan till en stiftelse om att få hjälp med att...
2
Svar
32
· Visningar
1 854
Hästvård Jag behöver bolla lite funderingar kring anpassad igångsättning efter skada. Jag har självklart pratat med veterinären flera gånger om...
2
Svar
29
· Visningar
1 324

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Betäckningar 2021
  • Föl 2021

Omröstningar

Upp